Tisztelt Érdeklődő!
 

Intézményünk a Dél-alföldi Régióban, Bács-Kiskun megye székhelyén, Kecskeméten a Duna-Tisza közén található. 2021-ben ünnepeltük a kecskeméti felsőfokú szakképzés 60 éves, a Kertészeti Főiskolai Kar (jogelőd intézményünk) 50 éves jubileumát.

Fő feladatunk az agrárfelsőoktatás keretében vállalkozó szemléletű agrár- és kertészmérnökök képzése, akik sokoldalú ismereteik, jártasságuk és készségeik birtokában gyorsan és rugalmasan alkalmazkodnak a folyamatosan változó természeti, társadalmi és gazdasági környezethez, piaci viszonyokhoz. Karunk az alapképzésében vidékfejlesztési agrármérnök, kertészmérnök és mezőgazdasági mérnök hallgatókat oktat nappali és levelező tagozaton. Alapszakjaink 2021. szeptemberétől teljesen megújultak, új specializációk bevezetése történt. 2010 szeptembere óta folytatunk képzést kertészmérnöki mester (MSc) szakon, valamint 2014-ben megkezdtük a vidékfejlesztési mester (MSc) szakon is az oktatást. Engedélyezett felsőoktatási szakképzésünk a mezőgazdasági felsőoktatási szakképzés (FOSZK). Felnőttképzés keretében a szőlőtermesztő és borász szakmérnök/menedzser szakot indítjuk. Az itt folyó képzés gyakorlatorientált, így a munkában azonnal hasznosítható. Az elméleti képzést kiegészíti a jól felszerelt laboratóriumokban, tangazdaságban, bemutatókertben és növényházakban eltöltött gyakorlat. A felkészülést és a szakmai tájékozódást segíti a könyvtár gazdag szakkönyv és folyóirat állománya, amely hagyományos és elektronikus formában is elérhető.

A képzések minőségének egyik alappillére az oktatók és hallgatók részvétele a művelt tudományterületeken folyó kutatásokban. A kar támogatja és segíti mindazokat a tudományos tevékenységeket, amelyek a minőségi munkavégzéshez és az eredményesség javításához hozzájárulnak.

Akkreditált talaj- és növényvizsgáló, élelmiszer alapanyag-vizsgáló és mikrobiológiai laboratóriumokkal, feldolgozó üzemmel és szaktanácsadással segítjük a térség gazdálkodóinak szakmai tevékenységét. 

Amennyiben a honlapunkon található információk felkeltették érdeklődését, szívesen várjuk személyesen is intézményünkben!


Dr. Palkovics András PhD

Iroda: Dékáni Hivatal, GAMF főépület
6000 Kecskemét, Izsáki út 10. III. em. 304/B.
Telefon: +36 76 516 352
E-mail: palkovics.andras@nje.hu
Web: https://kvk.nje.hu/