2024-04-05 13:31

Már Kecskemét város buszain is megjelentek a 14. RSAI Világkongresszus plakátjai, mely rendezvénynek idén Kecskemét ad otthont. A Nemzetközi Regionális Tudományi Társaság (RSAI) Világkongresszusára eddig a világ 50 országából több, mint 390 előadó regisztrált.

2024. április 8-a és 11-e között Kecskemét és a Neumann János Egyetem a tudományos világ közepévé válik, ugyanis a Hírös Városban rendezik meg a Nemzetközi Regionális Tudományi Társaság (RSAI) 14. Világkongresszusát. 

A legtöbb szakmai résztvevő – a hazai szakembereken túl – Kínából érkezik majd, de Olaszországból, Romániából, Japánból, az Egyesült Államokból, Spanyolországból, Brazíliából és Törökországból is jönnek tudományos előadók. A Neumann János Egyetem különböző lehetőségeket biztosít a világ több pontjáról érkező vendégek idejutására. A kecskeméti vasútállomáson vasárnap és hétfőn is egész nap az egyetem hallgatói várják majd a kongresszus résztvevőit, akik segítenek majd a szálláshelyekre vagy a CAMPUSRA való eljutásban. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Neumann János Egyetem biztosítja a fuvart a VIP vendégeknek. A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. (KEKO) pedig ingyenes utazást biztosít azoknak a résztvevőknek, akik felmutatják digitális badge-üket. 

Az idei év legkiemelkedőbb tudományos eseményén várhatóan több mint 300 előadás hangzik majd el. Kecskemét városának és a Neumann János Egyetemnek pedig külön büszkeség, hogy az egyetem polgárai mind a három karról, a doktori iskolából és az intézmény tudásközpontjaiból összesen mintegy 35 előadással vesznek részt a konferencia munkájában. 

Az esemény támogatói: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Kecskeméti Közlekedési Központ Kft., European Commission, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., Axon’ cables & connection, Kecskemétfilm Kft., Márka Üdítőgyártó Kft., Mátyás Keserű, Nemzetközi Kerámia Stúdió, Nissin Foods Kft., Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra