2024-07-06 23:12

Több mint 300 hallgató tett sikeres záróvizsgát a 2023/2024-es tanévben a Neumann János Egyetemen. A végzős hallgatók 2024. július 5-én vehették át diplomáikat a kecskeméti CAMPUSON. 

Dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora köszöntötte a végzősöket és hozzátartozóikat. Kiemelte, hogy sokat tettek a sikerükért, és tudás mellett az egyetem szellemiségét is magukévá tették, közös élményekkel, egyetemi hangulattal gazdagodtak.

– Az itt végzett hallgatók 60 százalék fölötti aránya már tudja, hogy hol fog dolgozni a következő időszakban. Ebben természetesen komoly szerepe van a duális képzésnek, a vállalati partnerségnek is, és azt gondolom, hogy annak a szakmai, gyakorlati hálózatnak is, amivel egyetemünk rendelkezik - hangsúlyozta dr. habil. Fülöp Tamás.

A diplomák önmagukban is nagyon értékesek. Gyakorlatorientált tudást és nagyszerű felkészültséget jelentenek – emelte ki a rektor. Idén 344 hallgató kapta meg a diplomáját. 188 hallgató végzett a GAMF Műszaki és Informatikai Karon, 136 hallgató a Gazdaságtudományi Karon és 20 hallgató a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon. 

– A város jövőbeni fejlődése szempontjából rendkívül fontos ez a szám. Fontos, hogy ez a szám növekszik, és nagyon fontos, hogy az a három kar, amely jelenleg működik a Neumann János Egyetemen olyan szakembereket bocsájt ki évről évre ilyen szép számban, akikre nagyon nagy szükség van a térség gazdaságának és intézményeinek - mondta Gaál József alpolgármester a diplomaosztó ünnepségen.

Az alpolgármester az ünnepi beszédében kiemelte, hogy ezzel a diplomával egy útlevelet kapnak a végzősök, amivel korlátlan utazás válik lehetővé számukra a gazdaság különböző területén. – Legyenek nyitottak és ragadják meg a lehetőségeket! - kérte őket Gaál József. A Neumann János Egyetem a jövőben is növekvő hallgatói létszámmal számol, melyet a felvételi eredményei is egyértelműen igazolnak.

A Diplomaátadó Ünnepi Szenátusi Ülésen a diplomák átadása mellett a hallgatók kiváló teljesítményét is díjazták. 

A GAMF Műszaki és Informatikai Karról jutalomban részesült: Borbély Richárd, Dobóczi Zsolt János, Havasi Márk, Keserű Csaba, Kovács Gábor, Maár Györgyi, Milutinovics Dávid, Solti Soma János, Szekeres György és Varga Viktória Noémi. 

A Gazdaságtudományi Karon jutalomban részesült: Bolemányi Eszter, Durkó Ruben, Fekete Dalma Eszter, Hollósi István, Kanyári Bence, Mikis Martina Lili, Szél Bernadett Sára és Veszteg Dorka. 

A Kertészeti és Vidékfejlesztési Karról jutalomban részesült: Nagy Nóra és Péczi Eszter. 

A Neumann János Egyetem és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház együttműködésének köszönhetően három kiválóan teljesítő hallgatónk részesült színház bérletben: Szekeres György, Veszteg Dorka és Péczi Eszter. 

A ünnepségen Sándor István Nicolaus, a Gazdaságtudományi Kar mester szakos hallgatója mondta el a végzősök nevében gondolatait, de Tímári Attila, a GAMF Kar egykori hallgatója is elbúcsúzott a végzős hallgatóktól. 

A Diplomaosztót a Kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskola művésztanárai, Brezovszki Balázs és Gémes Adrienne színesítették xilofon és zongora játékukkal.