E-mail

Az egyetem dolgozói számára igény szerint e-mail címet biztosít. Cél, hogy minden dolgozó rendelkezzen egyetemi e-mail címmel, és a hivatalos levelezés ezen a címen keresztül történjék. A hallgatók számára bizonyos szolgáltatásokhoz szükséges e-mail címet is biztosít az iroda.


Központi azonosító

Az Informatikai Iroda a hallgatók és dolgozók számára központi felhasználói adatbázist (LDAP) üzemeltet, amely használatával érhető csak el több egyetemi szolgáltatás pl. levelezés, WiFi, Domain, Folyamatkezelő, Teremfoglaló stb, illetve olyan egyetemen kívüli szolgáltatások, mint az eduRoam. A rendszer előnye, hogy a felhasználónak elegendő egy felhasználói név-jelszó párost megjegyezni.


WiFi

A Neumann János Egyetem területén a hallgatók és dolgozók számára ingyenes vezeték nélküli internet-hozzáférést biztosít, amely aktiválásához központi azonosítóra van szükség.
 

VPN

A VPN (virtuális magánhálózat) szolgáltatás által a felhasználó a Neumann János Egyetem hálózatán kívülről egy titkosított csatornán keresztül elérheti a Neumann János Egyetem belső hálózatát.A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az intézmény alkalmazottai előzetes regisztráció alapján az Internet bármely pontjáról az egyetemi belső informatikai szolgáltatások (Iktató rendszer, Munkaidő nyilvántartó stb.) azonos módon legyenek használhatók, mintha az illető számítógép a Neumann János Egyetem belső számítógépes hálózatán helyezkedne el.
 

eduRoam

Az eduroam (education roaming) a nemzetközi kutatási és oktatási közösség számára kialakított biztonságos, világszerte elérhető barangolási hozzáférési szolgáltatás. Ez lehetővé teszi a résztvevő intézmények hallgatóinak, oktatóinak és munkatársainak, hogy bármely csatlakozott intézményben, pl. a Neumann János Egyetem kapott regisztrációs adataival (felhasználó név, jelszó) csatlakozhasson bármely más eduroam szövetségbe tartozó hazai vagy külföldi intézmény vezeték nélküli hálózatához.
 

Géptermek

A NJE-GI-II számítógépes oktatótermeket üzemeltet, amelyekben az órarendi órákon, vizsgákon, kívüli időben gyakorlási, internet használati lehetőséget biztosít.
 

Tűzfal

A tűzfal (firewall) szolgáltatásunkkal a Neumann János Egyetem kívüli számítógépekről érkező esetleges illetéktelen behatolásokat próbáljuk megszűrni.
 

SPAM szűrés

Az egyetemi e-mail címekre egyre több kéretlen levél (spam) érkezik. Sajnos ezen levelek küldői mindig újabb trükköket találnak ki. A rendszergazdáink állandóan fejlesztik, hangolják a spam szűrőnk szoftver szabályrendszerét. A kéretlen levélnek minősített leveleket nem törli a rendszer, hanem módosítja a Tárgy mezőt egy [SPAM] szöveggel. Így minden levél megérkezik a címzetthez és nem vesznek el fontos levelek.


Nagy sávszélességű internet

A Neumann János Egyetem nagy sebességű, gigabites internet érhető el. Az Informatikai Iroda a központi informatikai gerinchálózatot üzemelteti, illetve a csatlakozó alhálózatok folyamatos üzemképességét biztosítja.