2023-09-26 08:23

Idén is csatlakozik Egyetemünk a Kutatók Éjszakája programsorozathoz. A szeptember 29-ei nap kiemelt eseménye a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar Őszi szakmai kertészeti napok rendezvénye, melynek keretén belül az érdeklődők megtudhatják hogyan készítsék fel növényeiket a téli időszakra, megismerkedhetnek gyógyító zöldségeinkkel, gyümölcseinkkel a most aktuálisan elérhető zamatos szőlőkkel, felfedezhetik a chili paprika sokszínű világát, jótékony hatásait, beszélgethetnek hazai sikeres borászokkal, családi gazdaságot vezető fiatalokkal és „rangidősökkel”. Ezek a programok bemutatóval egybekötött kóstolók is.

A GAMF Műszaki és Informatikai Kar elengedhetetlen program elemei a jármű – és anyagtechnológiához kötődő bemutatók, kísérletek és természetesen a laikusok számára is érthető előadások sokasága. Nagy úttörő a 3D technológia, a hozzákapcsolódó nyomtatás illetve vizuális megjelenés, mint például a HoloVizió. Ugyanakkor igen érdekes az egyedi járműfényezési technikák bemutatója is, vagy az „Instant kémia” ahol minden pillanatok alatt történik… A Gazdaságtudományi Kar is csatlakozik az egyetemi programok sokaságához, mégpedig az új Turizmus-vendéglátás alapszak oktatói jóvoltából megtudhatjuk mi van a tányérunkon és megismerkedhetünk a hungarikumok kínálatával a magyar gasztronómia területén.

A Könyvtár és Információs Központ sem tétlenkedik idén sem, lesz kreatív kézműves foglalkozás, tűzzsonglőr, képeslap kiállítás, Retro Múzeum az NJE jegyében (miből lett az NJE? ) és persze Non-Stop Mozi!

Idén tehát két fő helyszínen is várjuk a látogatókat, egyrészt a GAMF Műszaki és Informatikai Kar illetve Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar terültén Kecskeméten az Izsáki út 10-es szám alatt, valamint az új kecskeméti CAMPUS épületében is az Izsáki út 5-ös szám alatt.