2024-09-24 15:45

Együttműködési megállapodást írt alá 2024. szeptember 23-án Dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora és Mr. Sun Yanhui, a kínai Bengbu Egyetem elnöke.

Az együttműködést a felek négy év után újították meg, melyet most további területekre is kiterjesztettek. 

-A megállapodás elsősorban oktatói, hallgatói csereprogramokra, illetve közös kutatásfejlesztési programokra vonatkozik a kínai Bengbu Egyetemmel. Nagyon hasonló adottságokkal rendelkezik a két intézmény, és bár méreteik nem azonosak, de azt gondolom, hogy lehetőségét tekintve egy nagyon komoly együttműködésről beszélhetünk a következő időszakban - emelte kis dr. habil. Fülöp Tamás.

A megállapodás aláírása előtt a magyar és a kínai egyetem képviselői bemutatták az intézményeket, éa azokat az előnypket, amiket az együttműködés által szerezhetnek. A Neumann János Egyetem egyre népszerűbb a külföldi hallgatók körében, évről-évre egyre többen jelentkeznek a felsőoktatási intézménybe. A kínai megállapodás most elsősorban a Gazdaságtudományi Kart érinti, ám későbbiekben kiterjesztenék ezt a többi karra is.

Az elmúlt időszakban a nemzetköziesítési programunk részeként sokkal erősebb fókuszban szerepel a kínai felsőoktatás is, és igyekszünk ezeket a partnerkapcsolatokat kiépíteni, illetve továbbfejleszteni - hangoztatta dr. Fülöp Tamás.

A rektor hozzátette: a két egyetemnek nagyon hasonló a képzési területe, elsősorban a kutatásfejlesztés, valamint az akadémiai területek vonatkozásában. Ezért azt remélik, ez egy virágzó együttműködés lesz.