2023-11-24 09:15

2023. november 22-én hivatalosan is egyetemi polgárrá váltak a Neumann János Egyetem gólyái egy jó hangulatú Gólyabál keretében. 

Az egyetemi élet egyik meghatározó pontja - miután az embert felveszik-, hogy gólyából egyetemi polgárrá válik, e jeles alkalom pedig a Gólyabálon történik meg. 

A Neumann János Egyetemen a Gólyabált Dr. habil. Fülöp Tamás Ferenc rektor nyitotta meg. Beszédében köszöntötte az egyetem újdonsült polgárait, majd azt hangsúlyozta, hogy az idei tanév különleges volt, ugyanis közel a duplájára nőtt az elsőévesek száma.  

Ezt követte a gólyaeskü, mely Kiss Tímea Kitti, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar hallgatója vezénylésével zajlott. Az eskü során a friss Neumannosok megfogadták, hogy támogatják egymást az élet minden területén, minden körülmények között az egyetemet és annak elveit képviselik, legyen pályafutásuk bármilyen „hosszú avagy rövid”. 

Az eskütétel után a gólyák eljárták a Szeles Imre által betanított nyitótáncot, majd az első évesek felkérték az egyetem vezetését és szüleiket, hogy közösen járják el a nyitótánc utáni első táncot, immáron egyetemi polgárokként. 

Nincs igazi bál zene és tánc nélkül, így a vacsora után a Bad Habit zenekar nyújtott fergetes koncert élményt a résztvevőknek. 

A koncert után kihirdették a Gólyabál bálkirályát és királynőjét. A címet idén Pukánszki Barna és László Tímea kapta. A koronázás és a Mátyás Keserű jóvoltából felajánlott ajándékcsomag átadása után az EFOTT nyeremények sorsolása következett. Egy EFOTT pólót, egy páros belépőjegyet és egy páros bérletet sorsoltak ki a 2024-es EFOTT-ra, azok között, akik NJE-s vagy vacsorás jegyet vásároltak a rendezvényre. Az est az egyetem két hallgatója, Szaveljev Ádám és Balla Andris műsorával folytatódott. 

A Gólyabál különlegessége volt idén egy új jegy bevezetése is. A „Jövő NJE-se” elnevezésű jegyet a délelőtti nyílt napon megjelent érdeklődő középiskolások vásárolhatták meg, hogy az este folyamán kipróbálhassák, milyen egy egyetemi rendezvény testközelből.