Nemzetközi programozó verseny a GAMF Karon - galériával

Neumann János születése 120. évfordulójának alkalmából a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara és a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium országos többfordulós, nemzetközi középiskolai programozó versenyt hirdetett 9-14. évfolyamos diákok részére immáron harmadik alkalommal. Idén először már a határon túli magyar középiskolások jelentkezését is várták! A döntőt 2023. március 24-én tartották 14 csapat részvételével.

Óriási siker: Kiemelkedő teljesítményt ért el a Neumann János Egyetem

Nagyszerű eredményt ért el a Neumann János Egyetem a felsőoktatásba jelentkezők megszólításában! Megjelentek az első adatok a 2023-as felvételi eredményekről, melyek azt mutatják, hogy a 2022. évhez képest 65 %-kal nőtt azoknak a száma, akik a Neumann János Egyetemet választották.

Javában zajlik a programozó verseny döntője a GAMF Karon!

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara és a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium országos többfordulós, nemzetközi középiskolai programozó versenyt hirdetett 9-14. évfolyamos diákok részére immáron harmadik alkalommal. Idén először már a határon túli magyar középiskolások jelentkezését is várták!

Pályázat animációs kisfilm készítésére

Fotó: Banczik RóbertA Kecskemétfilm Kft. pályázatot hirdet kecskeméti (itt tanuló vagy kecskeméti lakhellyel rendelkező) diákok számára. Az animációs kisfilm témája, a kecskeméti városháza. A díjakat a KAFF-on adják át, 2023. június 24-én.

Dubajban járt a Neumann János Egyetem delegációja

A külügyi iroda 2 munkatársa a napokban Dubajban járt a BMI által megszervezett UAE hallgatói toborozói vásáron.  A két napos rendezvényen több mint 130 egyetem a világ minden részéről képviseltette magát.  A Neumann János Egyetem nagy sikerrel vett részt a rendezvényen, hiszen nagyon sok komoly érdeklődője volt az egyetem angol nyelvű képzéseinek.  A külügyi iroda munkatársai napról napra azért dolgoznak hogy Egyetemünkön zökkenőmentesen beinduljon az idegen nyelvű nemzetközi képzés és hogy évről évre egyre több nemzetközi hallgatója legyen intézményünknek. 

Hidrogén workshop Egyetemünkön

A 2023. március 13-ai Hidrogén workshop - mely az RRF-2.3.1-21-2022-00009 Megújuló Energiák Nemzeti Laboratórium pályázat kereteiben került megszervezésre -, immáron a második ismeretterjesztő rendezvény volt a 2022. szeptemberében alapult Hidrogéntechnológai Tudásközpont szervezésében.

Neumann Kiválósági Díj 2023

Második alkalommal adták át a Neumann Kiválósági Díjakat a kecskeméti Neumann János Egyetemen. A rangos kitüntetést 2022-ben a Neumann János Egyetemért Alapítvány azzal a szándékkal hívta életre, hogy az intézmény kollégái közösen ünnepelhessék és a külvilágnak is megmutathassák mindennapi munkájuk kimagasló teljesítményeit. 2023-ban a látványos gála keretében 14 munkavállalói díjat és 6 hallgatói díjat vehettek át a kitüntetettek. 

Megnyílt a lehetőség Erasmus mobilitásra pályázni a 2023/24-es tanévre

Megérkeztek a tavaszi félévre az Erasmusos hallgatók, partneregyetemeinkről. Nyolcan törökországi, ketten francia és ketten szerbiai egyetemekről érkeztek. Többségünk a GAMF Műszaki és Informatikai Kar mérnökinformatika szakán tanul, de egy hallgató a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karra is érkezett.

Rekord magas jelentkezési számokkal zárult az Economania blogíró verseny

Nagy érdeklődés mellett zárult az MNB Intézet országos tanulmányi versenye, az Economania blogíró verseny.Az Economania blogíró verseny célja, hogy a hallgatók megismerjék a 21. század legnagyobb gazdasági kihívásait és elmélyüljenek a fenntartható közgazdasági kérdésekben. A versenyre egy kb. 2 oldal terjedelmű cikket kellett elkészíteni magyar nyelven a megjelölt gazdasági kérdéshez kapcsolódó témában, blogbejegyzésekre jellemző stílusban. Az idei választható témákat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) „Új Fenntartható Közgazdaságtan” című globális vitairata adta.Köszönjük a hatalmas érdeklődést az MNB Intézet tanulmányi versenye iránt. A 622 előzetes regisztrációból 323 leadott pályamunka született.A beérkezett blogbejegyzéseket az MNB Intézet oktatóiból álló szakmai bíráló bizottság értékelte egy több fordulós bírálati folyamatban, több tényezős szempontrendszer alapján. A bizottság döntése alapján az 1-20. helyezést elérő hallgatók pénznyereményben részesültek.Az ünnepélyes díjátadóra 2023. február 23-án az Economania közönségtalálkozó és blogíró verseny díjátadó keretein belül került sor.Gratulálunk minden díjazott és döntőbe jutott blogbejegyzés szerzőjének!Kövessétek továbbra is az Economania blogot, ugyanis a legjobb pályaműveket hamarosan elolvashatjátok a felületen.https://economaniablog.hu/

Gilly Zsolt előadásával folytatódik a Hírös Szenior Egyetem

A Neumann János Egyetem a CédrusNet Kecskemét Programmal összefogásban 2023. év tavaszán folytatja a „Hírös Szenior Egyetem" előadássorozatát.Időpont: 2023. március 8., 17:00 óraHelyszín változás!  Neumann János Egyetem Kecskeméti CAMPUS 1.06 B terem (6000 Kecskemét, Izsáki út 5.)Az előadó: Gilly Zsolt, Kiskunsági Nemzeti Park környezeti nevelőAz előadás címe: Fenntartható-e az életünk? - "Élj a tyúkkal barátságban"Várunk minden kedves érdeklődőt szeretettel!

Éjjel, egy darabban emelték helyére a CAMPUS projekt gyalogoshídjának az Izsáki út felett átívelő szakaszát

Mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti CAMPUS beruházás fontos téreleme: lefestve, egyben került a helyére a Neumann János Egyetem régi és új épületegyüttesét összekötő gyalogoshíd Izsáki út feletti része. A híd biztonságos átjutást és szorosabb kapcsolatot biztosít majd a négysávossá bővülő út két oldalán elhelyezkedő létesítmények között.

A hazai ökológiai gazdálkodás egy évtizednyi növekedésre alapozza a jövőjét

Magyarország célkitűzése, hogy 2027-ig megduplázza a hazai ökológiai művelés alá vont területek méretét, elérve ezzel a 10 százalékos ökoterület-arányt – emelte ki Dr. Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára megnyitóbeszédében a 2023-as Ökológiai Gazdálkodás - Ágazati Konferencián a Neumann János Egyetemen.Magyarország célkitűzése, hogy 2027-ig megduplázza a hazai ökológiai művelés alá vont területek méretét, elérve ezzel a 10 százalékos ökoterület-arányt – emelte ki Dr. Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára megnyitóbeszédében a 2023-as Ökológiai Gazdálkodás - Ágazati Konferencián a Neumann János Egyetemen.

A Neumann János Egyetem a jövő felsőoktatását építi

Az Európai Egyetemek Szövetsége a finnországi Kuopioban találkozott. A Neumann János Egyetem egy európai szintű, duális képzési tudásközpont létrehozására szerveződött felsőoktatási társulásban vállal konzorciumi szerepet. A társulás célja, hogy közösen kifejlesztett jó gyakorlatokkal készítse fel a jövő munkaerőpiaci kihívásaira a munkavállalókat, és a felsőoktatási hallgatókkal együtt, azok igényeit figyelembe véve kínáljon megoldásokat a globális kihívásokra.

Tokió – Szöul Roadshow, NJE a Távol-Keleten

Az ICEF rendezvények a világ vezető hálózatépítő konferenciái a nemzetközi oktatási szakemberek számára. Az oktatási intézmények széles körét, a magas színvonalú, ellenőrzött hallgatótoborzási ügynököket és a globális külföldi tanulmányi iparág szolgáltatóit összehozó rendezvények híresek arról, hogy erős és termékeny szakmai kapcsolatokat építenek a jelenlevők.

Közel ötven kutatási terv érkezett a Neumann János pályázatra

2023. január végén a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Neumann János Egyetemért Alapítvány Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Neumann 2023 programsorozat keretein belül pályázati felhívást hirdetett. A pályázat célja, hogy Neumann János élete és munkássága iránt érdeklődő és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára lehetőséget biztosítson kutatói készségeik fejlesztésére.

Nemzetközi vásárokon mutatkozik be Egyetemünk

Február 18-án indult útjára egyetemi delegációnk, akik 10 napos  külföldi tartózkodásuk alatt, közép-ázsiai edukációs vásárokon mutatják be a Neumann János Egyetemet.  Az első  állomás Kazahsztán, Almati volt.  Almati után Taskent (Üzbegisztán) és Biskek (Kirgizisztán) lesznek soron következő helyszínek.

Változások térképe - Axis Tel Aviv konferencia

A Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke Csizmadia Norbert az izraeli Axis Konferencia kiemelt vendégeként egy panelbeszélgetés vitaindító prezentációjában a partnerségi együttműködésekben rejlő innovációs lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Aranykalászos gazda

Felnőttképzési engedély száma: E/2021/000131Részszakmára felkészítő szakmai oktatásKépzési idő: 190 óraKépzés időtartama: kb.: 2-3 hónapIskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzéseAlkalmassági követelmények: Foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges

A Mercedes-Benz egy globális ösztöndíjprogram támogatásával segíti a fiatalok fenntarthatósági törekvéseit Magyarországon

A Mercedes-Benz egy globális ösztöndíjprogram támogatásával segíti a fiatalok fenntarthatóságitörekvéseit Magyarországon is• A márka egy Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé árveréséből származó bevételt a beVisioneers:The Mercedes-Benz Fellowship ösztöndíjprogram támogatására ajánlja fel.• A kezdeményezés egy globális ösztöndíjprogram, amely évente akár 1000 fiatalnak nyújt támogatástolyan projektek kidolgozásához és elindításához, amelyek mérhető előnyökkel járnak a környezet és atársadalom számára.• Az ösztöndíjprogram első szakasza három régióban – Indiában, Dél-Afrikában és több európaiországban, köztük Magyarországon – kerül bevezetésre, az ott élő fiatalok programba valójelentkezése mai naptól elérhető.• A programot a The DO School Fellowships független német nonprofit szervezet dolgozta ki és valósítjameg.

Bemutatkozott a Megalux Sharjah utcáin

Sharjah Research, Technology and Innovation Park (SRTIP) made another emphatic move toward becoming a green transportation incubation hub and a testing centre for innovative technologies by bringing the Megalux, the acclaimed Hungarian solar racing car, to Sharjah for public display.

A jövő közlekedése

Vajon milyen lesz a jövő közlekedése?A Neumann János Egyetem Innovatív Járművek és Anyagok Tanszéke most meghívja az ország kiemelkedő szaktekintélyeit, hogy elmondják nekünk, mit gondolnak az elektromos közlekedésről, napelemes rendszerekről vagy akár alternatív üzemanyagokról.

Pályázati felhívás Neumann János élete és munkássága

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Neumann János Egyetemért Alapítvány Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Neumann 2023 programsorozat keretein belül új pályázati felhívást hirdet. A pályázat célja, hogy Neumann János élete és munkássága iránt érdeklődő és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára lehetőséget biztosítson kutatói készségeik fejlesztésére. Ezt a felhívást olyan fiatal, Kárpát-medencei magyar főiskolai, egyetemi hallgatók és doktoranduszok számára hirdetjük meg, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy tudományos területen is kipróbálják magukat. A pályázónak az alábbi témakörök közül egyet kell kiválasztania és először annak egy rövid összefoglalóját (kutatási terv) kell beküldenie, amelynek a szakmai zsűri által történő pozitív elbírálása esetén felkérést kap arra, hogy munkáját tanulmány formájában is kidolgozza. Ezt követően, a zsűri döntése alapján, a legjobbnak ítélt tanulmányok szerzői lehetőséget kapnak arra, hogy munkájukat 2023. május 13-14-én megrendezésre kerülő konferencián tudományos előadás formájában is bemutassák.

Lezárult az Öveges József Szakkollégium „Fejlődjünk a digitális világban!” című pályázata

NTP-SZKOLL-21-0028A Nemzeti Tehetség Program keretében az Öveges József Szakkollégium pályázatot nyert "Fejlődjünk a digitális világban!" címmel. A szakkollégistáinak lehetőségük nyílt színes szakmai, tehetséggondozó és kulturális programokon részt venni az elmúlt egy évben. A pályázat célja a szakkollégisták digitális kompetenciájának elmélyítése és tehetséggondozása volt. A programokat a szervezők ennek megfelelően alakították ki.

Lean menedzsment képzés

Lean menedzsmentNyilvántartási szám: B/2020/006500A képzési program célja: A lean menedzsment rendszerszervezési elveinek és gyakorlatának terjesztése a gazdaságban.A képzési program célcsoportja:Diplomás vállalati szakemberek, közép és felsővezetők.A képzés időtartama:30 óra

Az MNB Intézet két hallgatói csapata is a világ 25 legjobbja között a Bloomberg versenyén

Az MNB Intézet hallgatói kiemelkedő eredménnyel zártak a 2022-es ’Bloomberg Global Trading Challange’ egyetemistáknak szóló versenyén. A Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás (NGG) mesterszakos hallgatói csapatok az első és a harmadik helyet foglalták el a dobogón az Európai Unió egyetemi csapatai között. Diákjaink globális szinten a tizennegyedik és a huszonkettedik helyet értek el a világ vezető egyetemei között.

Ványi Rajmond - Szakkollégiumtól a cégvezetésig

Vendégünk, Ványi Rajmond egykori szakkollégiumi hallgató és a SuperiorPentest vezetője a “Szakkollégiumtól a cégvezetésig” címmel tartott előadást a szakkollégistáknak, illetve az érdeklődőknek. 

Korbarát egyetemmé vált a Neumann János Egyetem

A Neumann János Egyetem a CédrusNettel folytatott több éves együttműködésének köszönhetően elnyerte a „Korbarát” Egyetem címet. Ezzel a Korbarát Egyetemek Globális Hálózatának (AFU) 100. tagja lett az Intézményünk.

Célok, stratégia, eredmények: Nemzetközi kommunikációs nap a Neumann János Egyetemen

Az Egyetem Külügyi Irodájának szervezésében 2022. november 18-án, az Egyetem Campusának nagyelőadójában tartották meg a nemzetközi kommunikációs napot, melynek fő témája a nemzetköziesítés, azaz az Egyetem pozíciójának erősítése a nemzetközi oktatási színtéren, az e cél érdekében egy évvel ezelőtt elindított stratégia, valamint az ennek végrehajtása során elért eredmények bemutatása volt. 

Holnap nyílt nap a Neumann János Egyetemen!

November 16-án nyílt napra vár a Neumann János Egyetem mindhárom Kara! Ha érdekel a műszaki, a gazdasági vagy az agrár terület és szívesen tanulnál a jövő egyetemén, nálunk a helyed! Ha rajtunk múlik, Neumannos leszel!

Sokszínű Petőfi - A Petőfi 200 programsorozat előadása

November 16-án, szerdán 18 órakor folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Neumann János Egyetem Petőfi Sándorhoz kötődő előadás-sorozata. Ezúttal A sokszínű Petőfi című előadáson Lipthay Endrétől, az OSZK Kézirattárának munkatársától tudhatunk meg sosem hallott érdekességeket a költőről.

Gólyabál

Gólyabált rendezett az NJE Hallgatói Önkormányzata

"Bácskortárs" tárlat

A "Bácskortárs" zárótárlatát a GAMF aulában tekinthetik meg látogatóink, hallgatóink.

November 16-án újra nyílt nap a Neumann János Egyetemen!

2022. november 16-án újra nyílt napra várunk minden kedves érdeklődőt a Neumann János Egyetem kecskeméti CAMPUSÁN. Az eseményen megismerhetik az egyetem képzési portfólióját, a duális képzésben rejlő lehetőségeket, hallgatói csoportjainkat, ösztöndíj lehetőségeinket, duális partnereinket!

NeuTech Roadshow – utazó egyetem országszerte

Sajtótájékoztató keretében mutatták be Szolnokon a Neutech - Neumann Technológiai Bázist, Egyetemünk utazó egyetemét, melyben középiskolás diákoknak tartanak innovációs előadásokat Intézményünk oktatói.

A Kecskeméti Televízió vendége Kohi Habib Külügyi Iroda vezető

2022. október 25-én Kohi Habib, a Neumann János Egyetem Külügyi Irodájának vezetője volt a Kecskeméti Televízió Kiemelő c. műsorának vendége. Kohi Habib szerint a felsőoktatásra a globális tudásmegosztás eszközeként kell tekintenünk, így egyre fontosabb Intézményünk nemzetközi felsőoktatási rangsorban elfoglalt helyének erősítése. Az ezzel kapcsolatban jelenleg zajló munkáról, a folyamatban levő együttműködésekről, az egyetem terveiről, és az októberben Dubajban, illetve Abu-Dhabiban tett látogatásról, az ott szerzett tapasztalatokról, eredményekről is beszámolt.

Egyetemi delegáció látogatása – University of Sarjah

2022. október 11-én az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodó egyetemi delegáció a nemzetközi hallgatói vásárok között látogatást tett a University of Sarjah intézményben. A delegációt Dr. Weltsch Zoltán tudományos rektorhelyettes vezette, további tagjai Kun Krisztián, Kis Dávid és Gróf Gréta voltak. Az egyetemi delegációt Prof. Youssef Al Haik tudományos ügyekért felelős kancellárhelyettes fogadta. 

NRG Beiskolázást Támogató Ösztöndíj Pályázati fehívás

Tisztelt „műszaki”, „informatikai” és „agrár” képzési területű alap-, illetve felsőoktatási szakképzésű nappali tagozatos hallgatók! Örömmel értesítjük Önöket, hogy kiírásra kerültek az NRG Beiskolázást Támogató ösztöndíj pályázatok. 

Dr. Bíró Anikó előadásával folytatódik a Hírös Szenior Egyetem

Dr. Bíró Anikó a Közgazdaság - és Regionális Tudományi Kutatóközpont főmunkatársának előadásával folytatódik a Hírös Szenior Egyetem. Előadásának címe: “Hogyan idősödünk mi, hogyan idősödnek az Európai Unió más országaiban?”Időpont: 2022. október 26.Helyszín: Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar, Bolyai János kiselőadó (6000 Kecskemét, Izsáki út 10.)Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt! 

A gazdasági aranykor – és ami utána jön

A Hírös Gazdaság interjúja dr. Lentner Csaba közpénzügytan-professzorral. Az elmúlt száz év legsikeresebb tíz évét hozták el a 2010-et követően bevezetett közpénzügyi reformok – hangsúlyozza dr. Lentner Csaba közpénzügytan-professzor. A kutató, tanár a közelmúltban a Neumann János Egyetemen – az intézmény nemzetközi tudományos központja, a The Budapest Centre for Long-term Sustainability (BC4LS) meghívására – tartott előadást „Új kihívások a magyar pénzügyi politikában” címmel. A téma fő vonulatairól beszélgettünk vele, természetesen érintve a legújabb nemzetközi problémákat, az azokra adott hazai válaszokat és a sikeres továbblépés kilátásait is.

AGTECO 2022

A Neumann János Egyetem által 23. Alkalommal rendezett tudományos konferencia a magyar tudomány ünnepe alkalmából valósul meg.

12. Studentek Fóruma

A SZTAKI Intelligens Folyamatok kutatócsoport és az Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar diákjai is beszámoltak a kutatásaikról a 12. Studentek Fórumán. 

Turizmus-Vendéglátás Szak indul a Neumann János Egyetemen

Turizmus-Vendéglátás Szakkal bővül a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának kínálata 2023 szeptemberétől. Az új nappali és levelező képzést október 12-én jelentették be a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotelben megszervezett, üzleti reggelivel egybekötött bemutató előadáson.

Hello UAE, it's Neumann!

A napokban az Egyesült Arab Emírségek és az arab térség legnagyobb oktatási fórumain vesz részt a kecskeméti Neumann János Egyetem. A nyolc fős delegáció 10 napot tölt a Közel-Kelet leggazdagabb monarchiájában, és tárgyalásokat folytatnak középiskolák, privát oktatási intézmények, kutatási központok vezetőivel annak érdekében, hogy az egyetem nemzetközi színtéren való megjelenítésével összhangban pozícionálják a Neumann János Egyetemet az emirátusokban és a Közép-Ázsiai régióban.