2023-04-12 08:13

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Neumann János Egyetemért Alapítvány közös felhívását a Neumann 2023 programsorozat keretein belül hirdették meg a tudós élete és munkássága iránt érdeklődő főiskolásoknak és egyetemistáknak. A pályázat célja, hogy a Neumann János élete, illetve munkássága iránt érdeklődő és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára lehetőséget biztosítson kutatói készségeik fejlesztésére.

A jelentkezőknek február 20-ig volt lehetőségük megküldeni a kiválasztott témakör alapján elkészített kutatási tervüket, összefoglalójukat. A kecskeméti Neumann János Egyetemet fenntartó alapítvány kurátoraiból álló szakmai zsűri a mintegy 50 pályamunka alapján 36 pályázónak adott lehetőséget a témája hosszabb kifejtésére márciusban. 

Április 10-ig összesen harminchárom 15-25.000 karakteres pályamunka érkezett, melyet a szakmai zsűri a hónap végéig értékel. A pályázók az értékelés alapján kapnak meghívást a május 13-i konferenciára Lakitelekre, a Hungarikum Ligetbe, ahol szóban is előadhatják munkájukat.