2022-11-11 20:08

A "Bácskortárs" zárótárlatát a GAMF aulában tekinthetik meg látogatóink, hallgatóink.

A Neumann János Egyetem GAMF kar aulája ad otthont a kecskeméti „Itt vagyunk, támogatunk Egyesület” által életre hívott Bácskortárs vándorkiállítás-sorozat zárótárlatának, ahol hat elismert művész alkotásai tekinthetők meg, nov. 9 és 20 között. 

A zárótárlat ünnepélyes megnyitóján Steiner Ágnes, a szervező egyesület vezetője köszöntötte elsőként a résztvevőket és a kiállító művészeket. Ezt követte Dr. Mák Kornél, a megyei önkormányzat alelnökének köszöntője, melyben a művészet szerepének fontosságáról beszélt, különösen a jelen időszakban. 

Ezután a Neumann János Egyetem rektora, Dr. habil. Fülöp Tamás mondott köszöntőt, melyben többször is kiemelte, hogy a tudomány és a művészet szorosan összefonódik, és éppen ezért különösen fontos, hogy az Egyetem épülete fogadhatta be a kiállítássorozat zárótárlatát. Hangsúlyozta, hogy bár az Intézmény képzési portfóliója ettől eltérő, de kiemelt cél, hogy a tanulmányaikat itt folytató hallgatók sokoldalúan képzetté, így a művészetekre nyitott, felelősen gondolkodó és közvetlen környezetükhöz is kapcsolódó diplomásokká váljanak. Kifejezte az Egyetem azon törekvését, hogy a művészet, a kultúra és azon belül is a helyi kulturális élet eseményeiben is részt vállaljon, ezek képviselőivel, szereplőivel együttműködésre lépjen, a művészeti tevékenységükhöz támogatást nyújtson.

A következő köszöntöt Kalmár Ferenc nagykövet úr tartotta, aki elmondta, hogy bár ő maga fizika és villamosmérnök szakon végzett, mindig is közel állt hozzá a művészet világa, közösséget teremtő ereje, így méltatta a „Bácskortárs” vándorkiállítás azon szerepét, hogy a térség alkotóinak munkásságából néhány darabot az érdeklődők elé tár. 

A zárótárlat megnyitóján a zenei élményről Csík János és a Mezzo zenekar gondoskodott, három tökéletesen az alkalomhoz illően megválasztott dallal.

 

A Neumann János Egyetem GAMF Karának aulájában november 20-áig megtekinthető kiállításon Ambrus Lajos, Goór Imre Garti, Harsányi Zsuzsanna, Mártonfi Benke Márta, Szappanos István és Szilágyi Varga Zoltán képei láthatók.

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!