2023-01-09 11:31

13 város középiskoláiba látogat el a Neumann János Egyetemen folyó képzést bemutató látványos utazó kamion a 2022-2023-as tanévben.

A NEUTECH utazó digitális innovációs konténerben a diákok a GAMF Műszaki és Informatikai Kar, a Gazdaságtudományi Kar és a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar interaktív és gyakorlati bemutató foglalkozásain vehetnek részt. Megtudhatják, hogy mi az a digitális iker az iparban, kipróbálhatják a 3D tervezést, nyomtatást és szkennelést, az Arduino programozást, IOS mobilapplikáció fejlesztést, valamint megismerhetik a hidrogénhajtású járművek működését.

A Neumann Technológiai Bázis programsorozat keretében a diákok fenntarthatósági tematikájú foglalkozásokon is részt vehetnek, amelyek a most indult Zöld Föld komplex fenntarthatósági tantárgy alapján kerültek összeállításra. A hallgatók többek közt a használt elemek és telefonok újrahasznosítási lehetőségeivel, a zero waste fogalomrendszerével, a mikroműanyagok veszélyeivel, valamint az élelmiszereink szállítása által okozott környezetterhelés problémájával is megismerkedhetnek.

A NEUTECH – Neumann Technológiai Bázis programsorozat a Neumann János Egyetem megbízásából az Alapértékek Nonprofit Kft. és az Egyetem közös szervezésében valósul meg.

neutech@neutech.hu

 

A 2022-es évben a következő helyszínekre látogatott a a NEUTECH konténer:

Balassagyarmat, Salgótarján, Szolnok, Cegléd, Kecskemét, Kiskunhalas, Békéscsaba, Szeged

A helyszíneken készült fotók, illetve további információk az alábbi linkeken találhatók:

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/10/utazo-egyetem-erkezett-salgotarjanba-a-palyavalasztas-elott-alloknak-akarnak-segitseget-nyujtani

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/10/ujabb-egyetemmel-lephet-partnersegre-a-balassagyarmati-kozepiskola

https://www.szolnoktv.hu/hirek/neutech-program

https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2022/11/utazo-kontenerben-mutatnak-erdekessegeket-a-diakoknak-bekescsaban?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=beol&fbclid=IwAR2a7NjKI6SK1RXHahwTHUWzST0EmNl4953TQHvBQjxjv6fSS59hoj4jLQk

https://www.delmagyar.hu/helyi-kozelet/2022/12/utazo-egyetem-erkezett-a-gabor-denes-iskolaba