„Vitathatatlan tény, hogy számtalan érv szól a „Neumann” mellett. Egyetemünk az elmúlt időszakban nemcsak jelentős fejlődési pályára állt, de egy 21. századi modern Campussal is gazdagodott. Gyakorlatorientált, sokszínű képzési portfólióinkban egyre meghatározóbb szerephez jut az attraktív és versenyképes gazdaságtudományi képzés. A kecskeméti közgazdászképzés minőségét, az itt megszerzett diploma munkaerőpiaci értékét oktatóink felkészültsége, minőség iránti elkötelezettsége és intézményünk stabil jövőképe együttesen garantálja. Kecskemét és az egyetem egyszerre nyújt vonzó, inspiráló és hallgatóbarát felsőoktatási környezetet a bennünket választó hallgatók számára.” 

Dr. habil. Fülöp Tamás rektor

A Neumann János Egyetem az alkalmazott tudományok egyeteme, vagyis a célja nem a száraz elmélet, de nem is csupán gyakorlati ismeretek átadása, hanem a gyakorlatra jól alkalmazható, időtálló ismereteké. Célunk, hogy az alföldi térségvezető egyeteme legyünk, és országos szinten is versenyképes diplomát adjunk az itt tanulóknak. Az alapképzések mellett mesterképzésre, duális képzésre, felsőoktatási szakképzésekre és szakirányú továbbképzésekre is lehetőség van.

A hallgató egyetemünk legnagyobb értéke. Az itt végzettek szakmai felkészültsége, személyes adottságai biztosítják egyetemünk jó hírét. Éppen ezért fontos, hogy szakmailag és emberileg is segítsük a majdani előmeneteledet, tanulmányaidat, a munkába állásodat.