2024-01-23 10:33

2024. január 26-27-ig rendezik meg a Neumann János Egyetem idén 60 éves GAMF Műszaki és Informatikai Karának logisztikai mérnök alapszakán az „Egy nap alatt a logisztika körül” elnevezésű 24 órás logisztikai versenyt, immáron nyolcadik alkalommal.  

A versenyre 11-15. osztályos középiskolás diákokat várnak a szervezők. Célja, hogy a műszaki területek és a logisztika iránt érdeklődő diákok betekintést kapjanak a logisztika világába, megismerjék a GAMF Karon folyó gyakorlatorientált logisztikai képzést, ezzel elősegítve pályaválasztási döntésüket. Az idei évben 63 csapat jelentkezett az ország szinte minden tájáról. 10 megye, 16 iskolájából, főként 12-14. évfolyamos diákok mérettették meg magukat az első online fordulóban. Közülük 20 csapat mérheti össze tudását, leleményességét, kreativitását, kitartását, szakmai elkötelezettségét a kecskeméti fordulóban, ahol az esemény fő projektjeként a csapatoknak egy valós ipari kihívásra kell megoldási javaslatot tenniük 24 óra alatt. A verseny résztvevői egyénileg, csapatban és több csapat összevonásával is szerezhetnek pontokat. A játékos vetélkedőkkel színesített eseményen a versenyzők számára garantált a flow élmény.

Az első három helyezett csapat Media Markt vásárlási utalványt és DSV ajándékcsomagot kap, továbbá az első helyezett csapat tagjai a DSV támogatásával meglátogathatják az Adriai-tenger partján Koper kikötőjét. A csapatoknak lehetőségük lesz egymás munkáira is leadni szavazataikat, melyet DSV logisztikai társasjátékkal jutalmaznak majd. A SZOBI pedig egy gyárlátogatást ajánlott fel különdíjként a legjobb makettet készítő csapatnak. 

Az idei év nagy újdonsága, hogy a felvételi rendszer változásának köszönhetően az első 10 csapat tagjai fejenként 20-20 intézményi többletpontot, a 11-20 csapat tagjai pedig 10-10 többletpontot kapnak, amennyiben a GAMF logisztikai mérnök szakára jelentkeznek. 

Az idei verseny támogatói: DSV Air & Sea Hungary Kft., SZOBI Italgyártó Kft., STI Petőfi Nyomda Kft., Duvenbeck Immo Logistics Kft., Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft.

 

A versenyről bővebb információ az alábbi linken olvasható: VIII. Egy nap alatt a logisztika körül Versenykiírás - GAMF Kar - Neumann János Egyetem (uni-neumann.hu)