2024-04-22 13:03

2024. április 19-én került sor a 2023/24 évi Szakács Jenő Megyei Fizikaverseny ünnepélyes eredményhirdető eseményére a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán. 

A kétfordulós megmérettetésre a vármegye több pontjáról érkeztek versenyzők. A díjátadó keretében a hat legjobb helyezettet díjazták és átadtk a Neumann különdíjat is. 

Az eseményen dr. Kovács Lóránt dékán megköszönte a diákoknak, hogy részt vesznek a tanulmányi versenyeken. Krausz Ferenc Nobel díjas fizikust állította példaként a fiatalok elé, akinek munkája azt mutatja, hogy érdemes a tudásba befektetni, hiszen olyan eredményeket lehet elérni, amelyeket akár az emberiségre javára lehet fordítani.

Csáki Tibor, a Katona József Gimnázium igazgatója szerint a tanulmányi versenyeken való részvétel kiállásra, határozottságra nevel. Az igazgató beszédében megemlékezett a névadó Szakács Jenő fizikatanárról is.  A feladatok évfolyamonként változtak: a 9. évfolyamosok elsősorban mechanikai, a 10. évfolyamosok hőtan majd elektromosságtan témájú feladatokat, a 11-12. korosztály diákjai pedig már összetett feladatokat kaptak.Az eseményen köszöntőt mond Dr. Kovács Lóránt a GAMF Műszaki és Informatikai dékánja, Szittyai István az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Bács-Kiskun megyei csoportjának elnöke, Sáró Péter az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Bács-Kiskun megyei csoportjának titkára a Kecskeméti Katona József Gimnázium képviseletében 

 

Forrás: Hírös.hu