Neumann János Egyetem Hallgatói Önkormányzat


Üdvözlünk a Kecskeméti Neumann János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának világában!

Mi, hallgatói képviselet, azért vagyunk jelen az egyetemen, hogy a Te napjaidat itt kellemesebbé tegyük. Arra törekszünk, hogy ne csak a tanulás legyen az egyetemi éveid középpontjában. Várhatod tőlünk a különféle rendezvényeket, bulikat, ahol az élmények összekovácsolnak bennünket.

De nem csak a szórakozásról van szó! Segítünk a tanulmányi ügyekben is. Ha ösztöndíjmutatót kell kiszámolnod vagy bármilyen más kérdésed lenne a hallgatói élethez kapcsolódóan. Mi itt vagyunk Neked! Állunk rendelkezésedre, hogy minden felmerülő problémádra megoldást találjunk.

Neked teremtjük meg azt a közösséget, ahol otthon érezheted magad és ahol számít a véleményed. Legyél részese az egyetemi élményeknek és az összetartó közösségünknek!

 

Az Önkormányzat feladatai

 • Részt venni a felsőoktatási érdekképviseleti szervezetek munkájában,
 • Támogatni a hallgatók szakmai, tudományos, sport és egyéb közösségi tevékenységét, a hallgatói öntevékeny csoportok munkáját,
 • Kivizsgálni a felmerülő hallgatói problémákat és lépéseket tenni azok megoldására,
 • A rendelkezésre álló információs eszközökön keresztül folyamatosan tájékoztatni a hallgatókat az önkormányzat munkájáról, az egyetemmel kapcsolatos kérdésekről, pályázatokról, ösztöndíj- és álláslehetőségekről,
 • Kulturális és hagyományőrző programok szervezésével elősegíteni az egyetemi közélet élénkítését,
 • Segíteni a hallgatók hazai és külföldi szakmai, kulturális és egyéb kapcsolatainak építését.

A Neumann János Egyetem Hallgatói Önkormányzata a képviseleti és érdekérvényesítési jogok gyakorlásán túl alapvető feladatának tartja a hallgatók szabadidős programjainak, közösségi rendezvényeinek és hagyományteremtő szórakozási lehetőségeinek szervezését, gördülékeny lebonyolítását. A gólyatábor, a gólyabál, az egyetemi és kari napok, kulturális és sportrendezvények, az öntevékeny művészeti csoportok bemutatkozása és az elmaradhatatlan bulik a HÖK munkája nyomán válik emlékezetessé a régi és új diákok számára.

 

Az NJE HÖK, mint szervezet

Az egyetem Hallgatói Önkormányzata 2023 májusában felosztotta a kari (rész)önkormányzatokat és egyetemi szinten 1 elnökkel, 2 alelnökkel és 7 osztály működésével folytatja munkáját. 

Az NJE HÖK osztályai: 

 • Programszervezési osztály
 • Kommunikációs osztály
 • Gazdasági osztály
 • HR osztály
 • Diákjóléti osztály
 • Tanulmányi osztály
 • Sales osztály 

Az NJE HÖK-öt a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar; a Gazdaságtudományi Kar és a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar megválasztott hallgatói alkotják. 

Egyetemi szinten a HÖK tagjai az egyetem legfőbb döntéshozó testületében, a Szenátusban és az egyetemi bizottságokban látják el a hallgatói érdekvédelmi képviseletet. Az NJE HÖK a 3 kart egyben képviselve látják el a hallgatók érdekképviseletét, de a kari bizottságokban és a Kari Tanácsban csak az adott Kar Hallgatói Képviselete vesz részt. Ez az alulról építkező szervezeti felépítés biztosítja a hallgatók számára, hogy képviselőiken keresztül saját véleményüket megfogalmazhassák az egyetemi vezetés irányába.

A központi HÖK iroda a GAMF Kar főépület, földszintjén található.
Székhelye és címe: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10.

Nyitvatartási idő: Hétköznap 9.30-16.00 óra között.

Kövess minket a közösségi médiában is!

https://www.instagram.com/nje_hok/

https://www.facebook.com/NJE.HOK