Kutatók Éjszakája 2023 a Neumann János Egyetemen!

Idén is csatlakozik Egyetemünk a Kutatók Éjszakája programsorozathoz. A szeptember 29-ei nap kiemelt eseménye a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar Őszi szakmai kertészeti napok rendezvénye, melynek keretén belül az érdeklődők megtudhatják hogyan készítsék fel növényeiket a téli időszakra, megismerkedhetnek gyógyító zöldségeinkkel, gyümölcseinkkel a most aktuálisan elérhető zamatos szőlőkkel, felfedezhetik a chili paprika sokszínű világát, jótékony hatásait, beszélgethetnek hazai sikeres borászokkal, családi gazdaságot vezető fiatalokkal és „rangidősökkel”. Ezek a programok bemutatóval egybekötött kóstolók is.

14th edition of the RSAI World Congress

Dear RSAI members,We are very happy to deliver great news! The RSAI Council decided to organize the 14th edition of the World Congress of Regional Science at John Von Neumann University in Kecskemét, Hungary.

Kitüntették az Egyetemi Filmklubot

Először az NFI Egyetemi Filmklubhálózat történetében elismerő oklevelet adtak át annak az öt – kezdettől a Nemzeti Filmintézettel tartó – filmklubvezetőnek, akiknek a munkáját szerették volna kiemelni. A díjazottak között van az NJE Filmklubjának vezetője, Kötél Emőke is. 

Országos Additív Tudományos Konferencia és Workshop volt a Neumann János Egyetemen

Először szervezte meg az Országos Additív Tudományos Konferencia és Workshop 2023 (OATKW 2023) rendezvényt a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar a Neumann 2023 Emlékév keretében. Szakmai programokkal, aktuális témákkal, hazai előadókkal és a tapasztalatcserének helytadó kiállítással várták az additív gyártástechnológiák jelenlegi és jövőbeli szereplőit a kecskeméti Neumann János Egyetem CAMPUS-án, 2023. szeptember 15-én.

Egyetemünk is képviselteti magát a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expón

Planet Budapest Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye, amely a társadalom és a gazdaság széles rétegeit szólítja meg és hívja fel a figyelmet a fenntarthatósági fordulat fontosságára, valamint a klímaváltozás hatásaira.A Planet Budapest 2023 nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntarthatóság témáját újszerűen feldolgozó, a legújabb megoldásokat közérthetően bemutató rendezvény, amely szakmai, üzleti, közönség- és edukációs programokból áll. Az esemény egyszerre több generációhoz szól, hidat képezve köztük, és kortól függetlenül kínál gyakorlati, kézzelfogható megoldásokat a fenntarthatóság iránt érdeklődő, vagy azzal csak épp ismerkedő közönség számára.

Többszázan vettek részt a NESZT-en

Többszáz hallgató, oktató és munkatárs bulizott együtt 2023. szeptember 13-án a Neumann Enter Feszten a Kecskeméti CAMPUSon. Az Egyetem munkatársai 2022-ben szervezték meg először a Fesztivált azzal a céllal, hogy színesítsék és élénkítsék a kecskeméti egyetemi életet. A rendezvény sztár DJ-e Regán Lili, rezidens DJ-e pedig Kincses Szabi volt. A hagyomány 2024-ben is folytatódik. ~GALÉRIÁVAL~

Felnőttképzés a Neumann János Egyetemen

Hamarosan indulnak a Felnőttképzések a Neumann János Egyetemen. A Lean menedzsment és a Vállalkozói mérlegképes könyvelő képzések 2023. október 7-én indulnak, az Európai Uniós pályázatírás és projektmenedzsment képzés pedig 2023. szeptember 23-án indul.  

Élj át egy életre szóló kalandot az Erasmus+ programmal

Az Erasmus+ lehetővé teszi aktív jogviszonnyal rendelkező felsőoktatási (nappali, levelezős és FOSZK) hallgatók számára, hogy oktatási, nyelvi, munka- és kulturális tapasztalatokat szerezzen egy külföldi felsőoktatási intézményben, munkahelyen. Minimum 2 hónap, maximum 12 hónap az igénybe vehető mobilitási időtartam. Vár rád az életre szóló kaland, közel 30 országban.

Újabb együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és Magyarország legnagyobb járműdiagnosztikai eszközeit gyártó ENERGOTEST Diagnosztikai és Automatizálási Kft. 2023. augusztus 31-én. E megállapodás célja a közös oktatás mellett a közös KFI projektek indítása is. 

Mesterségesintelligencia-szakértő előadásával indult a Neumann Klub

Dr. Tilesch György mesterségesintelligencia-kutatóval debütált 2023. szeptember 5-én az újonnan alapított Neumann Klub a Campus nagyelőadójában. A szakértő a talán legtöbbeket érdeklő kérdésre elmondta, a szakemberek nagy többsége szerint nincs esélye annak, hogy a mesterséges intelligencia egyszer öntudatra ébred, és kiveszi a kezünkből az irányítást.

Legyél HSUP hallgató!

Legyél HSUP hallgató! Dolgozz a saját projekteden vagy társulj egy számodra szimpatikus projekthez, szerezz ösztöndíjat, mentori segítséget és közben gyűjts kreditet is! Vedd fel a HSUP tárgyat! 

Közel 2000 hallgató kezdte meg tanulmányait a Neumann János Egyetemen

2023. szeptember 4-én a Neumann János Egyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésén köszöntötték az intézménybe felvételt nyert 1985 hallgatót. Az ünnepségen elhangzott, hogy a GAMF Műszaki és Informatikai Karra 1269-en, a Gazdaságtudományi Karra 472-en, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karra pedig 244-en nyertek felvételt. 

58 aranydiplomát adtak át a Neumann János Egyetem GAMF Karán

A Neumann János Egyetem GAMF Kara 2023. szeptember 1-jén ünnepelte az 1973–ban végzett hallgatók diplomaátadásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból ünnepi Aranydiploma-átadó ünnepséget rendeztek, amelyen 58 egykori diák vehette át diplomáját.

Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi ülés 2023

Kedves Elsőéves Hallgatóink!Gratulálunk a sikeres felvételi vizsgához! A Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi ülésre 2023. szeptember 04-én kerül sor, melyre szeretettel várjuk Önöket!Időpont: 2023. szeptember 04., 09:00 óra (Kérjük amennyiben lehetséges 08:45 órára érkezzenek!)Helyszín: Kecskeméti CAMPUS nagyelőadó (6000 Kecskemét, Izsáki út 5.)Az eseményen köszöntőt mond Dr. habil. Fülöp Tamás rektor és Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.Az ünnepséget követően tájékoztatást kaphatnak többek között a tanév rendjéről, mentor programunkról, az egyetemi élethez szükséges információkról. Az elsőéves hallgatók segítségét szolgálja a Tájoló is, melyet az alábbi linken érhetnek el:https://hszk.nje.hu/hirek/2023-07-24-tajolo-golyaknak 

44. MAFIOK a Neumann János Egyetemen

A Neumann év keretében a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara adott otthont idén a Matematikát, Fizikát és Informatikát Oktatók 44. Országos Konferenciájának. A rendezvény egyik célja, hogy bővítse a felsőoktatási intézmények oktatóinak és kutatóinak ismereteit, egymás tudományos eredményeinek megismerése révén. 

Egyetemünk segítette a nagydobronyi kapszulakönyvtár kialakítását

A Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központjának munkatársai 2022. decemberétől tartó munkájának köszönhetően idén nyáron átadásra került a nagydobronyi fiókkönyvtár és megkezdődött a kárpátaljai Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet kapszulakönyvtárának a kialakítása. 

Dr. Fülöp Tamás: azon dolgozom, hogy hallgatóink a város közéletében is aktívabb szerepet vállaljanak

Újabb 4 évre dr. habil. Fülöp Tamás lett a Neumann János Egyetem rektora, aki ebből az alkalomból adott interjút a Kecskeméti Televíziónak. A rektor a beszélgetés során kitért azokra a folyamatban lévő fejlesztésekre, amelyek jelenleg is zajlanak az egyetemen és amelyekben egy csapat segíti a munkáját. Dr. Fülöp Tamás, beszélt a jövőről is, mint mondta az a célja, hogy a Neumann János Egyetemen még versenyképesebb legyen, nagyobb hangsúlyt kapjon a következő években a tehetséggondozás, de azon is dolgozik, hogy az egyetem hallgatói a város közéletében is aktívabb szerepet vállaljanak például sport és kulturális eseményeken.

Magyar Érdemrend Parancsnoki Keresztje kitüntetésben részesült Dr. Keskeny Ernő

Dr. Keskeny Ernő, ny. nagykövet, a Neumann János Egyetem Külügyi Irodájának megbízott munkatársa 2023. augusztus 20. alkalmából a Magyar Érdemrend Parancsnoki Keresztje kitüntetésben részesült, több évtizedes diplomáciai szolgálata, az új típusú keleti kapcsolatok kiépítésében és megvalósításában vállalt kiemelkedő és sokoldalú tevékenysége elismeréseként.A kitüntetéshez ezúton is gratulálunk!

„Precíziós mezőgazdaság a globális kihívások tükrében”

A Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kara tisztelettel meghívja Önt a Neumann Emlékév 2023 keretében megrendezett Precíziós Mezőgazdaság Konferenciára. Szakmai programokkal, aktuális témákkal, hazai előadókkal, a tapasztalatcserének helyt adó műhelymunkákkal várjuk a precíziós gazdálkodás jelenlegi és jövőbeli szereplőit a kecskeméti CAMPUS-on.

Felnőttképzések a Neumann János Egyetemen

Lean menedzsment, Vállalkozói mérlegképes könyvelő, valamint Európai Uniós pályázatírás és projektmenedzsment képzésekre is lehet jelentkezni a Neumann János Egyetem felnőttképzésén. Kompetencia fejlesztő képzéseink között pedig a Vezetői készségfejlesztés, az Ügyfélszolgálati készségfejlesztés, valamint a Személyiség és képességfejlesztés képzések szerepelnek. 

Kecskemét a 3D nyomtatás fellegvára

A 3D nyomtatás nem újkeletű Kecskeméten, hiszen itt a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán indult el először országunkban az Additív gyártástechnológiai szakmérnöki képzés külsős cégek bevonásával, ezzel is garantálva a hallgatók naprakész ipari tudását. 

Napindító - interjú Dr. Palkovics András dékán úrral

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este. Ezzel eldőlt, hogy a több mint 126 ezer jelentkező közül kik nyertek felvételt az egyetemekre. A Hír TV Napindító műsorában Dr. Palkovics András az NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar dékánja nyilatkozott. Az interjú ide kattintva érhető el.

A Neumann János Egyetem 72%-os növekedése példaértékű a hazai felsőoktatásban

Nincs mit elemezni! Egy csökkenő tendenciát mutató, de legalábbis stagnáló felsőoktatási környezetben a Neumann János Egyetemen nem számítottak ekkora mértékű, 72%-os hallgatói létszám-növekedésre. Tavaly 18% volt az emelkedés, és ez már akkor is kiugró számnak minősült. A kecskeméti egyetem üzenete idén is az volt, hogy „Ha rajtunk múlik, Neumannos leszel!”. A Neumann János Egyetem középtávon tervezett víziója az idei beiskolázási számok tükrében rövidtávúra váltott, és közelebb került a céljához, hogy Magyarország leginnovatívabb, 5000 fő hallgatói létszámmal rendelkező egyeteme legyen. 

Tájoló Gólyáknak 2023

Gratulálunk, hogy felvételt nyertél a Neumann János Egyetemre és kívánjuk, hogy minden célod megvalósuljon!Igyekszünk ehhez minden lehetőséget és segítséget megadni, kezdésként fogadd szeretettel Egyetemünk Gólyáknak szóló tájékoztató füzetét a Tájolót: Tájoló 2023

Pont Ott Parti Kecskeméten

Rekord magas hallgatói létszámnövekedéssel számol idén is a kecskeméti Neumann János Egyetem. 2023-ban az első helyes jelentkezési számok a teljes egyetemi képzési portfóliót illetően 64%-os növekedést eredményeztek. A Neumann várakozása szerint a ponthatárok holnapi kihirdetése után a hivatalosan felvett hallgatók száma jelentősen meghaladhatja a tavalyi 18%-os növekedést is.  Az egyetem a hivatalos pontváró buliját idén a Hírös Agóra előtti Deák téren rendezi. 

A szórakoztatás jegyében a Neumann János Egyetem idén csatlakozott a kecskeméti Jazzfőváros családi fesztiválhoz is

Kecskemét sokszínű, jól prosperáló város, melynek vonzerőjét gazdasága és versenyképessége is jól mutatja. Ezért feladata az is, hogy egyetemével közösen, egyfajta regionális katalizátorként fogja egybe és emelje a nemzetközi térbe a gazdasági és kulturális élet szereplőit, amelynek köszönhetően új értékek, meghatározó értékrendek jönnek létre.

A Fool Moon acapella énekegyüttes volt az első fellépője a Neumann Vibes-nak

Kodály Zoltán városának meghatározó szereplőjeként, a Neumann 2023 programév keretében, életre hívtunk egy koncertsorozatot, amely változatos műfaji kínálattal a minőségi zenei életet hivatott szolgálni egyetemi és városi körökben egyaránt. Ezért indítottuk útjára a Neumann Vibes koncertsorozatot, melynek első fellépője a Fool Moon Együttes, hazánk első számú, többszörös nemzetközi díjas pop-acapella formációja volt. 

Több mint 80 diák jelentkezett a Neumann Innovációs Táborba idén

Véget ért a Neumann János Egyetemen a középiskolásoknak szóló Neumann Innovációs Tábor, melyet a Neumann 2023 programsorozat keretén belül rendeztünk meg. Idén 25 városból 83 diák jelentkezett az egy hetes eseményre azzal a céllal, hogy megismerjék az itt folyó munkát, információt gyűjtsenek a nálunk választható szakokról, illetve leendő hallgatóként betekinthessenek az egyetemi életbe. 

Várd a pontot Kecskeméten, július 26-án

Július 26-án 18.00 órától Kecskeméten a Hírös Agóra előtti Deák Téren várjuk közösen a felvételi pontok kihirdetését, ahol fröccsterasz, fánkpiknik és Kincses Szabi várja majd a felvételizőket. A Neumann 2023 Program keretében megvalósuló eseményen Strand Fesztivál napijegyet és bérletet is kisorsolnak majd, azok között, akik a Neumann János Egyetemre jelentkeztek. Légy a helyszínen és lájkold a Pont Ott Partis facebook posztunkat :ha a Neumannt jelölted meg 4 napos bérletet nyerhetsz a Strand Fesztiválraha nem a Neumannt, de jelentkeztél felsőoktatási intézménybe egy napos jegyet nyerhetsz a Strand Fesztiválra.Sorsolás 21:00 órakor a helyszínen!Ünnepeljünk együtt! Mi ott leszünk!

Átvették diplomáikat a Neumann János Egyetem hallgatói

2023. július 7-én került sor a Neumann János Egyetem Diplomaátadó Ünnepi Szenátusi Ülésére.  A 2022/2023-as tanév tavaszi félévében összesen 343 hallgató, záróvizsgázott. A GAMF Műszaki és Informatikai Karon 239 hallgató-, a Gazdaságtudományi Karon 77 hallgató-, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon pedig 27 hallgató tett záróvizsgát.

Együttműködést írt alá a Neumann János Egyetem az NP Hungária Kft.-vel

Egy közel két éves szakmai kapcsolatot helyez új megvilágításba a Neumann János Egyetem és az NP Hungaria Kft. a 2023. július 6-án aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhetően. A szakmai múlt során a vállalat és egyetemünk már eddig is nagy mértékben segítette egymás munkáját, hiszen a műanyagipari céghez kapcsolódik az NJE műanyagfeldolgozó szakiránya. A gazdaságfejlesztés és az egyetemi oktatás, valamint a gyakorlati képzés közötti kapcsolat rendkívül fontos és mindkét fél számára kölcsönösen előnyös lehet. A gazdaság, a vállalatok sikeres fejlődése és versenyképessége szempontjából elengedhetetlen, hogy az egyetemek a munkaerőpiac elvárásainak megfelelően készítsék fel a hallgatókat a gyakorlati képzésen. 

A Neumann János Egyetem is partnerséget vállal a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztésében

A Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zónában érintett felsőoktatási intézményekkel, köztük a Neumann János Egyetemmel, kötött együttműködési megállapodást Bányai Gábor, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna Komplex Fejlesztéséért felelős kormánybiztosa. A kormánybiztos az esemény kapcsán kiemelte: jól képzett szakemberek nélkül nincs eredményes területfejlesztés.

Idén is csatlakozott a Neumann János Egyetem a „Kerékpárral a munkába” elnevezésű országos kezdeményezéshez

2022 nyarán első alkalommal csatlakozott a Neumann János Egyetem az országos „Bringázz a munkába” programsorozathoz. Az idei évben a kezdeményezés céljai között a kecskeméti kerékpáros, karbonsemleges közlekedés népszerűsítése és az egészséges életmód előtérbe helyezése szerepel. 2023-ban a még szélesebb közönség elérése érdekében a Neumann János Egyetem és Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal dolgozói együtt csatlakoznak az országos kezdeményezéshez, mely idén a Neumann 2023 emlékév keretében kerül meghirdetésre.

A Neumann János Egyetem is képviseltette magát Dél-Koreában a Study in Europe programsorozaton

2023 júniusában a Neumann János Egyetem is részt vehetett a Tempus Közalapítvány által szervezett Study in Europe programsorozaton Dél-Koreában. A programsorozat célja főként az európai mobilitási lehetőségekre fókuszálva a távol keleti felősoktatási intézményekkel való kapcsolatépítés. Az eseményen intézményünkön kívül több magyar egyetem is képviseltette magát, de német, belga, olasz és spanyol felsőoktatási intézmények is jelen voltak. 

Az EU4DUAL Szövetség találkozójának témája a főbb társadalmi kihívások megoldása volt a duális felsőoktatás révén

Az EU4DUAL Szövetség, mely Európa kilenc vezető duális egyetemi intézményének példátlan együttműködése, örömmel jelenti be első munkatervének elfogadását a 2023. június 19-én és 20-án Máltán megtartott találkozón. A szövetségben kilenc intézmény fogott össze, hogy megtervezzék a szövetség küldetésének és jövőképének megvalósítását, és megszervezzék egyetemeik hozzájárulását a szövetség működéséhez.

Elégedettek a hallgatók a Neumann János Egyetemen folyó oktatói munkával

A kecskeméti egyetemen és jogelőd intézményeinél már több éves múltra tekintenek vissza az Oktatói Munka Hallgatói Véleményezése (OMHV) felmérések. A hallgatói válaszok értékes visszajelzést jelentenek az intézmény vezetése, oktatói számára hiszen a hallgatói vélemények nagyban hozzájárulnak a Neumann János Egyetemen folyó oktatás színvonalának emeléséhez.

80 milliárd forintnyi forrást nyit meg a kormány a Neumann János Programján keresztül a hazai innovatív projektek támogatására

Dr. Hankó Balázs felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkár ma a kecskeméti Neumann János Egyetemen megtartott sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentette, hogy a kormány a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Neumann János Programján keresztül nyit meg 80 milliárd forintnyi forrást a hazai innovatív projektek támogatására. A Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke Csizmadia Norbert kiemelte, hogy a kormányzat valamennyi az innovációt szolgáló intézkedése modellértékű és a kecskeméti egyetem kitörési pontjaira alapoz, azaz a jövőből kiindulva a jelent építi.

A duális képzésről tartottak workshopot a Neumann János Egyetem CAMPUS-án

A duális képzésről tartott workshopot a CAMPUS-on a Nemann János Egyetem Duális Képzési Központja. Az intézménynek – az országban egyedülállóként – 12 éves tapasztalata van ezen a területen. A mai rendezvényen a duális képzés eddigi folyamatát és pozitív tapasztalatait vázolták fel. Megvitatták azokat a területeket, ahol új perspektívába helyezhetők a már kialakult jó gyakorlatok.

A Neumann János Egyetem Nógrád vármegyéből is várja a hallgatókat

Együttműködési megállapodást kötött a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum és a kecskeméti Neumann János Egyetem vezetősége a napokban, a salgótarjáni Stromfeld Aurél Technikumban. A több pontot magába foglaló megállapodás új lehetőségeket nyit a technikumi tanulók előtt, többek között a duális képzés területén. 

Idén is csatlakozott a Múzeumok éjszakája országos programsorozathoz a Neumann János Egyetem

A Neumann János Egyetem idén is csatlakozott a Múzeumok éjszakája országos programsorozathoz. Június 24-én két helyszínen, a CAMPUS és a GAMF területén várják az érdeklődőket 17-24 óráig. A programok között lesz élő Szoborpark, holovízió, veterán kerékpár kiállítás, TrendKóstoló, kertészkedéssel kapcsolatos előadás, de az esemény során bemutatkoznak az Egyetemi járműépítő csapatok és a Bázis Makett Klub Kecskemét is. 

Négy csapat mutatta be start up vállalkozását a Neumann János Egyetemen

Véget ért a Hungarian Startup University Program a Neumann János Egyetemen. Intézményünk három éve csatlakozott az ösztöndíjprogramhoz, amelynek segítségével a hallgatók különböző startup vállakozásokat hoztak létre. A 2022/23-as tanévben a HSUP tantárgyat 141 hallgató vette fel az intézményben. 

Újabb együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és a Cavity Eye Hungary Kft. 2023. június 2-án. A 2016-os első nagyszabású hazai műanyag-fröccsöntős konferencia után, idén is a kecskeméti egyetem volt a helyszín, hiszen a magyarországi fröccsöntő szakemberek tekintélyes hányada a GAMF falai között szerezte tudásának alapjait. 

Emlékérmét bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank Neumann János tiszteletére

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából 3000 Ft névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB), tisztelegve a világhírű magyar matematikus előtt. A különleges, négyzet alakú emlékérme a magyar tudósokat, feltalálókat, illetve találmányaikat bemutató népszerű színesfém sorozat tizenharmadik tagjaként jelenik meg, tervezője Pelcz Balázs szobrászművész.

Először rendeztek hallgatói konferenciát a Neumann János Egyetem GAMF Karán

Első alkalommal rendezett a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara hallgatói konferenciát. Az ősszel újonnan indult Hallgatói Eredményességet Támogató Mentorprogram a tavaszi félévben a tehetséggondozásra és a szakmai mentorálásra helyezte a hangsúlyt. A programban azok a hallgatók vesznek részt, akik felsőfokú tanulmányaikat 2022 őszén kezdték meg a Karon. A tavaszi félévben a hallgatók szabadon válaszható tantárgy keretében szakmai kutató- és projektmunkában vettek részt, melynek zárásaként kari konferencián mutatták be féléves munkájuk eredményét. Az elmúlt időszakban a hallgatók az egyes területeken való szakmai tudásuk elmélyítése mellett, a valós kutató, -és projektmunka folyamatokba, valamint a csapatmunkába is betekintést nyertek mentoroktatóik segítségével. 

Idén a Neumann Emlékév keretein belül megrendezik a Neumann Innovációs Tábort

A Neumann János Egyetem a Neumann 2023-as emlékév keretein belül nyári tábort hirdet olyan középiskolásoknak (9.-12. évfolyam) akik 2023-ban még nem fejezik be középiskolai tanulmányaikat. Idén először  a Gazdaságtudományi Kar is indít szekciót az érdeklődő diákok számára, melynek segítségével betekintést nyerhetnek a résztvevők a Tőzsde-szimulációs világba. Ezen kívül lehetőség nyílik még 5 különböző tematikára épülő csoportba jelentkezni. 

A Közel-Keleten mutatkozik be a SuperMoto

Egy teljes egészében elektromos meghajtású jármű megalkotása a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Neumann János Egyetem közötti együttműködés, illetve szakmai kapcsolat első, meghatározó lépcsőfoka. Így jött létre a projekt Supermoto mely legfontosabb célkitűzése a műszaki és formatervezői munkák összehangolása, gyakorlati tapasztalat biztosítása a hallgatók számára a két szakterület közötti szoros együttműködésben. A MOME és a Neumann közös innovációja ezekben a napokban mutatkozik be a Közel-Keleten. Köszönjük mindenkinek!

Újabb elismerés a Könyvtár és Információs Központnak

A tavaly tavasszal kapott, munkájukat elismerő oklevél után idén újabb megtiszteltetés érte az egyetemi könyvtárat. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) május 15-ei tisztújító közgyűlésén az elnökség tagjává választották az NJE KIK igazgatóját, Dr. Kötél Emőkét.

Újabb MNB Oktatási Klub előadás az egyetemen

A héten vette kezdetét a kecskeméti Neumann János Egyetemen a nemzetközi BIP (Erasmus+ Blended Instensive Program), melynek keretében a GTK és a GAMF karon összesen 5 határon túli egyetem, illetve a Neumann János Egyetem, mint házigazda intézmény hallgatói különböző szakmai programokon és projektfeladatokban vesznek részt.

Folyamatosan építi nemzetközi kapcsolatait a kecskeméti Neumann János Egyetem

Tíz fős kínai delegáció látogatott el 2023. május 24-én a kecskeméti Neumann János Egyetemre. Az iStudy Education Group, a Zheijang University of Finance and Economics, a Nanjing University of Aeronautics and Astronautics és a Beijing Jiatong University-ből érkező delegációt Dr. Sági Norberta oktatási rektorhelyettes, Dr. Kovács Zsolt Ferenc megbízott tudományos rektorhelyettes, Dr. Kárpáti József a Gazdaságtudományi Kar dékánja, Szabó Lóránt a Mesterséges Intelligencia Tudásközpont igazgatója, Kohi Habib a Külügyi Iroda vezetője és Gróf Gréta külügyi referens fogadták.

Igazolhatóan befolyásolja a munkaerőpiacot a Neumann János Egyetem

A magyarországi Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) kérdőíves megkeresései alapján az Oktatási Hivatal idén is kiadta legfrissebb elemzését a friss diplomások státuszáról, munkaerőpiaci helyzetéről. A 2023 áprilisában lezárt kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kecskeméti Neumann János Egyetemen idén januárban végzett hallgatók 80%-a már munkaviszonnyal rendelkezik. 

Élmény lehet-e egy fizikaóra? Mi azt mondjuk, igen!

Két orgoványi hetedikes osztályt látott vendégül kedden a Neumann János Egyetem. Az országos Tanítsunk Magyarországért! program keretében ismerkedtek a diákok a felsőoktatással, s eközben élményfizika órán valamint drámapedagógiai foglalkozáson is részt vettek.

Cavity Eye Fröccsöntési Konferencia 2023

A Cavity Eye szakmai konferenciát szervez „Formába öntjük a jövőt” címmel 2023. június 2-án pénteken Kecskeméten a Neumann János Egyetem GAMF Karán, melyre elsősorban műanyagipari cégek regisztrációját várják.

Kutatás-fejlesztési projekt zárult le az egyetemünkön

Az elmúlt évtized egyik legjelentősebb egyetemi kutatásfejlesztési projektje zárult le, a mai napon a Neumann János Egyetem GAMF Karán. A GINOP-os projekt célja egy globális jelentőségű járműipari kutatás-fejlesztési központ létrehozása volt.

Elindult az NJE START program

Új, innovatív képzési program indult el a Neumann János Egyetemen. Az NJE Startnak köszönhetően tavaly szeptemberben egy új szakirányspecifikus oktatási formát sikerült elindítani a műanyag specializáción. Az oktatási intézmény május 17-én három partnerrel kötött megállapodást, mely még szorosabb kapcsolatot tesz levetővé a hallgatók és a cégek között.

Megnyílt a Tőzsdetojás az NJE kecskeméti CAMPUSÁN

2023. április 24-én tartották a Tőzsdetojás megnyitó ünnepségét a Neumann János Egyetem kecskeméti Campusán. A hivatalos avató rendezvény újabb mérföldkő a gazdaságtudományi oktatás életében, hiszen átadásra került az úgynevezett Tőzsdetojásban működő, legmodernebb technológiával, világszínvonalú adatbázisokkal és szoftverekkel felszerelt pénzügyi labor. A létesítmény egyedülálló, nem csak Magyarországon, de a régióban is, s számos módon járul hozzá az intézmény versenyképességének növeléséhez.

Az Egyesült Arab Emirátusok Budapesti nagykövetéségére látogatott a Neumann János Egyetem delegációja

2023. május 4-én Őexellenciája Saud Alshamsi az Egyesült Arab Emirátusok budapesti nagykövete fogadta Egyetemünk küldöttségét magyarországi otthonában, a Neumann Villában. Az eseményen Intézményünk részéről megjelent Dr. Csizmadia Norbert a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Dr. habil. Fülöp Tamás rektor, Kis Dávid - Hidrogén tudásközpont igazgató, Szabó Lóránt a Mesterséges Intelligencia Tudásközpont igazgatója, Kis Attila a Belsőégésű Motor Kutatócsoport vezetője valamint a Külügyi Iroda munkatársai, Egyetemünk hallgatói.

Lányok napja a Neumann2023 Emlékév keretében

A Neumann2023 Emlékév alkalmával  minden eddiginél változatosabb programokkal és környezetben zajlott a Lányok Napja a Egyetemünkön. Az idei éveben 50 lány vett részt rendezvényünkön. Egy kerekasztal beszélgetéssel indult az esemény, ahol a hallgatóság olyan hölgyekkel találkozhatott, akik már sikeresek az élet egy-egy területén. Volt közöttük egyetemi oktató, irodavezető, senior mérnök, szállodavezető, valamint sportban, szervezésben, tudományos kutatásban, tanulmányokban sikeres hallgatók is.

Müpa Egyetemi Nap

A kulisszák mögöttAz első iskolai koncert- vagy színházlátogatás óta érdekel, mi zajlik a színfalak mögött? Mindig is tudni szeretted volna, hogy működik egy kulturális intézmény? Érdekel, mi minden történik, mire egy látványos előadás vagy egy világszínvonalú koncert a közönség elé kerül? Kacérkodsz a gondolattal, hogy egyszer majd művészeti területen dolgozz? Esetleg eddig még sosem jártál a Müpában, de szeretnéd megnézni magadnak? Ha valamelyik hazai felsőoktatási intézményben tanulsz, akkor itt a kiváló alkalom, hogy még a vizsgaidőszak előtt eltölts nálunk, sőt: velünk egy igazán sűrű, de annál élvezetesebb napot!

3D oktatás technológia a Neumann János Egyetemen

A Holografika Kft. a világon egyedülálló fejlesztésű, szemüveg nélküli 3D mozi-rendszere, a HoloVizio nem egyszerű képmegjelenítő, amely a bal, illetve jobb szemnek két különálló sík képet mutat, hanem szabad szemmel látható, nagyméretű, színes, mozgó, a természetes látványt legjobban megközelítő 3D képet állít elő, amelyet egy adott pillanatban több felhasználó is nézhet anélkül, hogy a háromdimenziós vetítéseknél már megszokott és elengedhetetlennek tűnő szemüveget kellene használniuk.

Remekül sikerült a II. Nemzetközi Piknik és a debütáló NIP

Április 19-én a Neumann János Emlékév 2023 keretében, II. alkalommal rendezte meg Egyetemünk a Nemzetközi Pikniket és először a Neumann International Partyt (NIP). Nem titkolt szándékunk, hogy hagyományt teremtsünk rendezvényeinkkel, ezáltal is színesítve a hallgatói életet! Köszönjük, hogy eljöttetek, várunk benneteket legközelebb is!

24. alkalommal rendezte meg állásbörzéjét Egyetemünk

Dr. habil. Fülöp Tamás nyitotta meg a Neumann János Egyetem állásbörzéjét. Egyetemünk Rektora köszöntőjében hangsúlyozta, hogy intézményünk kiváló kapcsolati rendszerének köszönhetően az idei alkalommal csaknem 60 kiállítóval ismerkedhettek meg a látogatók.

Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj

Az UNESCO közzétette a „Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj – Fiatal kutatók kapacitásának és hozzájárulásának megerősítése a selyemutakhoz” elnevezésű kezdeményezés harmadik pályázati felhívását. A jelentkezés határideje: 2023. május 31.

Jelentkezés Diplomataképző Programra

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.

Duális képzésünk híre Belgiumba is lejutott

A nagyhírű Leuven Katolikus Egyetemről (Charlotte Vermeulen) és a belga Iparkamarától (Joyce Simoens, Davy Maes) érkeztek vendégek egyetemünk Duális Képzési Központjába 2023. április 5-én.

33 pályamunka érkezett a Neumann János életéről szóló pályázatra

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Neumann János Egyetemért Alapítvány közös felhívását a Neumann 2023 programsorozat keretein belül hirdették meg a tudós élete és munkássága iránt érdeklődő főiskolásoknak és egyetemistáknak. A pályázat célja, hogy a Neumann János élete, illetve munkássága iránt érdeklődő és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára lehetőséget biztosítson kutatói készségeik fejlesztésére.

XXIV. Állásbörze a Neumann János Egyetemen

Idén 24. alkalommal kerül megrendezésre a Neumann János Egyetem Állásbörzéje, ahol több, mint 50 kiállító vesz részt. A rendezvényen cégek által felajánlott nyeremények kerülnek kisorsolásra. A helyszínen vedd igénybe az ingyenes igazolványkép készítést, önéletrajz tanácsadást, illetve az önismereti tréninget. Készülj fel a kiállítókból!Cégismertető mellett elérhetők az általuk kínált állásajánlatok.A kiállítói lista már megtekinthető: https://hszk.nje.hu/allasborze/allasborze-2023 Várunk minden érdeklődőt a kecskeméti Campus területén -

Közel 700-an jelentkeztek az egyetem pályázataira

Közel 700-an jelentkeztek a Neumann János Egyetem két, a Petőfi200 Emlékévekhez kapcsolódó pályázataira. A KÉP – SZÖVEG – PETŐFI illusztrátori, valamint a VIDEÓ- ÉS FOTÓPÁLYÁZAT nyertesinek pénteken délután adták át a díjakat az egyetem könyvtárában.

A "visztulai csoda" - pályázati felhívás

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület közös pályázatot hirdet A "visztulai csoda" címmel. A pályázónak a felhívásban leírt témakörök közül egyet kell kiválasztania, és először annak rövid összefoglalóját (kutatási terv) kell beküldenie, amelynek a szakmai zsűri által történő pozitív elbírálása esetén felkérést kap arra, hogy munkáját tanulmány formájában is kidolgozza. 

12th International Conference on Management (12th ICoM)

2023. június 15-16-án a lengyelországi Czestochowa University of Technology gazdaságtudományi kara (Faculty of Management) főszervezésében rendezik meg az International Conference on Management (ICoM) angol nyelvű nemzetközi tudományos konferenciasorozat 12. konferenciáját „Sustainability – Security – Quality” címmel. 

Nemzetközi programozó verseny a GAMF Karon - galériával

Neumann János születése 120. évfordulójának alkalmából a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara és a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium országos többfordulós, nemzetközi középiskolai programozó versenyt hirdetett 9-14. évfolyamos diákok részére immáron harmadik alkalommal. Idén először már a határon túli magyar középiskolások jelentkezését is várták! A döntőt 2023. március 24-én tartották 14 csapat részvételével.

Óriási siker: Kiemelkedő teljesítményt ért el a Neumann János Egyetem

Nagyszerű eredményt ért el a Neumann János Egyetem a felsőoktatásba jelentkezők megszólításában! Megjelentek az első adatok a 2023-as felvételi eredményekről, melyek azt mutatják, hogy a 2022. évhez képest 65 %-kal nőtt azoknak a száma, akik a Neumann János Egyetemet választották.

Javában zajlik a programozó verseny döntője a GAMF Karon!

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara és a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium országos többfordulós, nemzetközi középiskolai programozó versenyt hirdetett 9-14. évfolyamos diákok részére immáron harmadik alkalommal. Idén először már a határon túli magyar középiskolások jelentkezését is várták!

Pályázat animációs kisfilm készítésére

Fotó: Banczik RóbertA Kecskemétfilm Kft. pályázatot hirdet kecskeméti (itt tanuló vagy kecskeméti lakhellyel rendelkező) diákok számára. Az animációs kisfilm témája, a kecskeméti városháza. A díjakat a KAFF-on adják át, 2023. június 24-én.

Dubajban járt a Neumann János Egyetem delegációja

A külügyi iroda 2 munkatársa a napokban Dubajban járt a BMI által megszervezett UAE hallgatói toborozói vásáron.  A két napos rendezvényen több mint 130 egyetem a világ minden részéről képviseltette magát.  A Neumann János Egyetem nagy sikerrel vett részt a rendezvényen, hiszen nagyon sok komoly érdeklődője volt az egyetem angol nyelvű képzéseinek.  A külügyi iroda munkatársai napról napra azért dolgoznak hogy Egyetemünkön zökkenőmentesen beinduljon az idegen nyelvű nemzetközi képzés és hogy évről évre egyre több nemzetközi hallgatója legyen intézményünknek. 

Hidrogén workshop Egyetemünkön

A 2023. március 13-ai Hidrogén workshop - mely az RRF-2.3.1-21-2022-00009 Megújuló Energiák Nemzeti Laboratórium pályázat kereteiben került megszervezésre -, immáron a második ismeretterjesztő rendezvény volt a 2022. szeptemberében alapult Hidrogéntechnológai Tudásközpont szervezésében.

Neumann Kiválósági Díj 2023

Második alkalommal adták át a Neumann Kiválósági Díjakat a kecskeméti Neumann János Egyetemen. A rangos kitüntetést 2022-ben a Neumann János Egyetemért Alapítvány azzal a szándékkal hívta életre, hogy az intézmény kollégái közösen ünnepelhessék és a külvilágnak is megmutathassák mindennapi munkájuk kimagasló teljesítményeit. 2023-ban a látványos gála keretében 14 munkavállalói díjat és 6 hallgatói díjat vehettek át a kitüntetettek. 

Megnyílt a lehetőség Erasmus mobilitásra pályázni a 2023/24-es tanévre

Megérkeztek a tavaszi félévre az Erasmusos hallgatók, partneregyetemeinkről. Nyolcan törökországi, ketten francia és ketten szerbiai egyetemekről érkeztek. Többségünk a GAMF Műszaki és Informatikai Kar mérnökinformatika szakán tanul, de egy hallgató a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karra is érkezett.

Rekord magas jelentkezési számokkal zárult az Economania blogíró verseny

Nagy érdeklődés mellett zárult az MNB Intézet országos tanulmányi versenye, az Economania blogíró verseny.Az Economania blogíró verseny célja, hogy a hallgatók megismerjék a 21. század legnagyobb gazdasági kihívásait és elmélyüljenek a fenntartható közgazdasági kérdésekben. A versenyre egy kb. 2 oldal terjedelmű cikket kellett elkészíteni magyar nyelven a megjelölt gazdasági kérdéshez kapcsolódó témában, blogbejegyzésekre jellemző stílusban. Az idei választható témákat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) „Új Fenntartható Közgazdaságtan” című globális vitairata adta.Köszönjük a hatalmas érdeklődést az MNB Intézet tanulmányi versenye iránt. A 622 előzetes regisztrációból 323 leadott pályamunka született.A beérkezett blogbejegyzéseket az MNB Intézet oktatóiból álló szakmai bíráló bizottság értékelte egy több fordulós bírálati folyamatban, több tényezős szempontrendszer alapján. A bizottság döntése alapján az 1-20. helyezést elérő hallgatók pénznyereményben részesültek.Az ünnepélyes díjátadóra 2023. február 23-án az Economania közönségtalálkozó és blogíró verseny díjátadó keretein belül került sor.Gratulálunk minden díjazott és döntőbe jutott blogbejegyzés szerzőjének!Kövessétek továbbra is az Economania blogot, ugyanis a legjobb pályaműveket hamarosan elolvashatjátok a felületen.https://economaniablog.hu/

Gilly Zsolt előadásával folytatódik a Hírös Szenior Egyetem

A Neumann János Egyetem a CédrusNet Kecskemét Programmal összefogásban 2023. év tavaszán folytatja a „Hírös Szenior Egyetem" előadássorozatát.Időpont: 2023. március 8., 17:00 óraHelyszín változás!  Neumann János Egyetem Kecskeméti CAMPUS 1.06 B terem (6000 Kecskemét, Izsáki út 5.)Az előadó: Gilly Zsolt, Kiskunsági Nemzeti Park környezeti nevelőAz előadás címe: Fenntartható-e az életünk? - "Élj a tyúkkal barátságban"Várunk minden kedves érdeklődőt szeretettel!

Éjjel, egy darabban emelték helyére a CAMPUS projekt gyalogoshídjának az Izsáki út felett átívelő szakaszát

Mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti CAMPUS beruházás fontos téreleme: lefestve, egyben került a helyére a Neumann János Egyetem régi és új épületegyüttesét összekötő gyalogoshíd Izsáki út feletti része. A híd biztonságos átjutást és szorosabb kapcsolatot biztosít majd a négysávossá bővülő út két oldalán elhelyezkedő létesítmények között.

A hazai ökológiai gazdálkodás egy évtizednyi növekedésre alapozza a jövőjét

Magyarország célkitűzése, hogy 2027-ig megduplázza a hazai ökológiai művelés alá vont területek méretét, elérve ezzel a 10 százalékos ökoterület-arányt – emelte ki Dr. Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára megnyitóbeszédében a 2023-as Ökológiai Gazdálkodás - Ágazati Konferencián a Neumann János Egyetemen.Magyarország célkitűzése, hogy 2027-ig megduplázza a hazai ökológiai művelés alá vont területek méretét, elérve ezzel a 10 százalékos ökoterület-arányt – emelte ki Dr. Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára megnyitóbeszédében a 2023-as Ökológiai Gazdálkodás - Ágazati Konferencián a Neumann János Egyetemen.

A Neumann János Egyetem a jövő felsőoktatását építi

Az Európai Egyetemek Szövetsége a finnországi Kuopioban találkozott. A Neumann János Egyetem egy európai szintű, duális képzési tudásközpont létrehozására szerveződött felsőoktatási társulásban vállal konzorciumi szerepet. A társulás célja, hogy közösen kifejlesztett jó gyakorlatokkal készítse fel a jövő munkaerőpiaci kihívásaira a munkavállalókat, és a felsőoktatási hallgatókkal együtt, azok igényeit figyelembe véve kínáljon megoldásokat a globális kihívásokra.

Tokió – Szöul Roadshow, NJE a Távol-Keleten

Az ICEF rendezvények a világ vezető hálózatépítő konferenciái a nemzetközi oktatási szakemberek számára. Az oktatási intézmények széles körét, a magas színvonalú, ellenőrzött hallgatótoborzási ügynököket és a globális külföldi tanulmányi iparág szolgáltatóit összehozó rendezvények híresek arról, hogy erős és termékeny szakmai kapcsolatokat építenek a jelenlevők.

Közel ötven kutatási terv érkezett a Neumann János pályázatra

2023. január végén a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Neumann János Egyetemért Alapítvány Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Neumann 2023 programsorozat keretein belül pályázati felhívást hirdetett. A pályázat célja, hogy Neumann János élete és munkássága iránt érdeklődő és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára lehetőséget biztosítson kutatói készségeik fejlesztésére.

Nemzetközi vásárokon mutatkozik be Egyetemünk

Február 18-án indult útjára egyetemi delegációnk, akik 10 napos  külföldi tartózkodásuk alatt, közép-ázsiai edukációs vásárokon mutatják be a Neumann János Egyetemet.  Az első  állomás Kazahsztán, Almati volt.  Almati után Taskent (Üzbegisztán) és Biskek (Kirgizisztán) lesznek soron következő helyszínek.

Változások térképe - Axis Tel Aviv konferencia

A Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke Csizmadia Norbert az izraeli Axis Konferencia kiemelt vendégeként egy panelbeszélgetés vitaindító prezentációjában a partnerségi együttműködésekben rejlő innovációs lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Aranykalászos gazda

Felnőttképzési engedély száma: E/2021/000131Részszakmára felkészítő szakmai oktatásKépzési idő: 192 óraKépzés időtartama: kb.: 2-3 hónapIskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzéseAlkalmassági követelmények: Foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges Pályaalkalmassági vizsgálat nem szükséges

A Mercedes-Benz egy globális ösztöndíjprogram támogatásával segíti a fiatalok fenntarthatósági törekvéseit Magyarországon

A Mercedes-Benz egy globális ösztöndíjprogram támogatásával segíti a fiatalok fenntarthatóságitörekvéseit Magyarországon is• A márka egy Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé árveréséből származó bevételt a beVisioneers:The Mercedes-Benz Fellowship ösztöndíjprogram támogatására ajánlja fel.• A kezdeményezés egy globális ösztöndíjprogram, amely évente akár 1000 fiatalnak nyújt támogatástolyan projektek kidolgozásához és elindításához, amelyek mérhető előnyökkel járnak a környezet és atársadalom számára.• Az ösztöndíjprogram első szakasza három régióban – Indiában, Dél-Afrikában és több európaiországban, köztük Magyarországon – kerül bevezetésre, az ott élő fiatalok programba valójelentkezése mai naptól elérhető.• A programot a The DO School Fellowships független német nonprofit szervezet dolgozta ki és valósítjameg.

Bemutatkozott a Megalux Sharjah utcáin

Sharjah Research, Technology and Innovation Park (SRTIP) made another emphatic move toward becoming a green transportation incubation hub and a testing centre for innovative technologies by bringing the Megalux, the acclaimed Hungarian solar racing car, to Sharjah for public display.

A jövő közlekedése

Vajon milyen lesz a jövő közlekedése?A Neumann János Egyetem Innovatív Járművek és Anyagok Tanszéke most meghívja az ország kiemelkedő szaktekintélyeit, hogy elmondják nekünk, mit gondolnak az elektromos közlekedésről, napelemes rendszerekről vagy akár alternatív üzemanyagokról.

Pályázati felhívás Neumann János élete és munkássága

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Neumann János Egyetemért Alapítvány Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Neumann 2023 programsorozat keretein belül új pályázati felhívást hirdet. A pályázat célja, hogy Neumann János élete és munkássága iránt érdeklődő és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára lehetőséget biztosítson kutatói készségeik fejlesztésére. Ezt a felhívást olyan fiatal, Kárpát-medencei magyar főiskolai, egyetemi hallgatók és doktoranduszok számára hirdetjük meg, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy tudományos területen is kipróbálják magukat. A pályázónak az alábbi témakörök közül egyet kell kiválasztania és először annak egy rövid összefoglalóját (kutatási terv) kell beküldenie, amelynek a szakmai zsűri által történő pozitív elbírálása esetén felkérést kap arra, hogy munkáját tanulmány formájában is kidolgozza. Ezt követően, a zsűri döntése alapján, a legjobbnak ítélt tanulmányok szerzői lehetőséget kapnak arra, hogy munkájukat 2023. május 13-14-én megrendezésre kerülő konferencián tudományos előadás formájában is bemutassák.

Lezárult az Öveges József Szakkollégium „Fejlődjünk a digitális világban!” című pályázata

NTP-SZKOLL-21-0028A Nemzeti Tehetség Program keretében az Öveges József Szakkollégium pályázatot nyert "Fejlődjünk a digitális világban!" címmel. A szakkollégistáinak lehetőségük nyílt színes szakmai, tehetséggondozó és kulturális programokon részt venni az elmúlt egy évben. A pályázat célja a szakkollégisták digitális kompetenciájának elmélyítése és tehetséggondozása volt. A programokat a szervezők ennek megfelelően alakították ki.

Lean menedzsment képzés

Lean menedzsmentNyilvántartási szám: B/2020/006500A képzési program célja: A lean menedzsment rendszerszervezési elveinek és gyakorlatának terjesztése a gazdaságban.A képzési program célcsoportja:Diplomás vállalati szakemberek, közép és felsővezetők.A képzés időtartama:30 óra

Az MNB Intézet két hallgatói csapata is a világ 25 legjobbja között a Bloomberg versenyén

Az MNB Intézet hallgatói kiemelkedő eredménnyel zártak a 2022-es ’Bloomberg Global Trading Challange’ egyetemistáknak szóló versenyén. A Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás (NGG) mesterszakos hallgatói csapatok az első és a harmadik helyet foglalták el a dobogón az Európai Unió egyetemi csapatai között. Diákjaink globális szinten a tizennegyedik és a huszonkettedik helyet értek el a világ vezető egyetemei között.

Ványi Rajmond - Szakkollégiumtól a cégvezetésig

Vendégünk, Ványi Rajmond egykori szakkollégiumi hallgató és a SuperiorPentest vezetője a “Szakkollégiumtól a cégvezetésig” címmel tartott előadást a szakkollégistáknak, illetve az érdeklődőknek. 

Korbarát egyetemmé vált a Neumann János Egyetem

A Neumann János Egyetem a CédrusNettel folytatott több éves együttműködésének köszönhetően elnyerte a „Korbarát” Egyetem címet. Ezzel a Korbarát Egyetemek Globális Hálózatának (AFU) 100. tagja lett az Intézményünk.

Célok, stratégia, eredmények: Nemzetközi kommunikációs nap a Neumann János Egyetemen

Az Egyetem Külügyi Irodájának szervezésében 2022. november 18-án, az Egyetem Campusának nagyelőadójában tartották meg a nemzetközi kommunikációs napot, melynek fő témája a nemzetköziesítés, azaz az Egyetem pozíciójának erősítése a nemzetközi oktatási színtéren, az e cél érdekében egy évvel ezelőtt elindított stratégia, valamint az ennek végrehajtása során elért eredmények bemutatása volt. 

Holnap nyílt nap a Neumann János Egyetemen!

November 16-án nyílt napra vár a Neumann János Egyetem mindhárom Kara! Ha érdekel a műszaki, a gazdasági vagy az agrár terület és szívesen tanulnál a jövő egyetemén, nálunk a helyed! Ha rajtunk múlik, Neumannos leszel!

Sokszínű Petőfi - A Petőfi 200 programsorozat előadása

November 16-án, szerdán 18 órakor folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Neumann János Egyetem Petőfi Sándorhoz kötődő előadás-sorozata. Ezúttal A sokszínű Petőfi című előadáson Lipthay Endrétől, az OSZK Kézirattárának munkatársától tudhatunk meg sosem hallott érdekességeket a költőről.

Gólyabál

Gólyabált rendezett az NJE Hallgatói Önkormányzata

"Bácskortárs" tárlat

A "Bácskortárs" zárótárlatát a GAMF aulában tekinthetik meg látogatóink, hallgatóink.

November 16-án újra nyílt nap a Neumann János Egyetemen!

2022. november 16-án újra nyílt napra várunk minden kedves érdeklődőt a Neumann János Egyetem kecskeméti CAMPUSÁN. Az eseményen megismerhetik az egyetem képzési portfólióját, a duális képzésben rejlő lehetőségeket, hallgatói csoportjainkat, ösztöndíj lehetőségeinket, duális partnereinket!

NeuTech Roadshow – utazó egyetem országszerte

Sajtótájékoztató keretében mutatták be Szolnokon a Neutech - Neumann Technológiai Bázist, Egyetemünk utazó egyetemét, melyben középiskolás diákoknak tartanak innovációs előadásokat Intézményünk oktatói.

A Kecskeméti Televízió vendége Kohi Habib Külügyi Iroda vezető

2022. október 25-én Kohi Habib, a Neumann János Egyetem Külügyi Irodájának vezetője volt a Kecskeméti Televízió Kiemelő c. műsorának vendége. Kohi Habib szerint a felsőoktatásra a globális tudásmegosztás eszközeként kell tekintenünk, így egyre fontosabb Intézményünk nemzetközi felsőoktatási rangsorban elfoglalt helyének erősítése. Az ezzel kapcsolatban jelenleg zajló munkáról, a folyamatban levő együttműködésekről, az egyetem terveiről, és az októberben Dubajban, illetve Abu-Dhabiban tett látogatásról, az ott szerzett tapasztalatokról, eredményekről is beszámolt.

Egyetemi delegáció látogatása – University of Sarjah

2022. október 11-én az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodó egyetemi delegáció a nemzetközi hallgatói vásárok között látogatást tett a University of Sarjah intézményben. A delegációt Dr. Weltsch Zoltán tudományos rektorhelyettes vezette, további tagjai Kun Krisztián, Kis Dávid és Gróf Gréta voltak. Az egyetemi delegációt Prof. Youssef Al Haik tudományos ügyekért felelős kancellárhelyettes fogadta. 

NRG Beiskolázást Támogató Ösztöndíj Pályázati fehívás

Tisztelt „műszaki”, „informatikai” és „agrár” képzési területű alap-, illetve felsőoktatási szakképzésű nappali tagozatos hallgatók! Örömmel értesítjük Önöket, hogy kiírásra kerültek az NRG Beiskolázást Támogató ösztöndíj pályázatok. 

Dr. Bíró Anikó előadásával folytatódik a Hírös Szenior Egyetem

Dr. Bíró Anikó a Közgazdaság - és Regionális Tudományi Kutatóközpont főmunkatársának előadásával folytatódik a Hírös Szenior Egyetem. Előadásának címe: “Hogyan idősödünk mi, hogyan idősödnek az Európai Unió más országaiban?”Időpont: 2022. október 26.Helyszín: Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar, Bolyai János kiselőadó (6000 Kecskemét, Izsáki út 10.)Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt! 

A gazdasági aranykor – és ami utána jön

A Hírös Gazdaság interjúja dr. Lentner Csaba közpénzügytan-professzorral. Az elmúlt száz év legsikeresebb tíz évét hozták el a 2010-et követően bevezetett közpénzügyi reformok – hangsúlyozza dr. Lentner Csaba közpénzügytan-professzor. A kutató, tanár a közelmúltban a Neumann János Egyetemen – az intézmény nemzetközi tudományos központja, a The Budapest Centre for Long-term Sustainability (BC4LS) meghívására – tartott előadást „Új kihívások a magyar pénzügyi politikában” címmel. A téma fő vonulatairól beszélgettünk vele, természetesen érintve a legújabb nemzetközi problémákat, az azokra adott hazai válaszokat és a sikeres továbblépés kilátásait is.