2022-12-14 09:32

December 12-én Egyetemünkre látogatott Őexcellenciája Tahir Taghi-Zadeh, Azerbajdzsán Magyarországra akkreditált nagykövete és delegációja.

A vendégeket Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere, Ladics Mónika irodavezető, valamint az Egyetem részéről Dr. habil. Fülöp Tamás Ferenc rektor, Dr. Weltsch Zoltán tudományos rektorhelyettes és Gróf Gréta külügyi referens fogadta. 

A látogatáson a felek egyeztettek a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről, Kecskemét városával és az Egyetemmel egyaránt. Az egyetem vezetői a delegáció részére bemutatták az intézményt és a folyamatban lévő kutatásokat, továbbá az Egyetemen zajló nemzetköziesítési tevékenységeket és a jövőbe mutató terveket, mely információkat Nagykövet úr nagy örömmel üdvözölt és támogatásáról biztosította az intézményt. A megbeszélést követően a delegáció megtekintette a Campus oktatási épületet, melyről tetszését nyilvánította ki.

Azerbajdzsán nagykövetének látogatása jelentős mértékben hozzájárul az Egyetem nemzetközi kapcsolatainak további fejlődéséhez, rövid-és hosszútávon egyaránt és kiváló lehetőséget biztosít a jövőbeni együttműködések megalapozásához, mind városi és egyetemi szinten.