2023-06-08 10:13

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és a Cavity Eye Hungary Kft. 2023. június 2-án. A 2016-os első nagyszabású hazai műanyag-fröccsöntős konferencia után, idén is a kecskeméti egyetem volt a helyszín, hiszen a magyarországi fröccsöntő szakemberek tekintélyes hányada a GAMF falai között szerezte tudásának alapjait. 

Az esemény Györgyi János, a Cavity Eye Hungary Kft. ügyvezető igazgatójának megnyitójával vette kezdetét, majd Bata Attila az NJE Start projektmenedzsere, az Innovatív Anyagok és Járművek Tanszék laboratóriumvezető-helyettese mutatta be a GAMF Kar új szakirányspecifikus képzési formáját, az NJE START-ot. Előadásában kiemelte, hogy a műanyag fröccsöntés mint szakterület részben ismert a fiatalok előtt, ezért a képzés első szakaszában a szakirányon belüli (műanyag specializáció) különböző gyártástechnológiák bemutatása a cél.

Az együttműködési nyilatkozatot Dr. Sági Norberta a Neumann János Egyetem oktatási rektorhelyettese és Dr. Szűcs Attila cégtulajdonos írta alá. A Cavity Eye fő tevékenysége egy olyan rendszerből áll, amely tartalmaz egy szerszámnyomás mérésre alkalmas szenzort, a jelek feldolgozására alkalmas mérőműszert és egy az optimális termelési folyamathoz szükséges tudáscsomagot. Ezen együttes garantálja, hogy a gyártás folyamatában egyszerűen és gyorsan megállapítható a hiba jellege és helye, melynek köszönhetően megakadályozható, hogy a vevő olyan terméket kapjon, amelyet nem tud felhasználni. 

A konferencia kiemelt eseménye volt a Fröccsöntés jelene és jövője című kerekasztal beszélgetés, melyben az iparág konkurens piaci szereplői fejtették ki véleményüket az aktuális piaci trendekről. A szakmai vitában a felek egyetértettek abban, hogy az iparágnak van jövője, melyben a mesterséges intelligencia is kiemelt szerepet kap majd.