2023-05-30 08:43

A tavaly tavasszal kapott, munkájukat elismerő oklevél után idén újabb megtiszteltetés érte az egyetemi könyvtárat. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) május 15-ei tisztújító közgyűlésén az elnökség tagjává választották az NJE KIK igazgatóját, Dr. Kötél Emőkét.

Az IKSZ – 1990. évi megalakulása óta – a könyvtárak és informatikai intézmények szakmai képviseleti, érdekegyeztető közhasznú szervezete, melynek intézmények a tagjai. A KIK igazgatója 2020 októbere óta a szervezet Tudományos és szakkönyvtárak tagozata tagozatvezetője. Bemutatkozó programjában külön kiemelte: mivel intézmények tagjai a szervezetnek, ő az NJE KIK képviselője, így közvetlen kollégái támogatása és munkája nélkül sem a tagozatban végzett munkája, sem az elnökségbe történő jelölése nem történhetett volna meg. 

A másik nagy könyvtári szervezet, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) szintén most tartotta tisztújításait. Az MKE Tudományos és szakkönyvtári szekciójának egyénileg tagja könyvtárunk igazgatója, akit a tagság egyhangú szavazással az Ellenőrző Bizottság elnökévé választott még februárban. 

Az ő és kollégái sikeréhez gratulálunk, munkájukhoz további kitartást és eredményességet kívánunk!