2023-06-01 13:45

Első alkalommal rendezett a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara hallgatói konferenciát. Az ősszel újonnan indult Hallgatói Eredményességet Támogató Mentorprogram a tavaszi félévben a tehetséggondozásra és a szakmai mentorálásra helyezte a hangsúlyt. A programban azok a hallgatók vesznek részt, akik felsőfokú tanulmányaikat 2022 őszén kezdték meg a Karon. A tavaszi félévben a hallgatók szabadon válaszható tantárgy keretében szakmai kutató- és projektmunkában vettek részt, melynek zárásaként kari konferencián mutatták be féléves munkájuk eredményét. Az elmúlt időszakban a hallgatók az egyes területeken való szakmai tudásuk elmélyítése mellett, a valós kutató, -és projektmunka folyamatokba, valamint a csapatmunkába is betekintést nyertek mentoroktatóik segítségével. 

A konferencián 11 projekt, - és 7 kutatási beszámolót hallgathattak meg a résztvevők logisztika, informatika, english informatics és műszaki témákban. A szakmai konferenciák mintájára a hallgatók előre leadták előadásuk témáját, annak absztraktját, és a konferencia központi arculati elemeit felhasználva készítették el prezentációikat. Az eseményen Dr. Kovács Lóránt dékán megnyitóját követően, a hallgatók a kiadott programfüzet szerint prezentálták eredményeiket. A Mentorkonferencia a Kar életében nemcsak azért volt egyedülálló, mert a hallgatók lehetőséget kaptak ara, hogy egy szakmai konferencián adhassanak elő, hanem azért is, mert kizárólag ők mutatták be az elmúlt hónapok közös munkáját.  

A Hallgatói Eredményességért Felelős Igazgató Dr. Török Erika a konferencia zárásaként kiemelte a programban résztvevő hallgatók és mentoroktatók példátlan munkáját és a kivételes feladathoz való elkötelezett hozzáállást. Az elhangzott előadások és a visszajelzések alapján büszkék lehetünk a GAMF Műszaki és Informatikai Karán elsőként megrendezésre kerülő Mentorkonferenciára.