2024-02-14 09:36

A kecskeméti Neumann János Egyetem és az azeri Nakhchivan Állami Egyetem az online térben együttműködési megállapodást írt alá, amelynek keretében szorosabbra fűzik kapcsolataikat.

A Neumann János Egyetem és az azeri Nakhchivan Állami Egyetem ünnepélyes keretek között írt alá egy együttműködési megállapodást, melynek keretében hallgató- és oktatócsere programokat terveznek a jövőben. 
Az online ceremónián részt vett Őexcellenciája Tahir Taghi-Zadeh, az Azerbajdzsáni Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete, aki elismeréssel szólt a két intézmény közötti partnerségről, és biztosította azt a támogatásáról. A megállapodás kiterjed több tudományterületre, beleértve a mesterséges intelligencia és az IT képzési területeket. 

Dr. Elbrus Isayev, a Nakchivan-i Egyetem rektora lelkesedését fejezte ki a két intézmény közötti jövőbeli együttműködés kapcsán. A Neumann János Egyetem részéről Dr. habil. Fülöp Tamás rektor is üdvözölte a megállapodást, kiemelve annak fontosságát a tudományos területeken való együttműködés szempontjából.