2023-06-26 15:46

450 intézményben több mint 2700 programmal várták az országszerte sok százezer embert vonzó, immár huszonegyedik alkalommal megszervezett Múzeumok Éjszakájára a látogatókat. A 34 kecskeméti helyszínhez a Neumann János Egyetem a Neumann 2023 program keretében idén is csatlakozott, ezúttal ÉrtékTrend a Felsőoktatásban címmel. 

Június 24-én délután öt órától egészen éjfélig két helyszínen várták az érdeklődőket. A Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karának udvarán több mint 50 veterán jármű kapott helyet, melyek között voltak személygépkocsik, motorkerékpárok és kerékpárok is az 1910-es évektől a ’90-es évek elejéig. Az idén 10 éves Hírös Veteránjármű Sportegyesület különleges kiállításában helyet kapott az 1910-es évekből származó Ford T-modell, mely lábon érkezett a helyszínre.

A GAMF Kar aulájában az egyetemi járműépítő csapatok, a Kenji Racing Team és a KEFO motorsport kiállított járműveit nézhették meg tüzetesebben a látogatók, de bemutatkoztak az RC makett harci kocsijai és a Bázis Makett Klub is.

A Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar közösségi kertjében a Móri és Kunsági borvidék nedűinek borkorcsolyával egybekötött borkostolójával és Dr. Ecseri Károly előadásával várták az intézménybe látogatókat.

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának aulájában veterán kerékpár kiállítással várták az érdeklődőket, majd a 3D világába kalauzolták el a látogatókat. A CAMPUS udvarán budapesti professzionális táncművészek és a Kecskemét City Balett táncosainak élőszobor performance-át tekinthették meg a látogatók. 

 

Fotók: baon.hu