2024-04-16 15:57

56 cég képviseltette magát 2024. április 16-án a Neumann János Egyetem jubileumi állásbörzéjén. A munkaadók előadásokkal, tanácsadásokkal, nyereményjátékkal és ajándékokkal várták a hallgatókat a CAMPUSON.

Az esemény megnyitóján Dr. habil. Fülöp Tamás rektor azt mondta: ez a negyed évszázados hagyomány méltó kapcsolódási pont a térségben tevékenykedő vállaltok és a hallgatók között. Az egyetem számára kiemelten fontos a vállalati partnerség, ez az intézmény egyik legnagyobb erőssége. A rendezvényen elhangzott az egyetem törekszik arra, hogy megfeleljen a Z generáció elvárásainak, biztosítsa számukra a fejlődési lehetőséget. 

Gaál József, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntőjében kiemelte, büszke lehet Kecskemét a rekordsebességgel fejlődő egyetemre és a térségben működő vállalatokra. Hozzátette: az önkormányzat számára fontos, hogy megfelelő feltételeket teremtsen az itt lévő cégek számára, illetve az hogy megfelelő életkörülményeket biztosítsanak a lakosságnak.

A nagyszabású rendezvényre Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja is ellátogatott.

Az egyetem életében a duális képzés, a vállalatokkal való szoros együttműködés kiemelten fontos. A rendezvény nagymértékben hozzájárul a hallgatók sikeres elhelyezkedéséhez. 

 

Forrás: Hírös.hu