2023-05-30 08:32

A héten vette kezdetét a kecskeméti Neumann János Egyetemen a nemzetközi BIP (Erasmus+ Blended Instensive Program), melynek keretében a GTK és a GAMF karon összesen 5 határon túli egyetem, illetve a Neumann János Egyetem, mint házigazda intézmény hallgatói különböző szakmai programokon és projektfeladatokban vesznek részt.

Az MNB Oktatási Klub jóvoltából ezúttal a fenntarthatósági, környezeti kérdésekkel kiemelten foglalkozó WWF – World Wide Fund for Nature (Természetvédelmi Világalap) magyarországi szervezetétől Szilágyi Artúr, vállalati éghajlatvédelmi szakértő előadását hallhatták a diákok Kecskeméten, “A környezeti lábnyom és csökkentése” címmel. Az előadást kötetlen beszélgetés követte, amely során a szakember a diákok kérdéseire válaszolt.

A Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Tudományos Kör Egyesület (MNB Oktatási Klub) 2017 óta támogatja oktatási programokkal, szakmai rendezvényekkel az egyetemi hallgatókat. Összesen negyven hazai és külhoni felsőoktatási intézmény diákjait, oktatóit, valamint a Magyar Nemzeti Bank munkavállalóiból álló szakmai közösséget fogja össze. Kecskeméten, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karán is rendszeresek a közgazdászok képzéséhez kötődő különleges témák, könyvbemutatók és előadások az Oktatási Klub szervezésében.