2024-02-14 16:05

Együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Egyetem és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum 2024. február 13-án. A megállapodásnak köszönhetően a Szakképzési Centrum több ágazatban is tudja majd biztosítani az okleveles technikusképzés lehetőségét. 

A Kecskeméti, Szegedi, és a Bajai Szakképzési Centrum után most már a kiskunhalasi központtal is folytatódhat a közös munka a vármegye oktatásának megerősítése érdekében. 

Dr. Fülöp Tamás, az egyetem rektora a CAMPUS épületében megtartott ünnepélyes rendezvényen elmondta, fontos feltérképezni, hogyan tudja beszámítani az egyetem kreditek formájában azokat a gyakorlati képzéseket, amelyeket a szakképzésben kapnak a diákok. Majd hozzátette, országos szinten is egyedülálló az egyetem partnerségi rendszere.

Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, 6 különböző járást fednek le és több mint 3000 tanulójuk van 5 intézményben. Elsőként a kiskunfélegyházi technikumban tudtak az egyetemi kreditrendszerbe becsatornázható okleveles technikusi képzést elindítani. Később viszont Kiskunhalason, Kiskőrösön és Kiskunfélegyházán is minimum két-két, de inkább három ágazatban szeretnének ilyen képzést szervezni.

Végül Tasi Judit, a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum igazgatója elmondta, bízik benne, hogy olyan tartalmas együttműködésre kapnak lehetőséget, ami segít, hogy a jövőben minél többen tudják az egyetemet választani, hogy utána ebben a térségben, régióban tudjanak elhelyezkedni.

Az együttműködésnek nagy előnye, hogy adott lesz a továbblépés lehetősége a diákok számára a felsőoktatás irányába. Az eseményen elhangzott, hogy a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikumból például már a 2024/2025-ös tanévben kétosztálynyi olyan tanuló kezdi meg az egyetemi éveit a Neumann János Egyetemen, akik a tavaszi vizsgaidőszakban Kiskunfélegyházán szerzik meg a technikusi szakképesítésüket.

Az együttműködési megállapodást Dr. habil. Fülöp Tamás a Neumann János Egyetem rektora és Dr. Kovács Lóránt a GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánja, valamint Csúzdi Zoltán kancellár és Papp Gyula a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója írta alá. 

 

Forrás: Hírös.hu