2023-05-03 14:02

A Neumann2023 Emlékév alkalmával  minden eddiginél változatosabb programokkal és környezetben zajlott a Lányok Napja a Egyetemünkön. Az idei éveben 50 lány vett részt rendezvényünkön. Egy kerekasztal beszélgetéssel indult az esemény, ahol a hallgatóság olyan hölgyekkel találkozhatott, akik már sikeresek az élet egy-egy területén. Volt közöttük egyetemi oktató, irodavezető, senior mérnök, szállodavezető, valamint sportban, szervezésben, tudományos kutatásban, tanulmányokban sikeres hallgatók is.

Vendégeink örömmel osztották meg tapasztalataikat akár tanulmányaikban, akár karrierükben elért sikereik kapcsán. A beszélgetés nagyon inspiráló volt a középiskolás diáklányok számára, mert rengeteg példát, segítő tanácsot, megerősítő iránymutatást hallhattak a résztvevők ahhoz, hogy hogyan viszonyuljanak a pályaválasztáshoz, az egyetemi évekhez, a majdani munkavállalás kezdeti nehézségeihez, illetve a későbbi karrierük tervezéséhez.

Ezt követte a laborlátogatás, melynek keretein belül a lányoknak volt lehetősége betekinteni a tőzsdetojásba, ahol megismerkedhettek egy tőzsde szimulációs szoftverrel, a Holovision terembe, ahol megtekinthettek szemüveg nélkül egy 3D mozirendszert. Ellátogattak az aknás szerelő műhelybe és a motorfékpadra, a dióda lézerközpontba, ahol megismerkedhettek a lézertechnológiával és azok alkalmazásával a szépségiparban. Az IOS teremben kipróbálhatták a GAMF hallgatói által fejlesztett IOS applikációkat is, az additív laboratóriumban megtudhatták, hogyan kapcsolódik össze a 3D nyomtatás és a fogászat, valamint a közösségi kertben megcsodálhatták a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar hallgatói munkáját.

Az eseményt egy jó hangulatú piknik zárta, ahol még megcsodálhattak a fiatalok egy Mercedes EQB-t, beszélgethettek a járműépítő csapatok tagjaival, valamint a honvédségtől érkező katona hölgyek segítségével kipróbálhatták, hogy milyen célba lőni egy Airsoft fegyverrel.

Ez a lányoknak szánt nap – a visszajelzések alapján – érdekes, eseménydús, intenzív és felettébb informális volt.

Bízunk benne, hogy jövőre még többen találkozunk!

https://hiros.hu/a-lanyok-alltak-kozeppontban-ma-az-egyetemen/

https://keol.hu/kecskemet-bacs/lanyok-napja-volt-a-neumann-janos-egyetemen-2023