2023-06-22 09:06

A Tanítsunk Magyarországért programban a Neumann János Egyetem mentorhallgatói összesen három általános iskola 8 osztályában mentorálnak. Ebben a tanévben két ballagós osztályunk volt, a páhi és a csépai 8.osztály.

2020 óta vesz részt a Neumann János Egyetem a Tanítsunk Magyarországért!
mentorprogramban. A felkészüléshez egy féléves kurzust kínálunk a hallgatóknak a többi magyarországi egyetemhez hasonlóan, melynek elvégzését követően a hallgatók vállalhatnak mentorálást az egyetemhez tartozó iskolák egyikében. A mentorprogram keretében célunk a felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgatók társadalmi felelősségvállalásának, alapfokú oktatásban részt vevő, hátrányos helyzetű tanulók részére nyújtott mentori tevékenységének ösztönzése. 

A páhi iskolában két NJE Gazdaságtudományi Karos hallgató, Veroszta Emese, Némedi-Varga Norbert, valamint Dudás Dávid GAMF Műszaki és Informatikai Karos hallgató foglalkozott a gyerekekkel 4 féléven keresztül. Az osztályból mindenki továbbtanul, technikumban folytatja tanulmányait 5 fő, szakképző iskolában 7 fő és speciális szakiskolában 2 fő. Mindebben a mentoraink munkája: közösségépítő, korrepetáló, támogató tevékenysége, egy jó ügyért való elkötelezettsége, szorgalma, kitartása, valamint az általános iskolai koordinátorok munkája is benne van. Gratulálunk nekik is, a gyerekeknek is a jó felvételi eredményekhez és további sok sikert kívánunk terveik megvalósításához!