2023-11-06 11:04

Első alkalommal látogatott el Katarba a Neumann János Egyetem delegációja, ahol több helyi és nemzetközi egyetemmel találkozott, illetve részt vett Katar legnagyobb edukációs kiállításán 2023. november 1-e és 4-e között. 

A kecskeméti egyetem küldöttségét Dr. Nagy Zoltán, elnök-vezérigazgató, Dr. Kárpáti József a Gazdaságtudományi Kar dékánja, Szabó Lóránt, AI tudásközpont vezető, Rodenbücher Anita partnerkapcsolati koordinátor és Kohi Habib, a Nemzetközi iroda vezetője alkották.

A találkozók alkalmával lehetőség volt nemzetközi, de Katarban campussal rendelkező egyetemekkel találkozni.. Ilyen volt többek között a Texas A&M University és a Carnegie Mellin University, ahol Dr. Patrik Linke, Dr. Hassan Bazzi , Dr. Hazem Nounou, valamint Michael Trick dékánok fogadták egyetemünk képviselőit.

A helyi egyetemek közül a Qatar University-n Prof. Ibrahim AlKaabi akadémiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettessel és a Dohai Tudományos és Technológiai Egyetemmel történtek meg az első körös egyeztetések, ahol Dr. Salem Al-Naemi elnök és csapata fogadta az intézményünket.

Az egyetemi találkozók során kölcsönös érdeklődés és nyitottság alakult ki a jövőbeni együttműködésekkel kapcsolatban oktató-hallgatócsere és kutatás fejlesztési vonalon egyaránt, melyek részleteivel kapcsolatban zajlanak az egyeztetések a felsőoktatási intézmények között.

Az egyetemi találkozók mellett a Neumann János Egyetem részt vett Katar legnagyobb és leglátogatottabb edukációs kiállításán is, ahol két nap alatt 12.000 látogató kereste fel a rendezvényt. Több százan érdeklődtek Magyarország és az NJE képzései iránt, akik mint mondták minőségi és gyakorlatorientált képzéseket keresnek.