2023-11-23 08:44

A Kerekegész programsorozat harmadik évadzárójának előadója a Speedzone újságírója, Vályi István volt. A Neumann János Egyetem alulról induló hallgatói kezdeményezéseként, közéleti beszélgető fórumaként  2021 szeptemberében létrejött Kerekegész harmadik évadzáróját 2023. november 21-én rendezték meg. 

A kezdeményezés célja olyan előadások szervezése, amelyekben a maga területén kiemelkedő eredményeket elérő, a társadalmi, tudományos, vagy akadémiai életben meghatározó szerepet betöltő, ismert közéleti személyekkel párbeszéd kialakítása, reflektálva a jelen kor történéseire, illetve az adott témában a társaságot érintő kérdésekre.

Az idei évad utolsó előadója a szabadszellemű autós újságíró, Vályi István volt, mely az eddigi legsikeresebb előadásnak mondható a kezdeményezés életében.

Vályi István, aki korábban számos területen – többek között a nyomdászat világában is– kipróbálta magát, az autós újságírásban napjaink egyik legkiemelkedőbb hazai alakjává vált. A Speedzone újságírója egyenes és szabadszellemű fogalmazásáról, humoráról és szakmai hozzáértéséről ismert. A hallgatók számára szimpatikus volt, hogy már az első pillanatokban megtörte a jeget egy-egy jól irányzott poénnal, ugyanakkor a komolyabb hangvételű kérdésekre is örömmel válaszolt. Elárulta például, hogy mindegy az ember hány éves, mindig tudni kell újrakezdeni az életet. Ő maga is megtette, mind a karriere, mind a magánélete területén, de akkor sem adta fel, amikor szakadó esőben több, mint 20 kilométert kellett talpalnia a pályája elején, mert nem volt más választása. Hangsúlyozta, hogy az életet tartalmasan kell élni, és a kitartó munkával bárki elérheti a célját. 

Már-már hagyománynak tekinthető, hogy a beszélgetőestek alatt italkóstolással is készülnek a szervezők. A korábbi alkalmakon a résztvevők megismerkedhettek már különböző bor-és sörfajtákkal, ezúttal pedig a magyarok specialitása: a pálinka került terítékre a  Mihócsa Pálinka Manufaktúra jóvoltából. 

 

Forrás: Baon.hu