2023-12-06 13:45

Az Országos CNC Verseny utolsó fordulója is lezajlott a Neumann János Egyetemen, ahol nemcsak a gépek, hanem a diákok tehetsége és lelkesedése is igazán látványos volt. A verseny három online fordulóból és egy személyes döntőből állt.   

Az esemény három online fordulóján 17 iskolai csapat mérte össze tudását különböző kihívásokban és projektfeladatokban. A digitális világban is bebizonyosodott, hogy a fiatal tehetségek képesek kivívni a szakmai elismerést és értékes tapasztalatokat szerezni.

A döntő napján a Neumann János Egyetem CAMPUSA a CNC gépek zúgásától volt hangos, a csapatok ugyanis utolsó küzdelmeiket vívták a győzelemért. A résztvevők azonban nem csak a verseny izgalmában részesültek, hanem lehetőséget kaptak az egyetemmel való megismerkedésre is.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

  1. helyezett: PG forgástörők - Kiskunfélegyháza Szent Benedek PG két tanítási nyelvű Technikum és Kollégium 
  2. helyezett: Kandó gépész 2 - Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum
  3. helyezett: Tokmánypofák - Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

Gratulálunk minden résztvevő csapatnak a fantasztikus teljesítményhez, valamint felkészítő tanáraiknak, akik elhivatottságukkal és tudásukkal segítették a csapatokat a siker felé vezető úton. 

A Neumann János Egyetem büszke arra, hogy ilyen tehetséges fiatalokat köszönthetett a CAMPUSÁN. Az Országos CNC Verseny nemcsak a versenyzőknek, hanem az egész egyetemi közösségnek felejthetetlen élmény volt. 

Az eseményt a HAAS, a Taegutec, a TopSolid és a MAHR támogatta.