2023-06-15 16:05

A duális képzésről tartott workshopot a CAMPUS-on a Nemann János Egyetem Duális Képzési Központja. Az intézménynek – az országban egyedülállóként – 12 éves tapasztalata van ezen a területen. A mai rendezvényen a duális képzés eddigi folyamatát és pozitív tapasztalatait vázolták fel. Megvitatták azokat a területeket, ahol új perspektívába helyezhetők a már kialakult jó gyakorlatok.

A Neumann János Egyetem Duális Képzési Központjának eseménye egy nemzetközi szakmai workshopsorozat első állomása, ahová külföldi egyetemekről is érkeztek előadók. A rendezvény fókuszában a duális képzéssel kapcsolatos tapasztalatok, jó gyakorlatok álltak.

– Büszkén mondhatom, hogy Magyarországon először a Neumann János Egyetemen alakítottuk ki a duális képzést, egyedülálló módon gyakorlatilag 12 éves tapasztalatunk van ezen a területen. Jelen pillanatban több mint 62 duális partnercégünk van, ebben is egyedülállóak vagyunk, és a duális hallgatói létszámunk (amely jelenleg 262) is a legmagasabb Magyarországon - hangsúlyozta Angeli Eliza, a Duális Képzési Központ vezetője.

Dr. Sági Norberta, az egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntőjében felidézte, hogy a magyar felsőoktatási rendszerben 2012-ben jelent meg ez a képzési forma, melynek eredményeként olyan friss diplomás munkaerőt képeznek, akik már rendelkeznek az adott vállalathoz köthető gyakorlattal és specifikus ismeretekkel is. Dr. Sági Norberta elmondta azt is, a duális képzésben nagyon magas az elhelyezkedési arány.

A mai workshopon előadásokat hallgathattak a résztvevők a duális képzés kecskeméti modelljének 12 évéről, gyakorlati tapasztalatokról és kihívásokról, megismerhették a duális mentorálás folyamatát, és azt is megtudhatták, hogyan motiválhatóak a hallgatók, hogy még jobban teljesítsenek az egyetemen és céges környezetben egyaránt.

Forrás: hiros.hu