2023-10-26 14:13

Komoly sporteseménynek adott otthont a Neumann János Egyetem október 24-én és 25-én. 50. alkalommal rendezték meg a Műszaki Felsőoktatási Sportnapokat, melynek házigazdája a kecskeméti egyetem volt.

Hét sportágban, hét műszaki felsőoktatási kar hallgatói versengtek október 24-én és 25–én a Neumann János Egyetemen az 50. Műszaki Felsőoktatási Sportnapokon, mely hazánk legkorábban alakított ágazati sportnapja. A Neumann János Egyetem és jogelőd intézményei már az 1970-es indulás óta rendszeres résztvevői az eseménynek, amelynek idén tizedik alkalommal házigazdája is volt. A jubileumi évben a rendezvényen közel 300 hallgató vett részt, akik a házigazda Neumann János Egyetem mellett, a Széchenyi István Egyetemről, a Pannon Egyetemről, a Budapesti Műszaki Egyetemről, az Óbudai Egyetemről, a Miskolci-és a Dunaújvárosi Egyetemről érkeztek. A fiatalok mixröplabda, sakk, asztalitenisz, férfi kézilabda, férfi-és női kosárlabda és a futsal sportágakban mérkőztek meg. Az 50. Műszaki Felsőoktatási Sportnapok záróeseményén Dr. habil. Fülöp Tamás, az egyetem rektora köszöntötte a fiatal sportolókat a CAMPUS nagyelőadójában. 

Óriási büszkeség ezeket a hagyományokat követve újabb eseményeket rendezni, hiszen a sportnak az egyetem életében meghatározó szerep jut. Múlt héten két streetball pályát adtunk át, ami azt jelzi, hogy szeretnénk a hallgatóinkat ara ösztönözni, hogy minél többet sportoljanak, nem csak verseny jelleggel, hanem szabadidős jelleggel is, amiben pedig a sportközpont munkatársai fontos szerepet játszanak — hangsúlyozta Dr. habil. Fülöp Tamás rektor.
 
Hozzátette: az egyetemek sportolási pontversenyében a kecskeméti egyetem, a 2022/23-as tanévben az első helyen végzett. A versenyről elmondta: fontos, hogy továbbvigyék, ápolják ezt a hagyományt. A díjátadón Kuti József, a győri Széchenyi Egyetem Sportegyesületének alapító elnöke is köszöntötte a fiatalokat, majd átadták a legjobbaknak járó kupákat, okleveleket. Az 50. jubileum alkalmából egy sporttörténeti kiállítás is nyílt a campus alulájában, ahol az elmúlt 50 év kecskeméti vonatkozású sport relikviáit tekinthetik meg az érdeklődők.
 
Forrás: www.hiros.hu