2023-03-07 15:00

Megérkeztek a tavaszi félévre az Erasmusos hallgatók, partneregyetemeinkről. Nyolcan törökországi, ketten francia és ketten szerbiai egyetemekről érkeztek. Többségünk a GAMF Műszaki és Informatikai Kar mérnökinformatika szakán tanul, de egy hallgató a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karra is érkezett.

Az első héten Intézményünk csapatépítőfoglalkozást tartott számukra, amelyen megismerhették egy kicsit egymást, csapattá kovácsolódhattak. Nagyon élvezték a programot és az utána elfogyasztott pizzát is. Szeretnénk, ha minél jobban éreznék magukat ez alatt a félév alatt, ennek érdekében sok-sok programot szervez majd nekik a Külügyi Iroda.

Ha valaki tervezi, hogy Erasmus mobilitásban szeretne részt venni, akkor itt a megfelelő alkalom, hogy egy kis gyakorlatot szerezzen a beérkezett hallgatók segítőjeként. A héten, szerdán lehet velük találkozni a Hírös Agóra angol klubja, az English Chat Club-ban. Ezen a héten a magyar kultúra kerül bemutatásra.

Megnyílt a lehetőség Erasmus mobilitásra pályázni a 2023/24-es tanévre. Segítséget nyújtanak a korábbi Erasmusos hallgatók beszámolói. Minden információt megtalálsz ezen az oldalon: https://nje.hu/tanulmanyi-palyazatok 

Bármilyen kérdésed van, keresd a Külügyi Iroda munkatársát Marton Krisztinát a GAMF dékáni épület földszintjén, vagy marton.krisztina@uni-neumann.hu címen.