2024-05-31 09:54

A Neumann János Egyetem is csatlakozott a Nyitott Városháza programsorozathoz, mely során 2024. május 28-án, Neumann Smart Café néven várta a vendégeket a Lechner Kávéházba. 

A Neumann János Egyetem első programja reggel 9 órakor vette kezdetét, ahol Kohi Habib, az egyetem Külügyi irodájának vezetője tartott előadást az NJE belföldi és nemzetközi céljainak Kecskemétre való hatásáról. 

Kerekegész. Nemcsak az egyetemistáké a világ! címmel, Horváth Csanád, a Kerekegész alapítója tartott előadást. aki a felsőoktatási intézményben megvalósuló közösségépítésről beszélt a vendégeknek. 

Dr. Kun Krisztián, a Neumann János Egyetem Járműtechnológiai Kutatócsoportjának vezetője az egyetem innovációs világsikereit, a járműépítőcsapatok munkáját mutatta be az érdeklődőknek. 

Őt követte Dr. Göcs László előadása, aki az egyetem informatikai igazságügyi szakértőjeként az IT biztonságra hívta fel a figyelmet, hiszen az adathalászatnak, a számos megtévesztésnek vagy az internetes csalásoknak nap, mint nap áldozatai lehetünk. 

H2 Kecskemét. Hidrogénben utazik Kecskemét! címmel Kis Dávid, az NJE Hidrogéntechnológiai Tudásközpont igazgatója tartott előadást, melyben beszélt többek között a hidrogén felhasználásról és az egyetem Innovatív Járművek és Anyagok Tanszéke által kifejlesztett hidrogénnel hajtott multifunkcionális járműről, a Neumann H2-ről. 

Az előadások sorát Zoboki Gábor, Kossuth- és Ybl-díjas magyar építészmérnök zárta, akivel Árvai Zoltán, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kommunikációs vezetője beszélgetett Kecskemét jelenéről és jövőjéről. 

A helyszínen megtekinthetőek voltak a Neumann János Egyetem legújabb járműtechnológiai fejlesztései, a Neumann H2 és a Supermoto.