2024-03-25 10:28

Többfordulós, országos programozó versenyt szervezett a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara és a Bányai Júlia Gimnázium. Idén először határon túli magyar csapatok jelentkezését is várták, így összesen 141 csapat jelentkezett, ebből négy Szerbiából.

A verseny első három fordulóját online kellett teljesíteni, a döntőnek pedig a GAMF Informatikai Kara adott otthont. A végső, negyedik fordulóba tíz csapat jutott be, többek között a Katedra, Bányai Júlia és Piarista Gimnázium, valamint a Kandó Kálmán Technikum diákjai.

A feladat kiírásánál a szervezők arra törekedtek, hogy a hétköznapi életben is alkalmazható megoldások szülessenek. A versenyzők négy programnyelvből választhattak, hogy megválaszolják a kérdéseket a rendelkezésükre álló óriási olimpiai adatbázissal dolgozva. Az egyetemi szintet is megütő feladatokra 90 perce volt a versenyzőknek, és nemcsak a megoldást, hanem a forráskódokat is pontozta a szakmai zsűri.

Kiemelkedően teljesítettek a kecskeméti diákok, ugyanis az első és második helyen a Bányai Júlia, harmadik helyen pedig a Katedra Gimnázium csapata végzett.

HelyezésCsapatnévIskola
1Fikcionális Felületi Feszültségek (20 °C -on)Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium
23÷*×0<×1^÷19<5]Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium
3AdatmágusokKatedra Általános Iskola, Gimnázium, Informatikai és Művészeti Technikum, Szakgimnázium és Kollégium
4GGDebreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum
5Man In BlackKecskeméti Piarista Gimnázium
6SzakaszokSzC Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Technikum
7CsipetCsapatKecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum
8[NEXT_GEN]Csongrádi Batsányi János Gimnázium
9KoboldokTolna Vármegyei SZC Perczel Mór Technikum és Kollégium
9public double Andras;Bajai SZC Türr István Technikum