2023-11-20 10:29

A Kecskeméti Médiacentrum „MŰVÉSZETTEL, SZERETETTEL” címmel hirdeti meg első képzőművészeti pályázatát és kiállítását, amelyből jótékonysági aukciót szervez. A pályázat célja kettős. Egyrészt szeretnénk bemutatni a helyi fiatal alkotók illusztrációs-grafikai sokszínűségét, feltörekvő művészetét, bemutatkozási lehetőséget biztosítva számukra az érdeklődő nagyközönség előtt. Másrészt, a koronavírus miatt árván maradt gyermekeket kívánjuk támogatni az aukcióval.

A kiállított alkotások megtekinthetők lesznek december 1-től 15-ig, a Szabadság tér 2. alatt (régi Pagony), illetve a Hírös.hu online galériájában. A kiállított műveket bárki megvásárolhatja támogatóként minimum 5000 forintért. A megvásárolt műveket az alkotó nevével, igény esetén elérhetőségével ellátva adjuk át a kiállítás végén a támogatók számára. A felhívásra olyan képi alkotásokat várunk, amelyeket az alkotók jótékony célból a rászorulók megsegítéséért ajánlanak fel, így nem okoz problémát, ha alkotásait nem kapja vissza, ezzel is segítve egy nemes célt. A pályázaton olyan kecskeméti vagy Kecskeméten tanuló pályakezdő, fiatal alkotók vehetnek részt, akik 2023. december 31-ig még nem töltik be 30. életévüket.
 
Pályázati feltételek:
- egy alkotótól maximum 5 db képet várunk
- alkotását jótékony célra ajánlja fel, amelynek teljes bevételét kecskeméti árva gyerekek kapják a Városi Szociális Közalapítvány közreműködésével
- illusztráció/grafika technikája szabadon választott, kiállítani azonban csak az alább megadott paraméterekkel van módunk
 
Leadás:
A műveket falra felfüggeszthető formában várjuk, keretezve és/vagy paszpartuval ellátva, vagy keményebb print formájában.
A jelentkezéshez kérjük töltse ki a mellékelt dokumentumot (amelyet vagy e-mailben küldjön vissza, vagy személyesen adjon le az alkotásával együtt).
A pályázati anyagokat a szerkesztőségünkben (Szabadság tér 2.) hétköznapokon 8 és 16 óra között fogadjuk 2023. november 28-ig.
 
Bővebb információk a hirös.hu oldalon olvashatók és e-mailben kérhető a toth.eniko@hiros.hu címen.