2024-10-04 12:33

2024. október 11-én tartjuk a CAPTIVATE projekt multiplikációs rendezvényét ,,Fenntartható szemleletű gazdálkodást elősegítő értékelései, képzési és szaktanácsadási program eredményeinek bemutatása az új KAP előírásaival összefüggésben” címmel. A CAPTIVATE keretében kifejlesztettet eszközök és módszerek gyakorlati példákkal, gazdák, tanácsadók és tanulók visszajelzéseivel, jelenlétével kerülnek ismertetésre.

A CAPTIVATE projekt célja egy olyan gazdaközpontú értékelési és képzési rendszer kidolgozása, amely összekapcsolja a KAP követelményeit a bevált es innovatív gazdálkodási gyakorlatokkal. A szakpolitikai intézkedések sikeresebb végrehajtása, a támogatások magasabb szintű felhasználása, a fenntartható termelés hatékonyságának növelése, a természeti környezet védelme érdekében az új KAP-ban tehető vállalások mellé fejlesztünk gyakorlatközpontú szakmai anyagokat, útmutatókat. A projekt hazai partnereinek együttműködésével, a Neumann János Egyetem szervezésében, az ÖMKI közreműködésével rendezett eseményen bemutatjuk a kialakított tudásbázist, az osztrák partner (FiBL-AT) vezetésével fejlesztett fenntarthatóság értékelési eszközt, valamint tájékoztatást adunk a szaktanácsadók és gazdálkodók bekapcsolódásának lehetőségeiről. 

Program:

  • 9:30 Köszöntő, a CAPTIVATE projekt bemutatása (Dr. Papócsi László Gábor, ÖMKi)
  • 9:45 Az EAD tool, a gazdaságok fenntarthatósági értékelési eszközének bemutatása egy gazdaság példáján keresztül (Allacherné Szépkuthy Katalin, ÖMKi)
  • 10:45 Az EAD tool kiscsoportos tesztelése (Dr. Papócsi László, ÖMKi, Allacherné Szépkuthy Katalin, ÖMKi, dr. Hoyk Edit, NJE, dr. Mihálka Virág, NJE, dr. Kőszegi Irén, NJE, Csótó Mihály, ÖMKi)
  • 12:00 Szendvicsebéd 
  • 12:15 A CAPTIVATE oktatási platformjának bemutatása, felhasználói visszajelzések (dr. Hoyk Edit, NJE, Csótó Mihály, ÖMKi)
  • 12.45 Díjak, aláírt tanúsítványok átadása a jelenlévő CAPTIVATE kurzus ,,végzősőknek” 
  • 13:00 Zárszó és tervek a folytatásra

Regisztrált szaktanácsadók számára NAK által akkreditált (2 kreditpontos) program.

 

ELŐZETES ONLINE REGISZTRÁCIÓ

TOVÁBBI RÉSZLETEK A PROGRAMRÓL