2023-09-20 15:21

Először az NFI Egyetemi Filmklubhálózat történetében elismerő oklevelet adtak át annak az öt – kezdettől a Nemzeti Filmintézettel tartó – filmklubvezetőnek, akiknek a munkáját szerették volna kiemelni. A díjazottak között van az NJE Filmklubjának vezetője, Kötél Emőke is. 

A méltatásban kiemelték, hogy nehéz indulás után komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a Neumann János Egyetemen is minél komolyabbá váljon a filmklub. A Káel Csaba filmügyi kormánybiztos és Pál Ákos, az NFI vezérigazgatója által adományozott elismerő oklevet és ajándékot az NJE Könyvtár és Információs Központ igazgatója tegnap vette át Budapesten, megköszönve azt a munkában résztvevő kollégái nevében.

A digitálisan felújított régi magyar filmek mellett helyet kapnak kortárs filmek is a Filmklub kínálatában. A magyar nyelven, angol felirattal, igény szerint akadálymentesített verzióban bemutatott alkotások külföldi diákok, érdeklődők számára is élvezhetők. A filmekről készített ismertetők szintén kétnyelvűek, ahogy a filmet követő beszélgetések is, melyeket meghívott vendégek színesítenek, lehetőséget adva a nézőknek az alkotókkal történő beszélgetésre. Így nyílt lehetőség találkozni olyan filmes szakemberekkel, rendezőkkel, mint Kis Hajni (Külön falka), Mikulás Ferenc (animációs filmek), Szabó István (Bizalom), Ternovszky Béla (Macskafogó), Török Zoltán (Vadlovak).

GRATULÁLUNK!