2023-09-04 14:05

2023. szeptember 4-én a Neumann János Egyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésén köszöntötték az intézménybe felvételt nyert 1985 hallgatót. Az ünnepségen elhangzott, hogy a GAMF Műszaki és Informatikai Karra 1269-en, a Gazdaságtudományi Karra 472-en, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karra pedig 244-en nyertek felvételt. 

A Tanévnyitó ünnepségen Dr. habil. Fülöp Tamás rektor elmondta: a hallgatói létszám növekedése azt jelzi, egyre vonzóbb az egyetem.

„Folyamatosan vizsgáljuk azt, hogy a hallgatóink mely településekről érkeznek. Látható, hogy az a vonzási kör, amivel rendelkezik az egyetem, folyamatosan bővül, és Kecskemétről is egyre nagyobb számban maradnak itt helyben a hallgatók. Azt gondolom, hogy a jövő szempontjából ez egy kulcsfontosságú üzenet — fogalmazott Fülöp Tamás.”

A rektor hozzátette: egyre inkább nemzetközivé fog válni az egyetem. Cél, hogy még versenyképesebb legyen, nagyobb hangsúlyt kapjon a következő években a tehetséggondozás.

Prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester azt mondta a fiataloknak: azzal hogy az egyetem polgáraivá váltak, Kecskemét polgárai is lettek. Útravalóul a diákoknak Kecskemét jelmondatát adta: „Sem magasság, sem mélység nem rettent!”

„Kecskemét  és az egyetem fejlődése egymással párhuzamosan halad, a kettő egymással szimbiózisban van. Az itt meghirdetett szakok olyan szakok, ahol ha végeznek a hallgatók, akkor a kecskeméti iparban, a kecskeméti mezőgazdaságban vagy a szolgáltatások közt nagy segítségére tudnak lenni a városnak — emelte ki prof. dr. Sztachó-Pekáry István.”

A Neumann János Egyetem idén is közelebb került a céljához, hogy Magyarország leginnovatívabb, 5.000 fős hallgatói létszámmal rendelkező egyeteme legyen.

 

Forrás: Hírös.hu