2023-05-26 14:02

Tíz fős kínai delegáció látogatott el 2023. május 24-én a kecskeméti Neumann János Egyetemre. Az iStudy Education Group, a Zheijang University of Finance and Economics, a Nanjing University of Aeronautics and Astronautics és a Beijing Jiatong University-ből érkező delegációt Dr. Sági Norberta oktatási rektorhelyettes, Dr. Kovács Zsolt Ferenc megbízott tudományos rektorhelyettes, Dr. Kárpáti József a Gazdaságtudományi Kar dékánja, Szabó Lóránt a Mesterséges Intelligencia Tudásközpont igazgatója, Kohi Habib a Külügyi Iroda vezetője és Gróf Gréta külügyi referens fogadták.

Elsőként a kínai egyetemek mutatkoztak be, prezentációval és videókkal. Elmondták, hogy növelni kívánják nemzetközi hallgatóik létszámát, akár teljes- akár részképzésben. A Beijing Jiatong University fő fókuszában a közlekedés és szállítás (traffic and trasportation) áll, a Zheijang University gazdasági területekre koncentrál, míg a Nanjing University of Aeronautics and Astronautics a repülésre és az űrre.

Az egyetemek után az iStudy Education Group mutatta be tevékenységét és magyar együttműködéseit. Kiemelték, hogy Kína-szerte több mint 400 hallgatótoborzó ügynökséggel, valamint több magyar egyetemmel is kapcsolatban állnak, akik számára számos hallgatót toboroznak. Mindezeken túlmenően közreműködnek az egyetemek közötti kapcsolatépítésben is, továbbá évente workshopokat rendeznek az ügynökségeknek, melyre az egyetemeket is meghívják. 

A bemutatkozásokat követően a felek egyeztettek a potenciális jövőbeli együttműködési lehetőségekről és a delegáció megtekintette a kecskeméti CAMPUS.

A látogatás jelentős mértékben hozzájárult az NJE nemzetközi kapcsolatainak építéséhez.