2024-01-29 14:23

Idén 8. alkalommal hirdetett kétfordulós logisztikai versenyt a Neumann János Egyetem, melynek második fordulója egy 24 órás megmérettetésből állt, amelyet 2024. január 26-án déltől másnap délig tartottak, az ország számos pontjából érkező 11-15. osztályos középiskolás diákok részvételével.

A Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar logisztikai mérnöki alapszak 2024. január 26-án és 27-én szervezte meg a 8. „Egy nap alatt a logisztika körül” című 24 órás logisztikai versenyt. A megmérettetésre 11-15. osztályos középiskolás diákok, 3 fős csapatokban jelentkezhettek. A rendezvény kiemelt célja idén is az volt, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek a logisztika világába, ezzel elősegítve pályaválasztási döntésüket.

A verseny először 2018-ban került megrendezésre, mára pedig már országos ismertségnek örvend a középiskolák körében. A versenyre 63 csapat, közel 200 fő regisztrált, a második fordulóba azonban már csak 20 csapat jutott tovább, akiknek egy valós ipari kihívásra kellett megoldási javaslatot tenniük. Itt a fő feladat egy ellátási lánc szimulációs játék volt, ahol az alap és csomagolóanyag beszerzésétől kezdve, a gyártás és logisztika megtervezésén keresztül a termékek üzletbe juttatásáig kellet a versenyzőknek a teljes ellátási láncot megtervezniük. A verseny győztese az lett, aki mindezen feladatokat a legalacsonyabb költséggel tudta teljesíteni. A megvalósításra 24 óra állt a diákok rendelkezésére. A versenyt szakmai előadások, gyárlátogatások és játékok is színesítették.

Az első három helyezett csapat Media Markt vásárlási utalványt és DSV ajándékcsomagot kapott, továbbá az első helyezett csapat tagjai a DSV támogatásával meglátogathatják az Adriai-tenger partján Koper kikötőjét. A csapatoknak lehetőségük volt egymás munkáira is leadni szavazataikat, melyet DSV logisztikai társasjátékkal jutalmaztak. A SZOBI pedig egy gyárlátogatást ajánlott fel különdíjként a legjobb makettet készítő csapatnak. 

Az idei év nagy újdonsága, hogy a felvételi rendszer változásának köszönhetően az első 10 csapat tagjai fejenként 20-20 intézményi többletpontot, a 11-20. helyen végzett csapat tagjai pedig 10-10 többletpontot kapnak, amennyiben a GAMF logisztikai mérnök szakára jelentkeznek.

 

Fotók: Hírös.hu