2023-03-11 08:04

Második alkalommal adták át a Neumann Kiválósági Díjakat a kecskeméti Neumann János Egyetemen. A rangos kitüntetést 2022-ben a Neumann János Egyetemért Alapítvány azzal a szándékkal hívta életre, hogy az intézmény kollégái közösen ünnepelhessék és a külvilágnak is megmutathassák mindennapi munkájuk kimagasló teljesítményeit. 2023-ban a látványos gála keretében 14 munkavállalói díjat és 6 hallgatói díjat vehettek át a kitüntetettek. 

Az eget pásztázó fények különleges hangulata is jelezte, hogy a kecskeméti Neumann János Egyetem Campusa 2023. március 9-én ünneplőbe öltözött. A jelenlévők közül többen az Oscar-gálához hasonlították a Neumann Kiválósági Díj 2023 ünnepségét, ugyanis látványos és felemelő program keretében adták át az egyetem névadójáról elnevezett elismerő díjakat az arra érdemes hallgatóknak és egyetemi dolgozóknak.

Dr. habil Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora megnyitó beszédében kiemelte, hogy számára az egyetem és a kiválóság fogalma szinonima kell, hogy legyen: 

„Kiválóság nélkül egyetemet sem képzelhetünk el. Az egyetem pedig azzal a küldetéssel indul feladatát ellátni, hogy minél kiválóbb és tökéletes módon valósítsa meg munkáját. A kecskeméti Neumann János Egyetemen elkötelezett hallgatók és munkatársak végzik munkájukat nap mint nap, és ez a közösség teszi igazán erőssé az intézményt.”

Az egyetem vezetése és a munkatársak, valamint a hallgatók számára is fontos, hogy minden évben egy nagyszabású ünnepség keretében megtiszteljük magunkat. Jelentőségteljes üzenete van annak, hogy mindannyian ünnepként készülünk erre az eseményre. Ezt már Csizmadia Norbert, a Neumann János Egyetemért Alapítvány elnöke mondta köszöntőjében. 

„Már a tavalyi gála megmutatta, hogy egy áttörést értünk el. Példanélküli az, hogy egy egyetem és annak vezetése megáll egy pillanatra. és csak a dolgozóira koncentrál. Erre a csapatra büszkék lehetünk, és a kollégák, diákok is méltán tekinthetnek büszkeséggel egymásra. Ma, 2023 márciusában kijelenthetjük: a kecskeméti Neumann János Egyetem az ország legnépszerűbb egyeteme.”

A Neumann Kiválósági Díj 2023 valamennyi kitüntetettje a pénzjutalom mellett Pogány Gábor Benő Munkácsy Mihály- díjas szobrászművész által készített, Neumann Jánost ábrázoló bronzplakettet is átvehetett. 

A kecskeméti Neumann János Egyetemnek van oka az ünneplésre. A napokban megjelent felsőoktatási jelentkezési számok alapján a kecskeméti intézmény a legnépszerűbb hazai egyetemek között van, és a 2022. évhez képest több mint 65%-kal nőtt az intézménybe jelentkezők száma. 

 

A Neumann Kiválósági Díj 2023 teljes programja az alábbi linken megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=PLDiS_fmbiQ&t=7236s

A kitüntettek listája, kategóriánként:

A kitüntettek listája, kategóriánkként:

 kategórianév
1Végzős Évfolyam Kiváló Hallgatója díj GAMfDolgos Bálint
 Végzős Évfolyam Kiváló Hallgatója díj KVKDöme Gábor
 Végzős Évfolyam Kiváló Hallgatója díj GTKKiss Réka
2Év Mentor Hallgatója díj GAMFTóth Marcell
 Év Mentor Hallgatója díj KVKMoravcsik Dániel
 Év Mentor Hallgatója díj GTKFerkóné Gödény Napsugár
3Év Oktatója - szakmai díj GAMFDr. Török Erika
4Év Oktatója - szakmai díj KVKDr. Hoyk Edit
 Év Oktatója - szakmai díj GTKDr. Tessényi Judit
5Év oktatója hallgatói díj Dr. Végh Attila
6Az Év kiváló öntevékeny csapataKEFO Motorsport
 Az Év tehetséggondozójaDr. Kőszegi Irén
7Év Munkavállalója díjMarton Krisztina
8Év Példaképe díjBrindza Attila
9Év Innovátora díjDr. Bata Attila
10Év Kiváló Duális PartnereHILTI Szerszám Kft
14Év TámogatójaFlexman Robotics Kft. Dr. Farkas Attila ügyvezető
15Egyetemi Sportéletért DíjNémeth Mátyás János
16Az Év PublikációjaDr. Neszveda Gábor 
17Év KutatójaProf. Dr. Popp József 
18Év Fiatal KutatójaDr. Kovács Zsolt Ferenc (GAMF)