2022-10-27 15:36

Sajtótájékoztató keretében mutatták be Szolnokon a Neutech - Neumann Technológiai Bázist, Egyetemünk utazó egyetemét, melyben középiskolás diákoknak tartanak innovációs előadásokat Intézményünk oktatói.

2022. október 26-án Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyére érkezett a NEUTECH utazó digitális innovációs konténer, melyben a diákok a GAMF Műszaki és Informatikai Kar, a Gazdaságtudományi Kar és a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar interaktív és gyakorlati bemutató foglalkozásain vehetnek részt. Az eseményen megjelenteket Dr. habil. Fülöp Tamás a Neumann János Egyetem rektora, Szalay Ferenc Szolnok polgármestere, Dr. Kovács Lóránt a GAMF Műszaki és Informatika kar dékánja, Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja, Kalmár Andrea az SZSZC főigazgatója és Matolcsy Miklós az Alapértékek Nonprofit Kft. ügyvezetője a NEUTECH program szervezője köszöntötte.  Dr. habil. Fülöp Tamás beszédében kiemelte: 

„Amikor mi az országot járjuk, elsősorban azt az üzenetet hozzuk, hogy mi a hallgatókat nem elvonni szeretnénk az adott térségből, hanem a képzés idejére vonjuk magunkhoz, felkészítjük őket gyakorlatorientált képzéseinkkel, vállalati kapcsolatrendszerünkkel, modern laborjainkkal, 21. századi infrastruktúránkkal; és utána a kapcsolatok révén visszaadjuk annak a térségnek, hiszen a versenyképesség szempontjából, a vállalatok működése szempontjából, a munkaerőpiaci igények szempontjából ennek óriási jelentősége van. úgy gondolom itt találhatja meg szerepét a kecskeméti Neumann János Egyetem is.”

Szolnokon a korábbi együttműködési megállapodás alátámasztásaként elkezdődött az aktív kooperáció a szakképzési centrum intézményei és az egyetem Karai között. Célunk, hogy a NeuTech laborban minél több középiskolás diák megismerhesse a legújabb technológiákat interaktív előadások keretében. 

A Neumann János Egyetem foglakozásaival párhuzamosan fenntarthatósági előadásokat is tartanak az Alapértékek Nonprofit Kft. munkatársai. 

A NeuTech Roadshow idén ősszel 13 városba „viszi házhoz az egyetemet”. Korábban Balassagyarmaton, Salgótarjánban jártak kollégáink, ezen a héten Szolnokon, a következő hetekben pedig Cegléden, Kiskunfélegyházán, Kiskunhalason, Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Csongrádon, Baján, Pakson és Dunaújvárosban találkozhatnak velünk a középiskolások. Kecskeméten a november 16-án megrendezésre kerülő Nyílt napon ismerheti meg a nagyérdemű a NeuTech konténert.