2023-11-21 11:02

2023. november 20-án hivatalosan is aláírták a Power Belt Kft. és a Neumann János Egyetem között született együttműködési megállapodást.

A Power Belt Hajtástechnikai és Kereskedelmi Kft. mára már Magyarország és Közép-Kelet-Európa egyik piacvezető hajtástechnikai, robottechnikai, gépépítő, illetve tömlő- és szerelvény alkatrészeket forgalmazó nagykereskedelmi vállalata. Az együttműködésnek köszönhetően a Neumann János Egyetem Innovatív Járművek és Anyagok tanszékén egy Power Belt hajtástechnikai és lineáris technikai labor jön majd létre, melyben a hallgatóknak lehetőségük nyílik a legmodernebb technikák megismerésére. 

Az egyetem képviseletében dr. Nagy Zoltán elnök-vezérigazgató  beszédében elmondta, hogy a vállalati együttműködések egyik nagyon fontos eredménye, hogy olyan szakembereket tudnak kepézni az ipar számára, akik már a végzésük pillanatában is komoly szakmai tapasztalattal rendelkeznek

Az együttműködési megállapodás részleteiről Komjáti László, az idén 30 éves Power Belt Hajtástechnikai és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója számolt be.

Egy olyan megállapodást kötünk, melyben a vállalkozás támogatja az egyetemi hallgatók oktatását. Azokat a termékeket, alkatrészeket, amelyeket mi forgalmazunk és árulunk egy bizonyos keretösszegig térítésmentesen az egyetem rendelkezésére bocsájtjuk – mondta Komjáti László. 

A ma már 205 főt foglalkoztató járműiparban tevékenykedő cég főként a műszaki érdeklődésű diákoknak tud majd a jövőben segíteni, tanulmányaik során is. Az oktatási együttműködésről szóló megállapodás két fő pontja közül az egyik az a támogatási összeg, amelyet a Power Belt Kft. egy új hajtástechnikai labor létrehozásához ajánlott fel az intézmény számára.

Komjáti László ügyvezető, valamint Vida Krisztián műszaki és fejlesztési igazgató a helyszínen hangsúlyozta, minden jól prosperáló cégnek fontosak a jól képzett szakemberek. A megállapodást a cégvezetőkkel közösen dr. Nagy Zoltán, a Neumann János Egyetem elnök-vezérigazgatója és dr. Sági Norberta, a Neumann János Egyetem oktatási rektorhelyettese írták alá.  

 

Forrás: Hírös.hu, Baon.hu