2023-09-08 08:33

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és Magyarország legnagyobb járműdiagnosztikai eszközeit gyártó ENERGOTEST Diagnosztikai és Automatizálási Kft. 2023. augusztus 31-én. E megállapodás célja a közös oktatás mellett a közös KFI projektek indítása is. 

Az ENERGOTEST célja, hogy a hallgatók megismerkedhessenek a legújabb járműdiagnosztikai technológiákkal és a cégen belüli tudományos eredményekkel. Egyetemünk célja pedig a hallgatók bevonása e kutatásokba szakdolgozatok és TDK munkák keretén belül. Továbbá egy új, hazánkban még nem futó, szakmérnöki képzés beindításának előkészületeit is megkezdtük, így a hallgatók a BSc vagy MSc diplomájuk megszerzését követően egy újabb, már sokkal inkább témaspecifikusabb diplomát is szerezhetnek a Neumann János Egyetemen.

Az ENERGOTEST Kft. 1990. márciusában alakult, garázs és járműipari berendezések fejlesztésére, gyártására és kereskedelmére. A cég az elmúlt 30 évben országos szolgáltató hálózatot alakított ki, mely az átadott berendezések és műszerek garanciális idő alatti és utáni javítását, karbantartását és pontosságellenőrzését is végzi, országszerte 6 kirendeltségről 25 korszerűen felszerelt szolgáltató gépjárművel. Ez a szolgáltató hálózat hazánkban több, mint 4000 szerviz és műszaki vizsgabázis garázsipari berendezéseinek rendszeres karbantartását és kalibrálását végzi.

Az együttműködési megállapodást Dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora és Bán Péter, az ENERGOTEST Kft. ügyvezető igazgatója írta alá, mellyel Egyetemünk ismételten egy újabb szinttel feljebb lépett az oktatás és kutatás terén.