2024-09-26 15:46

Újabb együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem, ezúttal egy szerszámgyártó céggel, a Buttner & CO-val. A duális mellett egy stratégiai együttműködés is született, amely főleg a kutatási és innovációs területekre terjed majd ki.

Dr. habil Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora, dr. Nagy Zoltán, a Neumann János Egyetem elnök-vezérigazgatója, valamint Büttner Tamás, a Büttner Kft. ügyvezető igazgatója írta alá 2024. szeptember 26-án az együttműködési nyilatkozatot.

Az egyetem és a szerszámgyártó cég között a duális szerződés megkötése előtt már K+F megállapodás született, melynek célja a 3D fémnyomtatás területén való gyártási kapacitás lehetőségeinek növelése, optimalizáció, és az ezt megelőző véges elemes szimulációk előkészítése, futtatása.

A duális megállapodás létrejötte is már ezt a meglévő bizalmat erősíti meg. A közös projekttel magasabbra emelik a stratégiai együttműködést is a műszaki és informatikai területen.

A szerszámgyártó cégnek harmincéves tapasztalata van, és az elmúlt pár évben hatalmas fejlődésen mentek keresztül.

Az együttműködés másik apropója, hogy a GAMF Műszaki és Informatikai Kar idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, amelyet most egy virágzó műszaki és informatikai területre szóló szerződéssel pecsételtek meg.

 

Forrás: hírös.hu