2023-11-07 13:24

Hajdú B. Istvánnal, a neves televíziós kommentátorral beszélgethettek a hallgatók a Neumann János Egyetemen. A Kerekegész programsorozat kedden megtartott eseményén azt is megtudhatták, a sportriporter hogyan látja a magyar labdarúgó válogatott esélyeit a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság kapcsán.

Bő egy évvel ezelőtt indította útjára KEREKEGÉSZ című programsorozatát a Neumann János Egyetem. Az esemény célja, hogy a maguk területén kiemelkedő, meghatározó szerepet betöltő neves személyekkel cserélhessenek eszmét az egyetem hallgatói. A sokakat érdeklő és megmozgató esemény legújabb felvonásának vendége Hajdú B. István volt.

A Prima Primissima-díjas magyar sportújságíró, sportriporter hangját egy egész ország ismeri, számos magyar aranyérem megszerzését és világbajnoki döntő izgalmait élhettük át semmihez sem hasonlítható, egyedi hangja által. A riporter a másfél órás beszélgetés során részletesen beszámolt karrierének állomásairól. Mesélt arról, honnan indult, mi motiválta az útja során, és milyen akadályokkal kellett megküzdenie ez alatt az időszak alatt. A hallgatók betekintést nyertek a kommentátor szakmába, a munkákra való felkészülésekbe és a munkával járó nehézségekbe egyaránt. Az interaktív beszélgetés során még arra is választ kaptak, hogy látja Hajdú B. István a magyar labdarúgó válogatott esélyeit a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság kapcsán.

A szervezők fontosnak tartják a közösségépítést, szeretnék, ha az esemény nemcsak az egyetemisták, hanem a középiskolások számára is elérhető lenne. Hogy ez megvalósuljon, a Kecskeméti Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat és a Hírös Fiatalokért Egyesület is képviseltette magát a keddi programon.

Hajdú B. István 1997 és 1999 között a Testnevelési Egyetem hallgatója volt, 1995-től a Magyar Televízió külső, egy évvel később pedig a belső munkatársa lett. A kettőezres évek elején a Sport TV, majd a Viasat3 sportriportere volt. Több aranyérem megszerzése alkalmával is ő kommentált, 2006-ban, 2018-ban és 2022-ben pedig a Labdarúgó Világbajnokságok döntőit kommentálta.