2024-03-18 09:41

A HR Fest szervező csapata második alkalommal választotta helyszínéül a Neumann János Egyetem CAMPUS-át. A régió cégvezetői találkozói helyszínéül szolgáló CAMPUS-ra több mint 500-an látogattak el 2024. március 12-én.. Egyetemünket Dr. Nagy Zoltán, a Neumann János Egyetem elnök-vezérigazgatója képviselte. Köszönjük, hogy eljöttek hozzánk és köszönjük a HR Fest csapatának a kiváló rendezvényt!

Második alkalommal érkezett Kecskemétre a dél-alföldi HR-közösség legnívósabb szakmai fesztiválja. 2023 után ugyanis ismét a Neumann János Egyetemen rendezték meg a HR Festet a Viapan főtámogatásával.

- Ahhoz, hogy vállalkozások eredményesen túljussanak a 2030-ig terjedő időszakon, elengedhetetlen, hogy a munkaerőpiac széles körű rétegeire támaszkodjanak - mondta a megnyitón Gaál József (Fidesz-KDNP) Kecskemét alpolgármestere, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. - Ebben a folyamatban segíthet a kecskeméti HR Fest, megmutatva, hogyan lehet feltérképezni és megszerezni a magyar gazdaság számára szükséges 300.000 új munkavállalót.

A programban az előadók cégcsoportunk szakmai vezetői voltak, akik a régiót érintő kihívásokon belül a külföldi munkavállalók integrációja mellett, a gazdasági kilátásokról, a digitális iskolaszövetkezet előnyeiről is értekeztek, megosztva évtizedes tapasztalataikat a témákban. Eközben pedig arra is kitértek, hogy honnan lesz 300 ezer ember a munkaerőpiacon.

Így többek között a RecruiTuning by VIAPAN teremben a regionális munkaerőpiac kihívásait járták körül. Számos izgalmas témát érintve, hogy segítsenek felkészülni a jövő kihívásaira és lehetőségeire.

A Powered by People teremben megismerhették az érdeklődők a legújabb lehetőségeket, eszközöket, amelyek segítenek a munkaerő megtartásában, elköteleződésében, valamint a munkavállalók mentális egészség és állóképesség fejlesztésében.

A Business Builders by HRmaster teremben szó volt a tapasztalatokról, a jó gyakorlatokról, a hibákból tanulásról és a konkrét eszközökről, hogy mi segít a növekedésben. Amihez milyen digitális megoldások nyújthatnak támogatást a HR-eseknek és az üzleti vezetőknek.

Végül pedig a Productivity&AI teremben terítékre került az AI. Ahol a HR különböző területeit vizsgálták, és az AI adta legújabb lehetőségeket, konkrét eszközöket, gyakorlatokat mutattak be. Továbbá felfedezhették a szakemberek az iskolaszövetkezetek digitalizációjának pozitív hatásait és eredményességét a Meló-Diák által.

 

Forrás: 

Szöveg: Keol.hu

Képek: HR Fest Facebook oldala