Balogh Levente és mentoráltja, Keserű Balázs volt a Neumann Klub vendége

Balogh Levente üzletember, televíziós személyiség, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa, valamint mentoráltja Keserű Balázs volt a Neumann Klub vendége 2024. február 27-én a Neumann János Egyetemen. Keserű Balázs tavaly tavasszal nyerte meg “Az álommeló” című műsor első évadát, ezzel ő lett Balogh Levente elnöki asszisztense.

Elindult a Hírös Szenior Egyetem tavaszi szemesztere

A “Mit tegyek az egészségemért?” című előadással vette kezdetét a Hírös Szenior Egyetem tavaszi szemesztere. A Neumann János Egyetem és a CédrusNet Kecskemét Program együttműködésében megvalósuló program során idén is hét előadást szerveznek az érdeklődőknek.

Erősödik a duális képzés az Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karán

Együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Egyetem rektora és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatóságának elnöke a felsőoktatási intézményben pénteken. Dr. Fülöp Tamás, az egyetem vezetője és Gáspár Ferenc kamarai elnök látták el aláírásukkal azt a dokumentumot, amely a kertészeti kar diákjai számára nyit lehetőséget a duális képzésre.

Több, mint 300 diák vehette át diplomáját a Neumann János Egyetemen

A megnövekedett hallgatói létszámnak köszönhetően két diplomaosztót tartottak 2024. február 16-án a Neumann János Egyetemen. A felsőoktatási intézményben a 2023/2024-es tanév őszi félévében összesen 329 hallgató, záróvizsgázott. A  GAMF Műszaki és Informatikai Karon 203 hallgató-, a Gazdaságtudományi Karon 91 hallgató-, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon pedig 35 hallgató tett záróvizsgát.

5 egyetem, 7 csapat, 9 egyetemi futsal mérkőzés Kecskeméten

2024. február 6-án férfi és női futsal összevont fordulót rendezett a Neumann János Egyetem. A résztvevő 5 egyetem 7 csapata, 9 mérkőzést játszott le egy nap alatt Kecskeméten a 2023/2024. évi MEFOB futsal bajnokság első fordulójában.

Bevezetés a közbeszerzési eljárásokba képzés a Neumann János Egyetemen

Bevezetés a közbeszerzési eljárásokba Nyilvántartási szám:B/2020/006500A képzési program célja: A résztevevők átfogó ismereteket szerezzenek a közbeszerzési eljárások előkészítésének és lefolytatásának ajánlatkérői oldalon felmerülő szabályairól, valamint adott esetben képesek legyen az eljárást megindító felhívások tartalmának vizsgálatára és az ajánlatok benyújtására ajánlattevői részről.

Új képzési lehetőség a Neumannon - Üzleti Adatelemző

Üzleti AdatelemzőNyilvántartási szám: B/2020/006500A képzési program célja: A képzési program célja, hogy a résztvevők elsajátítsák az üzleti adatelemzés alapjait és képessé váljanak önállóan üzleti adatelemzést végezni.

52. Országos Elsősegélynyújtó Verseny

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése. Céljaik megvalósítása érdekében ebben az évben 52. alkalommal hirdetik meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyüket. 

Sportágspecifikus kiválasztónapot tart a Neumann János Egyetem 2024. február 10-én

A Neumann János Egyetem Sportközpontja sportágspecifikus kiválasztó napot rendez a felsőoktatási tanulmányaikat 2024. szeptemberében kezdő hallgatók számára 2024. február 10-én 10 órától. A megváltozott felsőoktatási felvételi pontrendszerben a középiskolai évek alatt elért kiemelkedő sporteredmények mellett az akadémiai, tehetségközponti és kiemelt sportegyesületekben versenyszerűen sportolók számára is plusz pont szerezhető a kiválasztó napon. 

Lezsák Sándor kapta az idei Wekerle Sándor Nagydíjat

Budapest, 2024. január 18. – Matolcsy György jegybankelnök ünnepélyes keretek között átadta a 2021-ben állami díjként újraalapított Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjakat. A Nagydíjat idén Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, az Innovációs Különdíjat Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Junior díját pedig Neszveda Gábor, az MNB Gazdaságtudományi ismeretterjesztési főosztályának vezetője vehette át.

A Neumann János Egyetem képzési kínálatával ismerkedtek a leendő hallgatók

A 2023-24-es felvételi kampány második nyílt napját tartotta meg a Neumann János Egyetem kecskeméti CAMPUS-án 2024. január 17-én, mely iránt a novemberi, pályaorientációval egybekötött nyílt naphoz hasonlóan hatalmas érdeklődést mutattak a továbbtanulás előtt álló fiatalok. A középiskolások megismerhették az egyetem képzési kínálatát, oktatóit, hallgatói csapatait és betekintést nyerhettek az intézmény laborjaiba is.

Január 17-én újra nyílt nap a Neumann János Egyetemen!

2024. január 17-én újra nyílt napot tart Egyetemünk, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. A kecskeméti CAMPUS ad otthont mindhárom Kar nyílt napjának, ahol megismerkedhetnek képzéseinkkel, ösztöndíj programjainkkal, hallgatói csapatokkal, oktatóinkkal, a duális képzés adta lehetőségekkel s persze a színes egyetemi élettel!A nyílt nap programjai itt érhetőek el.

Duális hallgatók versenye a Neumann János Egyetemen

2023 őszén első alkalommal került kiírásra az „Élményeim a duális képzésben” című videókészítő verseny, melyet a Neumann János Egyetem Duális Képzési Központja az „Átfogó digitális infrastruktúra-, készség- és a nemzetköziesítés fejlesztése a Neumann János Egyetemen” című RRF-2.1.2-21-2022-00039 azonosítószámú projekt pályázat keretén belül hívott életre.

We are Tomorrow – közösen!

Tovább erősödnek a szakmai kapcsolatok a Gazdaságtudományi Kar és a régióban működő vállalkozások között.

Európai Duális Felsőoktatási Konferencia felhívás

Az EU4DUAL projekt keretén belül szeretnénk felhívni a kutatói és akadémiai közösségnek figyelmét az 1. Európai Duális Felsőoktatási Konferencia részeként meghirdetett 'Grand Challenge' kezdeményezésre. 

Egy 120 éves zongorát kapott a Neumann János Egyetem

Zenével költözött be a történelem a Neumann János Egyetem CAMPUS épületének falai közé. Dehmal Károly mesterművét, korának legszebben szóló zongoráját helyezték el ma 2023. december 15-én az épületben. A történelmi hangszert mostantól bármely zenekedvelő hallgató használhatja.

Diplomaátdó Ünnepi Szenátusi Ülés 2024. február 16. - TALÁRPRÓBA

Kedves végzős Hallgatók! A diplomaátadón résztvevők számára kötelező a talárviselés.Helyszín: GAMF Főépület Deák teremIdőpont: 2024. január 29. - február 1. (hétfő - csütörtök) 9:00-15:00 óra között2024. február 2. (péntek) 9:00-12:00 óra között2024. február 3. (szombat) 9:00-11:00 óra között

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Neumann János Egyetem közös projektekkel és tudásuk megosztásával segítik egymást a jövőben

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. december 11-én. A megállapodást az egyetem részéről Dr. habil. Fülöp Tamás rektor és Dr. Nagy Zoltán elnök-vezérigazgató, a rendőrség részéről pedig Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője írta alá.

A duális képzés volt a főszerepben a kecskeméti CAMPUS-on

A duális képzésről tartottak előadásokkal egybekötött workshoppot a Neumann János Egyetemen. Mint ismert Intézményünk 2012-ben az országban elsőként indította el duális képzéseit, amelyhez már legalább 60 vállalat kapcsolódott.

Neumann János Egyetem: a klímacélok elérésben mi is szerepet vállalunk!

Az Egyesült Arab Emirátusokban szervezett COP 28 klímacsúcs második hétvégéjén is nagy érdeklődés övezte az Európából egyedüli kiállítóként jelen lévő Neumann János Egyetemet. A kecskeméti egyetem standját meglátogató Lantos Csaba, energiaügyi miniszter és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere szerint jövőbe mutató helyzet, ha egy nemzeti célkitűzésben Magyarország és a kormány, valamint az egyetemek képesek együttműködni.

Nálunk járt a Mikulás!

Az Innovatív Járművek és Anyagok Tanszék a Pályázati Irodával és a Könyvtár és Információs Központtal közösen idén is megszervezte az egységek gyerkőceinek a Mikulás-napi ünnepséget. 

Adventi családi délutánt tartottak a Hírös Lovardában

Adventi családi délutánt tartott 2023. december 7-én a Neumann János Egyetem Hírös Népfőiskola Lovardája. Az eseményen a lovagolni járó kilenc osztály vett részt, melyek közül két osztály külön meglepetésben is részesült. A gyerekek műsort adtak elő és közösen díszítették fel a lovarda karácsonyfáját.

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármestere is ellátogatott a COP28-ra

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármestere is ellátogatott Dubajba, az ENSZ legnagyobb klímavédelmi konferenciájára. A Neumann János Egyetem standjához egy magyar delegáció is érkezett, a Mathias Corvinus Collegiumtól Dr. Calum TM. Nicholson, a Klímapolitikai Intézettől pedig Gajer Csilla, akik különböző magyar egyetemek hallgatóit vitték el a COP28-ra, akik jutalomból kapták az utat a klímavédelmi feladatokban való aktív részvételükért.

Magyar szerző könyvét mutatták be a globális klímacsúcson!

A kecskeméti Neumann János Egyetem kuratóriumi elnöke, Dr. Csizmadia Norbert az Egyesült Arab Emirátusokban, a COP28 globális klímacsúcson mutatta be angol nyelven megjelent Geovízió: Fenntarthatóság és Eurázsia című duplakötetes könyvét. 

Karácsonyi gyermekkuckó a Neumann Igloo-ban

A Neumann János Egyetem a Neumann2023 emlékév keretein belül egy egyedi, innovatív és különleges helyszínnel jelent meg Kecskemét város adventi forgatagában. A Neumann Igloo egy karácsonyi gyermekkuckó, mely 2023. december 1. – 2024. január 1-ig várja a legkisebbeket. 

Természettudományi kategóriában remekelt a Neumann János Egyetem egyik oktatója

Kovács Imre, a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Innovatív Járművek és Anyagok Tanszék Járműtechnológia Kutatócsoport Tanszéki mérnöke, 2. helyezést ért el a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szegedi Akadémiai Bizottsága (SZAB) által hirdetett tudományos pályázaton Természettudományi kategóriában.

Dobogós és pontszerző helyek az erőemelő egyetemi bajnokságon

Dobogós és pontszerző helyeket szereztek a Neumann János Egyetem hallgatói az Erőemelő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon 2023. december 2-án. A kecskeméti egyetemet Csinos-Kovács Tamás és Halasi Bálint képviselte az egész napos eseményen, ahol a délelőtt során a nők és 83 kg alatti férfiak, majd a délután folyamán a 93 kg feletti férfiak versenye zajlott. Halasi Bálint szoros küzdelemben végül hetedik lett, míg Csinos-Kovács Tamás a dobogó második fokára állhatott fel súlycsoportjában.

Egyedüli magyar kiállítóként van jelen az ENSZ COP 28 klímavédelmi csúcstalálkozóján a Neumann János Egyetem

Az ENSZ legnagyobb klímavédelmi konferenciájának a COP28-nak résztvevő kiállítója a kecskeméti Neumann János Egyetem. A 12 napos konferencia egyben a világ vezetőinek a csúcstalálkozója is, melyen Magyarországot Novák Katalin Köztársasági elnök képviseli. Az Egyesült Arab Emírségekben november 30. és december 12. között zajló rendezvényen több mint 70.000 küldött vesz részt, köztük a kecskeméti felsőoktatási intézmény, mint egyedüli magyar kiállító. 

Színházi darabbal egybekötött könyvbemutatót tartottak a Neumann János Egyetemen

Rendhagyó módon mutatták be a Neumann János életéről szóló legújabb könyvet a Neumann János Egyetemen. A kecskeméti felsőoktatási intézmény támogatásával magyar nyelven megjelenő életrajzi könyvet a szerző jelenlétében egy színházi darab keretében mutatták be a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művészei. 

Szeniorok évzárója a Neumann János Egyetemen

Lezárult a Cédrusnet Kecskemét Programmal közösen szervezett Hírös Szenior Egyetem idei előadássorozata a Neumann János Egyetemen 2023.11.29-én. Ebben az évben összesen 13 alkalommal vettek részt az 55+ korosztály képviselői tudományos, ismeretterjesztő és kultúraközvetítő előadásokon. 

E-SPORT Bajnokságot rendeztek a Neumann János Egyetemen

E-SPORT Bajnokságot rendezett 2023. november 6-án a Neumann János Egyetem CAMPUSÁN az intézmény Hallgatói Önkormányzata. A közel hét órás rendezvényen a Counter Strike 2, a League of Legends és az EA SPORTS FC 24 játékok szerepeltek. A CS2 és a LoL versenyeken 4-4 csapat vett részt, mindegyik csapat 5 játékossal játszott.

Nemzetközi robotautó programozó versenyt rendeztek az NJE GAMF Kar Informatika Tanszékén

2023. november 17-én került sor az idei a 2023-as Neumann János Emlékév keretén belül szervezett Robotautó programozó verseny döntőjére. A 15 éves hagyománnyal rendelkező megmérettetést első alkalommal 2008-ban valósította meg a GAMF Műszaki és Informatikai Kar Informatikai Tanszéke. Az akkor még csupán országos programozó verseny mára nemzetközivé nőte ki magát, volt év, hogy a nagyhírű MIT egyetemről is fogadhatott a Tanszék hallgatókat.

Kerekegész: Vályi István újságíró előadása vonzotta a legtöbb hallgatót

A Kerekegész programsorozat harmadik évadzárójának előadója a Speedzone újságírója, Vályi István volt. A Neumann János Egyetem alulról induló hallgatói kezdeményezéseként, közéleti beszélgető fórumaként  2021 szeptemberében létrejött Kerekegész harmadik évadzáróját 2023. november 21-én rendezték meg. 

A Hírös Szenior egyetem következő előadója Szabó Lóránt, az NJE Mesterséges Intelligencia Tudásközpont vezetője

Folytatódik a CédrusNet Kecskemét és Egyetemünk összefogásában megvalósuló Hírös Szenior Egyetem programsorozat. A következő alkalom előadója Szabó Lóránt, az NJE Mesterséges Intelligencia Tudásközpont vezetője. Előadásának címe „Hitek és tévhitek a mesterséges intelligenciával kapcsolatban”. Csatoltan küldjük az esemény plakátját.Időpont: 2023. november 22. szerda, 17:00 óraHelyszíne: NJE CAMPUS, 1.06 B. (1. emelet) Várunk minden kedves érdeklődőt szeretettel!

Félni vagy élni vele?

A legaktuálisabb témák átlagosan 12 percben, kiváló hazai és külföldi előadók, pódiumbeszélgetések, képzőművészeti bemutatók, tőzsdeszimulációs workshop és innovatív közlekedési eszközök – mindezek várták a vendégeket minap a kecskeméti TEDxNeumann Konferencián. Ráadásul a névadó születésének 120. évfordulója alkalmából meghirdetett Neumann János Programév keretében.Szerző: Szijjártó Gabriella, Fotó: Németh András Péter

MŰVÉSZETTEL, SZERETETTEL- Pályázati felhívás fiatal kecskeméti alkotók számára

A Kecskeméti Médiacentrum „MŰVÉSZETTEL, SZERETETTEL” címmel hirdeti meg első képzőművészeti pályázatát és kiállítását, amelyből jótékonysági aukciót szervez. A pályázat célja kettős. Egyrészt szeretnénk bemutatni a helyi fiatal alkotók illusztrációs-grafikai sokszínűségét, feltörekvő művészetét, bemutatkozási lehetőséget biztosítva számukra az érdeklődő nagyközönség előtt. Másrészt, a koronavírus miatt árván maradt gyermekeket kívánjuk támogatni az aukcióval.

Neumann János levelei is helyet kaptak a TEDx Neumann Konferencián

2023. november 30-ig látogatható az a kiállítás, mely kilenc darab Neumann János szignójával ellátott autográf (kéziratos) levelet mutat be a Neumann János Egyetem CAMPUS-án. A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára birtokában lévő levelek Magyarország washingtoni követségének anyagai közt maradtak fenn. 

A Neumann János Egyetemen fogják oktatni a ChatGPT használatát

Együttműködési megállapodást kötött 2023. november 15-én a Neumann János Egyetem és a Promptmaster annak érdekében, hogy elősegítsék a mesterséges intelligencia felsőoktatásba való integrálását. A közös munka első lépéseként elindul az ország első akkreditált ChatGPT egyetemi képzése, mely szabadon választható tárgyként fut majd februártól. 

November 22-én újra nyílt nap a Neumannon!

Legyél Te is a Neumann János Egyetem közösségének tagja! Ismerkedj meg oktatóinkkal, hallgatóinkkal, képzéseinkkel illetve a kecskeméti egyetemi élttel! Várunk szeretettel 2023. november 22-én a kecskeméti CAMPUSON!

TEDx - Izgalmas és formabontó előadások a Neumann János Egyetemen

A jövőnket formálja a TEDx. A világszínvonalú brand fémjelezte, formabontó előadássorozatot szerveztek a Neumann János Egyetemen. Külföldi és magyar kutatók, vagy éppen média személyiségek rövid, izgalmas, aktuális előadásait láthatták, az érdeklődők.

A kecskeméti Titánok győzelmével ért véget a CU.BEtogether

A mérnökhallgatói versenyen hat egyetemről hét csapat indult el, ebből négyen tudták olyan szinten teljesíteni a feladatot, hogy a november 8-ai eredményhirdetésre eljussanak. A négyből kettő csapat kifejezetten erre a versenyre alakult: a Miskolci Egyetemről az East Side Programozók, míg a kecskeméti Neumann János Egyetemről a Titánok jutottak el így a döntőig. A Techtogetherről már jól ismert BME FRT és a szombathelyi StudentTechLab ELTE szintén a négy legjobb csapat közé került.

Hajdú B. István volt a Neumann János Egyetem vendége

Hajdú B. Istvánnal, a neves televíziós kommentátorral beszélgethettek a hallgatók a Neumann János Egyetemen. A Kerekegész programsorozat kedden megtartott eseményén azt is megtudhatták, a sportriporter hogyan látja a magyar labdarúgó válogatott esélyeit a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság kapcsán.

Hello Katar, It’s Neumann

Első alkalommal látogatott el Katarba a Neumann János Egyetem delegációja, ahol több helyi és nemzetközi egyetemmel találkozott, illetve részt vett Katar legnagyobb edukációs kiállításán 2023. november 1-e és 4-e között. 

Halasra települt a Neumann János Egyetem

Érdekes előadások és bemutatók vártak azokra a dékánis diákokra, akik felkeresték az iskola udvarára kitelepült Neumann János Egyetem utazó laborját. A fiatalok szerint, továbbtanulási szempontból nagy segítség egy-egy ilyen rendhagyó prezentáció.

Tudományos Világkongresszust rendeznek 2024-ben Egyetemünkön

A tudományos világban meghatározó nemzetközi szervezet, a Nemzetközi Regionális Tudományos Szövetség (RSAI) Magyarországot, ezen belül pedig a Neumann János Egyetemet választotta 2024-es világkongresszusa szervező partneréül és helyszínéül - jelentették be  2023. október 18-án, szerdán az egyetemen. Az erről szóló együttműködési megállapodás aláírását megelőzően.

Mennyi egy méhecskének az értéke? Hol tartunk és mit tehetünk? címmel tartott előadást Dr. Áder János Egyetemünkön

Dr. Áder János, a Kék Bolygó Alapítvány kuratóriumának elnöke megdöbbentő számokkal tartotta fenn közönsége figyelmét a kecskeméti Neumann János Egyetemen megtartott előadása során. A hidrológiai James Bond-arány a korlátlannak gondolt édesvízkészletünk végességét mutatja, ugyanis a 0.007-es mutatószám a föld 2.5%-os édesvízkészletének elérhető arányát fejezi ki. 

A Hírös Szenior Egyetem következő előadása - látogatás a Cifrapaotába

A Hírös Szenior Egyetem következő előadása október 25-én, rendhagyó módon a magyar szecesszió egyik legszebb épületében, a Cifrapalotában lesz megtartva, tárlatvezetéssel egybekötve. A vendéglátónk Osztényi Éva Gizella, művészettörténész lesz, aki az épület és az intézmény történetét is bemutatja az érdeklődőknek. Helyszín: Cifrapalota, Kecskemét Időpont: 2023. október 25., szerda, 17:00 óraTovábbra is szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az ingyenes előadásokra!

Egyetemünk munkatársai is képviseltették magukat az I. Kutatásmenedzsment Szakmai Napon

Szeptember 8-án Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) szervezésében valósult meg az 1. Kutatásmenedzsment Szakmai Nap, melyen Egyetemünk részéről Madárné Dr. Toma Zsanett Pályázati Irodavezető és Dr. Berczeli Miklós pályázati és K+F vállalati ügyekért felelős rektori megbízott vett részt. Az eseményen 32 szervezet (egyetemek, kutatóintézetek) képviseltette magát.

Egyetemünk is képviseltette magát a GEO-7 találkozón

Vezetőszerzőként (Lead author) vett részt Prof. Dr. Oláh Judit a Neumann János Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola egyetemi tanára a Seventh Global Environment Outlook (GEO-7) Policy and Outlooks találkozón. A Shanghaiban megrendezett esemény 2023. szeptember 2-8-ig tartott, mely az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja (UNEP) és a Tongji Egyetem közös szervezésben valósult meg. 

Kecskemétre érkezik a TEDX

A Neumann János Egyetem idén először rendezi meg a TEDxNeumann konferenciát, melyen az egyetemen hallgató és előadó szakemberek, valamint ismert hazai és nemzetközi kutatók és vállalkozók egyaránt előadnak majd.

Közel kilencezer diákot mozgatott meg a Neumann Next vetélkedősorozat

Közel kilencezer résztvevő középiskolás és egyetemista diák tisztelgett Neumann János munkássága előtt a nagyszerű matematikus születésének 120. évfordulója alkalmából szervezett hat hónapos online vetélkedősorozaton. A „Neumann Next: A jövő bajnokai” országos pénzügyi játék záróeseményét és ünnepi díjátadóját 2023. október 6-án rendezték meg a Neumann János Egyetem CAMPUSán.

Szakmai tanévnyitót rendeztek a Hírös Népfőiskolai Lovardában

300 főt meghaladó létszámú az a közösség, amely heti rendszerességgel veszi igénybe a kecskeméti Hírös Népfőiskolai Lovarda tanrendbe szervezett szolgáltatásait. A kiterjedt együttműködési megállapodások keretében a lovarda általános iskolásoknak, polgárőröknek és a közösségi munkára vállalkozó diákoknak nyújt ingyenes szakmai és oktatási célú programokat. A szervezet 2021 óta a kecskeméti Neumann János Egyetem fenntartásában üzemel.

A Neumann János Egyetem szakmailag és anyagilag is támogatta a Bányais csapatot

A Neumann János Egyetem nemcsak szakmailag nyújtott segítséget, hanem anyagi támogatásával is lehetővé tette a a részvételt a Bányai Júlia Gimnázium csapatának a World Robot Olympiad nemzetközi döntőjében. A világ legnagyobb kutatási és robotika versenyét öt kontinens 39 országának részvételével rendezték meg a dániai Odense városában, szeptember 21-e és 24-e között. A versenyre a magyar nemzeti döntő megnyerésével lehetett kvalifikálódni. A résztvevő csapatok két kategóriában és három életkori korosztályban mérték össze tudásukat.

2023-ban is Országos Könyvtári Napok a KIK-ben

Programjaink az Országos Könyvtári Napokon2023-ban is sok szeretettel várjuk Önöket könyvtárunkban, október 2. és 7. között, az Országos Könyvtári Napok keretében megrendezésre kerülő programjainkon!

Bemutatták Matolcsy György új könyvét a Neumann János Egyetemen

A Neumann János Egyetem hallgatói és a meghívott vendégek jelenlétében tartották meg Matolcsy György jegybankelnök új, Magyar jövőkép és stratégia című kötetének ünnepélyes bemutatóját 2023. szeptember 29-én. A Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában megjelent könyv a Magyar Nemzeti Bank első emberének három éven át publikált, magyar nyelvű cikksorozatának írásait gyűjti össze. 

Egyetemünk is képviseltette magát az idén Rotterdamban megrendezett nemzetközi felsőoktatási konferencián és kiállításon

Rotterdamban rendezte meg az EAIE (European Association for International Education) 2023. szeptember 26-29. között az idei nemzetközi felsőoktatási konferenciáját és kiállítását, melyen a Neumann János Egyetem is képviseltette magát. A négy napos konferencia lehetőséget ad arra, hogy a világ minden tájáról érkező egyetemek képviselői és a  felsőoktatás nemzetköziesítését támogató szolgáltatók találkozzanak egymással, a folyamatok optimalizálása és folyamatos fejlesztése tekintetében. 

Aranydiplomákat és Gyémánt emléklapokat adták át a Neumann János Egyetemen

Huszonhárom Aranydiplomát és tizenegy Gyémánt emléklapot vehettek át a Neumann János Egyetem egykori hallgatói 2023. szeptember 27-én az intézmény Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának ünnepi tanácsülésén. Az 50 és a 60 évvel ezelőtt végzett hallgatókat dr. Palkovics András, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar dékánja köszöntötte.  

Kutatók Éjszakája 2023 a Neumann János Egyetemen!

Idén is csatlakozik Egyetemünk a Kutatók Éjszakája programsorozathoz. A szeptember 29-ei nap kiemelt eseménye a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar Őszi szakmai kertészeti napok rendezvénye, melynek keretén belül az érdeklődők megtudhatják hogyan készítsék fel növényeiket a téli időszakra, megismerkedhetnek gyógyító zöldségeinkkel, gyümölcseinkkel a most aktuálisan elérhető zamatos szőlőkkel, felfedezhetik a chili paprika sokszínű világát, jótékony hatásait, beszélgethetnek hazai sikeres borászokkal, családi gazdaságot vezető fiatalokkal és „rangidősökkel”. Ezek a programok bemutatóval egybekötött kóstolók is.

14th edition of the RSAI World Congress

Dear RSAI members,We are very happy to deliver great news! The RSAI Council decided to organize the 14th edition of the World Congress of Regional Science at John Von Neumann University in Kecskemét, Hungary.

Kitüntették az Egyetemi Filmklubot

Először az NFI Egyetemi Filmklubhálózat történetében elismerő oklevelet adtak át annak az öt – kezdettől a Nemzeti Filmintézettel tartó – filmklubvezetőnek, akiknek a munkáját szerették volna kiemelni. A díjazottak között van az NJE Filmklubjának vezetője, Kötél Emőke is. 

Országos Additív Tudományos Konferencia és Workshop volt a Neumann János Egyetemen

Először szervezte meg az Országos Additív Tudományos Konferencia és Workshop 2023 (OATKW 2023) rendezvényt a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar a Neumann 2023 Emlékév keretében. Szakmai programokkal, aktuális témákkal, hazai előadókkal és a tapasztalatcserének helytadó kiállítással várták az additív gyártástechnológiák jelenlegi és jövőbeli szereplőit a kecskeméti Neumann János Egyetem CAMPUS-án, 2023. szeptember 15-én.

Egyetemünk is képviselteti magát a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expón

Planet Budapest Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye, amely a társadalom és a gazdaság széles rétegeit szólítja meg és hívja fel a figyelmet a fenntarthatósági fordulat fontosságára, valamint a klímaváltozás hatásaira.A Planet Budapest 2023 nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntarthatóság témáját újszerűen feldolgozó, a legújabb megoldásokat közérthetően bemutató rendezvény, amely szakmai, üzleti, közönség- és edukációs programokból áll. Az esemény egyszerre több generációhoz szól, hidat képezve köztük, és kortól függetlenül kínál gyakorlati, kézzelfogható megoldásokat a fenntarthatóság iránt érdeklődő, vagy azzal csak épp ismerkedő közönség számára.

Többszázan vettek részt a NESZT-en

Többszáz hallgató, oktató és munkatárs bulizott együtt 2023. szeptember 13-án a Neumann Enter Feszten a Kecskeméti CAMPUSon. Az Egyetem munkatársai 2022-ben szervezték meg először a Fesztivált azzal a céllal, hogy színesítsék és élénkítsék a kecskeméti egyetemi életet. A rendezvény sztár DJ-e Regán Lili, rezidens DJ-e pedig Kincses Szabi volt. A hagyomány 2024-ben is folytatódik. ~GALÉRIÁVAL~

Felnőttképzés a Neumann János Egyetemen

Hamarosan indulnak a Felnőttképzések a Neumann János Egyetemen. A Lean menedzsment és a Vállalkozói mérlegképes könyvelő képzések 2023. október 7-én indulnak, az Európai Uniós pályázatírás és projektmenedzsment képzés pedig 2023. szeptember 23-án indul.  

Élj át egy életre szóló kalandot az Erasmus+ programmal

Az Erasmus+ lehetővé teszi aktív jogviszonnyal rendelkező felsőoktatási (nappali, levelezős és FOSZK) hallgatók számára, hogy oktatási, nyelvi, munka- és kulturális tapasztalatokat szerezzen egy külföldi felsőoktatási intézményben, munkahelyen. Minimum 2 hónap, maximum 12 hónap az igénybe vehető mobilitási időtartam. Vár rád az életre szóló kaland, közel 30 országban.

Újabb együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és Magyarország legnagyobb járműdiagnosztikai eszközeit gyártó ENERGOTEST Diagnosztikai és Automatizálási Kft. 2023. augusztus 31-én. E megállapodás célja a közös oktatás mellett a közös KFI projektek indítása is. 

Mesterségesintelligencia-szakértő előadásával indult a Neumann Klub

Dr. Tilesch György mesterségesintelligencia-kutatóval debütált 2023. szeptember 5-én az újonnan alapított Neumann Klub a Campus nagyelőadójában. A szakértő a talán legtöbbeket érdeklő kérdésre elmondta, a szakemberek nagy többsége szerint nincs esélye annak, hogy a mesterséges intelligencia egyszer öntudatra ébred, és kiveszi a kezünkből az irányítást.

Legyél HSUP hallgató!

Legyél HSUP hallgató! Dolgozz a saját projekteden vagy társulj egy számodra szimpatikus projekthez, szerezz ösztöndíjat, mentori segítséget és közben gyűjts kreditet is! Vedd fel a HSUP tárgyat! 

Közel 2000 hallgató kezdte meg tanulmányait a Neumann János Egyetemen

2023. szeptember 4-én a Neumann János Egyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésén köszöntötték az intézménybe felvételt nyert 1985 hallgatót. Az ünnepségen elhangzott, hogy a GAMF Műszaki és Informatikai Karra 1269-en, a Gazdaságtudományi Karra 472-en, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karra pedig 244-en nyertek felvételt. 

58 aranydiplomát adtak át a Neumann János Egyetem GAMF Karán

A Neumann János Egyetem GAMF Kara 2023. szeptember 1-jén ünnepelte az 1973–ban végzett hallgatók diplomaátadásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból ünnepi Aranydiploma-átadó ünnepséget rendeztek, amelyen 58 egykori diák vehette át diplomáját.

Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi ülés 2023

Kedves Elsőéves Hallgatóink!Gratulálunk a sikeres felvételi vizsgához! A Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi ülésre 2023. szeptember 04-én kerül sor, melyre szeretettel várjuk Önöket!Időpont: 2023. szeptember 04., 09:00 óra (Kérjük amennyiben lehetséges 08:45 órára érkezzenek!)Helyszín: Kecskeméti CAMPUS nagyelőadó (6000 Kecskemét, Izsáki út 5.)Az eseményen köszöntőt mond Dr. habil. Fülöp Tamás rektor és Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.Az ünnepséget követően tájékoztatást kaphatnak többek között a tanév rendjéről, mentor programunkról, az egyetemi élethez szükséges információkról. Az elsőéves hallgatók segítségét szolgálja a Tájoló is, melyet az alábbi linken érhetnek el:https://hszk.nje.hu/hirek/2023-07-24-tajolo-golyaknak 

44. MAFIOK a Neumann János Egyetemen

A Neumann év keretében a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara adott otthont idén a Matematikát, Fizikát és Informatikát Oktatók 44. Országos Konferenciájának. A rendezvény egyik célja, hogy bővítse a felsőoktatási intézmények oktatóinak és kutatóinak ismereteit, egymás tudományos eredményeinek megismerése révén. 

Egyetemünk segítette a nagydobronyi kapszulakönyvtár kialakítását

A Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központjának munkatársai 2022. decemberétől tartó munkájának köszönhetően idén nyáron átadásra került a nagydobronyi fiókkönyvtár és megkezdődött a kárpátaljai Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet kapszulakönyvtárának a kialakítása. 

Dr. Fülöp Tamás: azon dolgozom, hogy hallgatóink a város közéletében is aktívabb szerepet vállaljanak

Újabb 4 évre dr. habil. Fülöp Tamás lett a Neumann János Egyetem rektora, aki ebből az alkalomból adott interjút a Kecskeméti Televíziónak. A rektor a beszélgetés során kitért azokra a folyamatban lévő fejlesztésekre, amelyek jelenleg is zajlanak az egyetemen és amelyekben egy csapat segíti a munkáját. Dr. Fülöp Tamás, beszélt a jövőről is, mint mondta az a célja, hogy a Neumann János Egyetemen még versenyképesebb legyen, nagyobb hangsúlyt kapjon a következő években a tehetséggondozás, de azon is dolgozik, hogy az egyetem hallgatói a város közéletében is aktívabb szerepet vállaljanak például sport és kulturális eseményeken.

Magyar Érdemrend Parancsnoki Keresztje kitüntetésben részesült Dr. Keskeny Ernő

Dr. Keskeny Ernő, ny. nagykövet, a Neumann János Egyetem Külügyi Irodájának megbízott munkatársa 2023. augusztus 20. alkalmából a Magyar Érdemrend Parancsnoki Keresztje kitüntetésben részesült, több évtizedes diplomáciai szolgálata, az új típusú keleti kapcsolatok kiépítésében és megvalósításában vállalt kiemelkedő és sokoldalú tevékenysége elismeréseként.A kitüntetéshez ezúton is gratulálunk!

„Precíziós mezőgazdaság a globális kihívások tükrében”

A Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kara tisztelettel meghívja Önt a Neumann Emlékév 2023 keretében megrendezett Precíziós Mezőgazdaság Konferenciára. Szakmai programokkal, aktuális témákkal, hazai előadókkal, a tapasztalatcserének helyt adó műhelymunkákkal várjuk a precíziós gazdálkodás jelenlegi és jövőbeli szereplőit a Kecskeméten az Izsáki út 10. szám alatti székhelyünkön.

Felnőttképzések a Neumann János Egyetemen

Lean menedzsment, Vállalkozói mérlegképes könyvelő, valamint Európai Uniós pályázatírás és projektmenedzsment képzésekre is lehet jelentkezni a Neumann János Egyetem felnőttképzésén. Kompetencia fejlesztő képzéseink között pedig a Vezetői készségfejlesztés, az Ügyfélszolgálati készségfejlesztés, valamint a Személyiség és képességfejlesztés képzések szerepelnek. 

Kecskemét a 3D nyomtatás fellegvára

A 3D nyomtatás nem újkeletű Kecskeméten, hiszen itt a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán indult el először országunkban az Additív gyártástechnológiai szakmérnöki képzés külsős cégek bevonásával, ezzel is garantálva a hallgatók naprakész ipari tudását. 

Napindító - interjú Dr. Palkovics András dékán úrral

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este. Ezzel eldőlt, hogy a több mint 126 ezer jelentkező közül kik nyertek felvételt az egyetemekre. A Hír TV Napindító műsorában Dr. Palkovics András az NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar dékánja nyilatkozott. Az interjú ide kattintva érhető el.

A Neumann János Egyetem 72%-os növekedése példaértékű a hazai felsőoktatásban

Nincs mit elemezni! Egy csökkenő tendenciát mutató, de legalábbis stagnáló felsőoktatási környezetben a Neumann János Egyetemen nem számítottak ekkora mértékű, 72%-os hallgatói létszám-növekedésre. Tavaly 18% volt az emelkedés, és ez már akkor is kiugró számnak minősült. A kecskeméti egyetem üzenete idén is az volt, hogy „Ha rajtunk múlik, Neumannos leszel!”. A Neumann János Egyetem középtávon tervezett víziója az idei beiskolázási számok tükrében rövidtávúra váltott, és közelebb került a céljához, hogy Magyarország leginnovatívabb, 5000 fő hallgatói létszámmal rendelkező egyeteme legyen. 

Tájoló Gólyáknak 2023

Gratulálunk, hogy felvételt nyertél a Neumann János Egyetemre és kívánjuk, hogy minden célod megvalósuljon!Igyekszünk ehhez minden lehetőséget és segítséget megadni, kezdésként fogadd szeretettel Egyetemünk Gólyáknak szóló tájékoztató füzetét a Tájolót: Tájoló 2023

Pont Ott Parti Kecskeméten

Rekord magas hallgatói létszámnövekedéssel számol idén is a kecskeméti Neumann János Egyetem. 2023-ban az első helyes jelentkezési számok a teljes egyetemi képzési portfóliót illetően 64%-os növekedést eredményeztek. A Neumann várakozása szerint a ponthatárok holnapi kihirdetése után a hivatalosan felvett hallgatók száma jelentősen meghaladhatja a tavalyi 18%-os növekedést is.  Az egyetem a hivatalos pontváró buliját idén a Hírös Agóra előtti Deák téren rendezi. 

A szórakoztatás jegyében a Neumann János Egyetem idén csatlakozott a kecskeméti Jazzfőváros családi fesztiválhoz is

Kecskemét sokszínű, jól prosperáló város, melynek vonzerőjét gazdasága és versenyképessége is jól mutatja. Ezért feladata az is, hogy egyetemével közösen, egyfajta regionális katalizátorként fogja egybe és emelje a nemzetközi térbe a gazdasági és kulturális élet szereplőit, amelynek köszönhetően új értékek, meghatározó értékrendek jönnek létre.

A Fool Moon acapella énekegyüttes volt az első fellépője a Neumann Vibes-nak

Kodály Zoltán városának meghatározó szereplőjeként, a Neumann 2023 programév keretében, életre hívtunk egy koncertsorozatot, amely változatos műfaji kínálattal a minőségi zenei életet hivatott szolgálni egyetemi és városi körökben egyaránt. Ezért indítottuk útjára a Neumann Vibes koncertsorozatot, melynek első fellépője a Fool Moon Együttes, hazánk első számú, többszörös nemzetközi díjas pop-acapella formációja volt. 

Több mint 80 diák jelentkezett a Neumann Innovációs Táborba idén

Véget ért a Neumann János Egyetemen a középiskolásoknak szóló Neumann Innovációs Tábor, melyet a Neumann 2023 programsorozat keretén belül rendeztünk meg. Idén 25 városból 83 diák jelentkezett az egy hetes eseményre azzal a céllal, hogy megismerjék az itt folyó munkát, információt gyűjtsenek a nálunk választható szakokról, illetve leendő hallgatóként betekinthessenek az egyetemi életbe. 

Várd a pontot Kecskeméten, július 26-án

Július 26-án 18.00 órától Kecskeméten a Hírös Agóra előtti Deák Téren várjuk közösen a felvételi pontok kihirdetését, ahol fröccsterasz, fánkpiknik és Kincses Szabi várja majd a felvételizőket. A Neumann 2023 Program keretében megvalósuló eseményen Strand Fesztivál napijegyet és bérletet is kisorsolnak majd, azok között, akik a Neumann János Egyetemre jelentkeztek. Légy a helyszínen és lájkold a Pont Ott Partis facebook posztunkat :ha a Neumannt jelölted meg 4 napos bérletet nyerhetsz a Strand Fesztiválraha nem a Neumannt, de jelentkeztél felsőoktatási intézménybe egy napos jegyet nyerhetsz a Strand Fesztiválra.Sorsolás 21:00 órakor a helyszínen!Ünnepeljünk együtt! Mi ott leszünk!

Átvették diplomáikat a Neumann János Egyetem hallgatói

2023. július 7-én került sor a Neumann János Egyetem Diplomaátadó Ünnepi Szenátusi Ülésére.  A 2022/2023-as tanév tavaszi félévében összesen 343 hallgató, záróvizsgázott. A GAMF Műszaki és Informatikai Karon 239 hallgató-, a Gazdaságtudományi Karon 77 hallgató-, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon pedig 27 hallgató tett záróvizsgát.

Együttműködést írt alá a Neumann János Egyetem az NP Hungária Kft.-vel

Egy közel két éves szakmai kapcsolatot helyez új megvilágításba a Neumann János Egyetem és az NP Hungaria Kft. a 2023. július 6-án aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhetően. A szakmai múlt során a vállalat és egyetemünk már eddig is nagy mértékben segítette egymás munkáját, hiszen a műanyagipari céghez kapcsolódik az NJE műanyagfeldolgozó szakiránya. A gazdaságfejlesztés és az egyetemi oktatás, valamint a gyakorlati képzés közötti kapcsolat rendkívül fontos és mindkét fél számára kölcsönösen előnyös lehet. A gazdaság, a vállalatok sikeres fejlődése és versenyképessége szempontjából elengedhetetlen, hogy az egyetemek a munkaerőpiac elvárásainak megfelelően készítsék fel a hallgatókat a gyakorlati képzésen. 

A Neumann János Egyetem is partnerséget vállal a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztésében

A Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zónában érintett felsőoktatási intézményekkel, köztük a Neumann János Egyetemmel, kötött együttműködési megállapodást Bányai Gábor, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna Komplex Fejlesztéséért felelős kormánybiztosa. A kormánybiztos az esemény kapcsán kiemelte: jól képzett szakemberek nélkül nincs eredményes területfejlesztés.

Idén is csatlakozott a Neumann János Egyetem a „Kerékpárral a munkába” elnevezésű országos kezdeményezéshez

2022 nyarán első alkalommal csatlakozott a Neumann János Egyetem az országos „Bringázz a munkába” programsorozathoz. Az idei évben a kezdeményezés céljai között a kecskeméti kerékpáros, karbonsemleges közlekedés népszerűsítése és az egészséges életmód előtérbe helyezése szerepel. 2023-ban a még szélesebb közönség elérése érdekében a Neumann János Egyetem és Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal dolgozói együtt csatlakoznak az országos kezdeményezéshez, mely idén a Neumann 2023 emlékév keretében kerül meghirdetésre.

A Neumann János Egyetem is képviseltette magát Dél-Koreában a Study in Europe programsorozaton

2023 júniusában a Neumann János Egyetem is részt vehetett a Tempus Közalapítvány által szervezett Study in Europe programsorozaton Dél-Koreában. A programsorozat célja főként az európai mobilitási lehetőségekre fókuszálva a távol keleti felősoktatási intézményekkel való kapcsolatépítés. Az eseményen intézményünkön kívül több magyar egyetem is képviseltette magát, de német, belga, olasz és spanyol felsőoktatási intézmények is jelen voltak. 

Az EU4DUAL Szövetség találkozójának témája a főbb társadalmi kihívások megoldása volt a duális felsőoktatás révén

Az EU4DUAL Szövetség, mely Európa kilenc vezető duális egyetemi intézményének példátlan együttműködése, örömmel jelenti be első munkatervének elfogadását a 2023. június 19-én és 20-án Máltán megtartott találkozón. A szövetségben kilenc intézmény fogott össze, hogy megtervezzék a szövetség küldetésének és jövőképének megvalósítását, és megszervezzék egyetemeik hozzájárulását a szövetség működéséhez.

Elégedettek a hallgatók a Neumann János Egyetemen folyó oktatói munkával

A kecskeméti egyetemen és jogelőd intézményeinél már több éves múltra tekintenek vissza az Oktatói Munka Hallgatói Véleményezése (OMHV) felmérések. A hallgatói válaszok értékes visszajelzést jelentenek az intézmény vezetése, oktatói számára hiszen a hallgatói vélemények nagyban hozzájárulnak a Neumann János Egyetemen folyó oktatás színvonalának emeléséhez.

80 milliárd forintnyi forrást nyit meg a kormány a Neumann János Programján keresztül a hazai innovatív projektek támogatására

Dr. Hankó Balázs felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkár ma a kecskeméti Neumann János Egyetemen megtartott sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentette, hogy a kormány a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Neumann János Programján keresztül nyit meg 80 milliárd forintnyi forrást a hazai innovatív projektek támogatására. A Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke Csizmadia Norbert kiemelte, hogy a kormányzat valamennyi az innovációt szolgáló intézkedése modellértékű és a kecskeméti egyetem kitörési pontjaira alapoz, azaz a jövőből kiindulva a jelent építi.

A duális képzésről tartottak workshopot a Neumann János Egyetem CAMPUS-án

A duális képzésről tartott workshopot a CAMPUS-on a Nemann János Egyetem Duális Képzési Központja. Az intézménynek – az országban egyedülállóként – 12 éves tapasztalata van ezen a területen. A mai rendezvényen a duális képzés eddigi folyamatát és pozitív tapasztalatait vázolták fel. Megvitatták azokat a területeket, ahol új perspektívába helyezhetők a már kialakult jó gyakorlatok.

A Neumann János Egyetem Nógrád vármegyéből is várja a hallgatókat

Együttműködési megállapodást kötött a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum és a kecskeméti Neumann János Egyetem vezetősége a napokban, a salgótarjáni Stromfeld Aurél Technikumban. A több pontot magába foglaló megállapodás új lehetőségeket nyit a technikumi tanulók előtt, többek között a duális képzés területén. 

Idén is csatlakozott a Múzeumok éjszakája országos programsorozathoz a Neumann János Egyetem

A Neumann János Egyetem idén is csatlakozott a Múzeumok éjszakája országos programsorozathoz. Június 24-én két helyszínen, a CAMPUS és a GAMF területén várják az érdeklődőket 17-24 óráig. A programok között lesz élő Szoborpark, holovízió, veterán kerékpár kiállítás, TrendKóstoló, kertészkedéssel kapcsolatos előadás, de az esemény során bemutatkoznak az Egyetemi járműépítő csapatok és a Bázis Makett Klub Kecskemét is. 

Négy csapat mutatta be start up vállalkozását a Neumann János Egyetemen

Véget ért a Hungarian Startup University Program a Neumann János Egyetemen. Intézményünk három éve csatlakozott az ösztöndíjprogramhoz, amelynek segítségével a hallgatók különböző startup vállakozásokat hoztak létre. A 2022/23-as tanévben a HSUP tantárgyat 141 hallgató vette fel az intézményben. 

Újabb együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és a Cavity Eye Hungary Kft. 2023. június 2-án. A 2016-os első nagyszabású hazai műanyag-fröccsöntős konferencia után, idén is a kecskeméti egyetem volt a helyszín, hiszen a magyarországi fröccsöntő szakemberek tekintélyes hányada a GAMF falai között szerezte tudásának alapjait. 

Emlékérmét bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank Neumann János tiszteletére

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából 3000 Ft névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB), tisztelegve a világhírű magyar matematikus előtt. A különleges, négyzet alakú emlékérme a magyar tudósokat, feltalálókat, illetve találmányaikat bemutató népszerű színesfém sorozat tizenharmadik tagjaként jelenik meg, tervezője Pelcz Balázs szobrászművész.

Először rendeztek hallgatói konferenciát a Neumann János Egyetem GAMF Karán

Első alkalommal rendezett a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara hallgatói konferenciát. Az ősszel újonnan indult Hallgatói Eredményességet Támogató Mentorprogram a tavaszi félévben a tehetséggondozásra és a szakmai mentorálásra helyezte a hangsúlyt. A programban azok a hallgatók vesznek részt, akik felsőfokú tanulmányaikat 2022 őszén kezdték meg a Karon. A tavaszi félévben a hallgatók szabadon válaszható tantárgy keretében szakmai kutató- és projektmunkában vettek részt, melynek zárásaként kari konferencián mutatták be féléves munkájuk eredményét. Az elmúlt időszakban a hallgatók az egyes területeken való szakmai tudásuk elmélyítése mellett, a valós kutató, -és projektmunka folyamatokba, valamint a csapatmunkába is betekintést nyertek mentoroktatóik segítségével. 

Idén a Neumann Emlékév keretein belül megrendezik a Neumann Innovációs Tábort

A Neumann János Egyetem a Neumann 2023-as emlékév keretein belül nyári tábort hirdet olyan középiskolásoknak (9.-12. évfolyam) akik 2023-ban még nem fejezik be középiskolai tanulmányaikat. Idén először  a Gazdaságtudományi Kar is indít szekciót az érdeklődő diákok számára, melynek segítségével betekintést nyerhetnek a résztvevők a Tőzsde-szimulációs világba. Ezen kívül lehetőség nyílik még 5 különböző tematikára épülő csoportba jelentkezni. 

A Közel-Keleten mutatkozik be a SuperMoto

Egy teljes egészében elektromos meghajtású jármű megalkotása a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Neumann János Egyetem közötti együttműködés, illetve szakmai kapcsolat első, meghatározó lépcsőfoka. Így jött létre a projekt Supermoto mely legfontosabb célkitűzése a műszaki és formatervezői munkák összehangolása, gyakorlati tapasztalat biztosítása a hallgatók számára a két szakterület közötti szoros együttműködésben. A MOME és a Neumann közös innovációja ezekben a napokban mutatkozik be a Közel-Keleten. Köszönjük mindenkinek!

Újabb elismerés a Könyvtár és Információs Központnak

A tavaly tavasszal kapott, munkájukat elismerő oklevél után idén újabb megtiszteltetés érte az egyetemi könyvtárat. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) május 15-ei tisztújító közgyűlésén az elnökség tagjává választották az NJE KIK igazgatóját, Dr. Kötél Emőkét.

Újabb MNB Oktatási Klub előadás az egyetemen

A héten vette kezdetét a kecskeméti Neumann János Egyetemen a nemzetközi BIP (Erasmus+ Blended Instensive Program), melynek keretében a GTK és a GAMF karon összesen 5 határon túli egyetem, illetve a Neumann János Egyetem, mint házigazda intézmény hallgatói különböző szakmai programokon és projektfeladatokban vesznek részt.

Folyamatosan építi nemzetközi kapcsolatait a kecskeméti Neumann János Egyetem

Tíz fős kínai delegáció látogatott el 2023. május 24-én a kecskeméti Neumann János Egyetemre. Az iStudy Education Group, a Zheijang University of Finance and Economics, a Nanjing University of Aeronautics and Astronautics és a Beijing Jiatong University-ből érkező delegációt Dr. Sági Norberta oktatási rektorhelyettes, Dr. Kovács Zsolt Ferenc megbízott tudományos rektorhelyettes, Dr. Kárpáti József a Gazdaságtudományi Kar dékánja, Szabó Lóránt a Mesterséges Intelligencia Tudásközpont igazgatója, Kohi Habib a Külügyi Iroda vezetője és Gróf Gréta külügyi referens fogadták.

Igazolhatóan befolyásolja a munkaerőpiacot a Neumann János Egyetem

A magyarországi Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) kérdőíves megkeresései alapján az Oktatási Hivatal idén is kiadta legfrissebb elemzését a friss diplomások státuszáról, munkaerőpiaci helyzetéről. A 2023 áprilisában lezárt kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kecskeméti Neumann János Egyetemen idén januárban végzett hallgatók 80%-a már munkaviszonnyal rendelkezik. 

Élmény lehet-e egy fizikaóra? Mi azt mondjuk, igen!

Két orgoványi hetedikes osztályt látott vendégül kedden a Neumann János Egyetem. Az országos Tanítsunk Magyarországért! program keretében ismerkedtek a diákok a felsőoktatással, s eközben élményfizika órán valamint drámapedagógiai foglalkozáson is részt vettek.

Cavity Eye Fröccsöntési Konferencia 2023

A Cavity Eye szakmai konferenciát szervez „Formába öntjük a jövőt” címmel 2023. június 2-án pénteken Kecskeméten a Neumann János Egyetem GAMF Karán, melyre elsősorban műanyagipari cégek regisztrációját várják.

Kutatás-fejlesztési projekt zárult le az egyetemünkön

Az elmúlt évtized egyik legjelentősebb egyetemi kutatásfejlesztési projektje zárult le, a mai napon a Neumann János Egyetem GAMF Karán. A GINOP-os projekt célja egy globális jelentőségű járműipari kutatás-fejlesztési központ létrehozása volt.

Elindult az NJE START program

Új, innovatív képzési program indult el a Neumann János Egyetemen. Az NJE Startnak köszönhetően tavaly szeptemberben egy új szakirányspecifikus oktatási formát sikerült elindítani a műanyag specializáción. Az oktatási intézmény május 17-én három partnerrel kötött megállapodást, mely még szorosabb kapcsolatot tesz levetővé a hallgatók és a cégek között.

Megnyílt a Tőzsdetojás az NJE kecskeméti CAMPUSÁN

2023. április 24-én tartották a Tőzsdetojás megnyitó ünnepségét a Neumann János Egyetem kecskeméti Campusán. A hivatalos avató rendezvény újabb mérföldkő a gazdaságtudományi oktatás életében, hiszen átadásra került az úgynevezett Tőzsdetojásban működő, legmodernebb technológiával, világszínvonalú adatbázisokkal és szoftverekkel felszerelt pénzügyi labor. A létesítmény egyedülálló, nem csak Magyarországon, de a régióban is, s számos módon járul hozzá az intézmény versenyképességének növeléséhez.

Az Egyesült Arab Emirátusok Budapesti nagykövetéségére látogatott a Neumann János Egyetem delegációja

2023. május 4-én Őexellenciája Saud Alshamsi az Egyesült Arab Emirátusok budapesti nagykövete fogadta Egyetemünk küldöttségét magyarországi otthonában, a Neumann Villában. Az eseményen Intézményünk részéről megjelent Dr. Csizmadia Norbert a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Dr. habil. Fülöp Tamás rektor, Kis Dávid - Hidrogén tudásközpont igazgató, Szabó Lóránt a Mesterséges Intelligencia Tudásközpont igazgatója, Kis Attila a Belsőégésű Motor Kutatócsoport vezetője valamint a Külügyi Iroda munkatársai, Egyetemünk hallgatói.

Lányok napja a Neumann2023 Emlékév keretében

A Neumann2023 Emlékév alkalmával  minden eddiginél változatosabb programokkal és környezetben zajlott a Lányok Napja a Egyetemünkön. Az idei éveben 50 lány vett részt rendezvényünkön. Egy kerekasztal beszélgetéssel indult az esemény, ahol a hallgatóság olyan hölgyekkel találkozhatott, akik már sikeresek az élet egy-egy területén. Volt közöttük egyetemi oktató, irodavezető, senior mérnök, szállodavezető, valamint sportban, szervezésben, tudományos kutatásban, tanulmányokban sikeres hallgatók is.

Müpa Egyetemi Nap

A kulisszák mögöttAz első iskolai koncert- vagy színházlátogatás óta érdekel, mi zajlik a színfalak mögött? Mindig is tudni szeretted volna, hogy működik egy kulturális intézmény? Érdekel, mi minden történik, mire egy látványos előadás vagy egy világszínvonalú koncert a közönség elé kerül? Kacérkodsz a gondolattal, hogy egyszer majd művészeti területen dolgozz? Esetleg eddig még sosem jártál a Müpában, de szeretnéd megnézni magadnak? Ha valamelyik hazai felsőoktatási intézményben tanulsz, akkor itt a kiváló alkalom, hogy még a vizsgaidőszak előtt eltölts nálunk, sőt: velünk egy igazán sűrű, de annál élvezetesebb napot!

3D oktatás technológia a Neumann János Egyetemen

A Holografika Kft. a világon egyedülálló fejlesztésű, szemüveg nélküli 3D mozi-rendszere, a HoloVizio nem egyszerű képmegjelenítő, amely a bal, illetve jobb szemnek két különálló sík képet mutat, hanem szabad szemmel látható, nagyméretű, színes, mozgó, a természetes látványt legjobban megközelítő 3D képet állít elő, amelyet egy adott pillanatban több felhasználó is nézhet anélkül, hogy a háromdimenziós vetítéseknél már megszokott és elengedhetetlennek tűnő szemüveget kellene használniuk.

Remekül sikerült a II. Nemzetközi Piknik és a debütáló NIP

Április 19-én a Neumann János Emlékév 2023 keretében, II. alkalommal rendezte meg Egyetemünk a Nemzetközi Pikniket és először a Neumann International Partyt (NIP). Nem titkolt szándékunk, hogy hagyományt teremtsünk rendezvényeinkkel, ezáltal is színesítve a hallgatói életet! Köszönjük, hogy eljöttetek, várunk benneteket legközelebb is!

24. alkalommal rendezte meg állásbörzéjét Egyetemünk

Dr. habil. Fülöp Tamás nyitotta meg a Neumann János Egyetem állásbörzéjét. Egyetemünk Rektora köszöntőjében hangsúlyozta, hogy intézményünk kiváló kapcsolati rendszerének köszönhetően az idei alkalommal csaknem 60 kiállítóval ismerkedhettek meg a látogatók.

Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj

Az UNESCO közzétette a „Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj – Fiatal kutatók kapacitásának és hozzájárulásának megerősítése a selyemutakhoz” elnevezésű kezdeményezés harmadik pályázati felhívását. A jelentkezés határideje: 2023. május 31.

Jelentkezés Diplomataképző Programra

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.

Duális képzésünk híre Belgiumba is lejutott

A nagyhírű Leuven Katolikus Egyetemről (Charlotte Vermeulen) és a belga Iparkamarától (Joyce Simoens, Davy Maes) érkeztek vendégek egyetemünk Duális Képzési Központjába 2023. április 5-én.

33 pályamunka érkezett a Neumann János életéről szóló pályázatra

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Neumann János Egyetemért Alapítvány közös felhívását a Neumann 2023 programsorozat keretein belül hirdették meg a tudós élete és munkássága iránt érdeklődő főiskolásoknak és egyetemistáknak. A pályázat célja, hogy a Neumann János élete, illetve munkássága iránt érdeklődő és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára lehetőséget biztosítson kutatói készségeik fejlesztésére.

XXIV. Állásbörze a Neumann János Egyetemen

Idén 24. alkalommal kerül megrendezésre a Neumann János Egyetem Állásbörzéje, ahol több, mint 50 kiállító vesz részt. A rendezvényen cégek által felajánlott nyeremények kerülnek kisorsolásra. A helyszínen vedd igénybe az ingyenes igazolványkép készítést, önéletrajz tanácsadást, illetve az önismereti tréninget. Készülj fel a kiállítókból!Cégismertető mellett elérhetők az általuk kínált állásajánlatok.A kiállítói lista már megtekinthető: https://hszk.nje.hu/allasborze/allasborze-2023 Várunk minden érdeklődőt a kecskeméti Campus területén -

Közel 700-an jelentkeztek az egyetem pályázataira

Közel 700-an jelentkeztek a Neumann János Egyetem két, a Petőfi200 Emlékévekhez kapcsolódó pályázataira. A KÉP – SZÖVEG – PETŐFI illusztrátori, valamint a VIDEÓ- ÉS FOTÓPÁLYÁZAT nyertesinek pénteken délután adták át a díjakat az egyetem könyvtárában.

A "visztulai csoda" - pályázati felhívás

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület közös pályázatot hirdet A "visztulai csoda" címmel. A pályázónak a felhívásban leírt témakörök közül egyet kell kiválasztania, és először annak rövid összefoglalóját (kutatási terv) kell beküldenie, amelynek a szakmai zsűri által történő pozitív elbírálása esetén felkérést kap arra, hogy munkáját tanulmány formájában is kidolgozza.