2023-06-26 11:44

2023 júniusában a Neumann János Egyetem is részt vehetett a Tempus Közalapítvány által szervezett Study in Europe programsorozaton Dél-Koreában. A programsorozat célja főként az európai mobilitási lehetőségekre fókuszálva a távol keleti felősoktatási intézményekkel való kapcsolatépítés. Az eseményen intézményünkön kívül több magyar egyetem is képviseltette magát, de német, belga, olasz és spanyol felsőoktatási intézmények is jelen voltak. 

A Neumann János Egyetem jövőbeni hallgatóival és az oktatói cserelehetőségekkel kapcsolatban több Dél-koreai intézmény is kifejezte érdeklődését. A Study in Europe szervezésében egy edukációs kiállításon is részt vett egyetemünk, ahol az angol nyelven elérhető képzésekkel kapcsolatban érdeklődtek a hallgatók. 

Egyetemünknek lehetősége volt bemutatkozni a meghívott vendégek előtt a Magyar Kulturális Központ Liszt Intézetében megrendezett partnerkapcsolatot építő eseményen, ahol a Dél-Korea magyar vonatkozású Alumni közösségével is találkozhattak. 

A megosztott tapasztalatok, az, hogy miért választják szívesen a koreaiak Magyarországot a felsőfokú tanulmányaik folytatásához nagyban hozzájárulnak a jövőbeni stratégia alkotásához.