2023-02-17 09:13

A Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke Csizmadia Norbert az izraeli Axis Konferencia kiemelt vendégeként egy panelbeszélgetés vitaindító prezentációjában a partnerségi együttműködésekben rejlő innovációs lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

A 10. Axis Tel Aviv konferencia kiemelt vendége volt a kecskeméti Neumann János Egyetem. A felsőoktatási intézményt Csizmadia Norbert a Neumann János Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnöke vezetésével egy többtagú delegáció képviselte. Az Axis szervezői szerint is az egyik legjobban sikerült konferenciájukon a világ technológiai és innovációs trendjeiről folytattak lebilincselő beszélgetéseket.  Az izraeli rendezvényre több mint 20 országból érkeztek a résztvevők. 

A kecskeméti Neumann János Egyetem munkatársai a Tel Aviv University meghívására érkeztek az izraeli fővárosba. A két intézmény a tárgyalások során főként a kutatásfejlesztés és diákcsereprogramot érintő együttműködési lehetőségekre összpontosított. A kecskeméti egyetem delegációja izraeli útja során felvette a kapcsolatot a Bar Ilan Egyetemmel is ahol az üzemanyagcellák és az energiatárolás innovatív lehetőségeiről és fejlesztési eredményeiről tárgyaltak és  közös kutatási tevékenységek előkészítéséről állapodtak meg. 

A Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke Csizmadia Norbert az Axis Tel Aviv konferencia egyik panelbeszélgetésének a vitaindító prezentációjában a partnerségi együttműködésekben rejlő innovációs lehetőségekre hívta fel a figyelmét. A kuratóriumi elnök Maps to Change the World című előadását nemzetközi egyetemek és high-tech iparági vezetők és nemzetközi befektetők hallgatták. 

A világhírű konferencia szervezője az Axis Innovation egy innovációs és befektetési tanácsadó cég, amely kivételes startupokat, globális nagyvállalatokat és befektetőket támogat. 2014 óta az Axis Innovation egy világszerte elismert márkát hozott létre tudományos konferencia sorozatával a nyílt innováció, a technológiai tanácsadás, a rendezvények és a nemzetközi üzletkötések számára. Az izraeli szervezet aktív partnerhálózattal rendelkezik több mint 40 országban s mostantól Magyarországon, Kecskeméten is.