2022-10-26 11:09

2022. október 25-én Kohi Habib, a Neumann János Egyetem Külügyi Irodájának vezetője volt a Kecskeméti Televízió Kiemelő c. műsorának vendége. Kohi Habib szerint a felsőoktatásra a globális tudásmegosztás eszközeként kell tekintenünk, így egyre fontosabb Intézményünk nemzetközi felsőoktatási rangsorban elfoglalt helyének erősítése. Az ezzel kapcsolatban jelenleg zajló munkáról, a folyamatban levő együttműködésekről, az egyetem terveiről, és az októberben Dubajban, illetve Abu-Dhabiban tett látogatásról, az ott szerzett tapasztalatokról, eredményekről is beszámolt.

Idén szeptemberben indult a GAMF Műszaki és Informatikai Karon az első angol nyelven történő képzés, mérnök-informatika szakon tanulnak nemzetközi hallgatóink, ugyanakkor jövő év szeptemberétől újabb angol nyelvű szakok indulnak majd Egyetemünkön. Kiemelt célunk, hogy a jövőben 15-20% legyen a nemzetközi hallgatók aránya diákjaink között.

Intézményünk jelenleg is több együttműködő partnerrel áll kapcsolatban a kutatás-fejlesztés terén, de határozott cél további nemzetközi egyetemekkel való megállapodás a közös projektek indítása érdekében. 
 

Az Egyetem delegációja nemrégiben Dubajban és Abu-Dhabiban járt, a látogatás alatt 2 nemzetközi edukációs kiállításon is részt vett, ahol eredményesen mutatták be intézményünket az érdeklődő diákok számára.

 

A beszélgetésről készült felvételt itt lehet megtekinteni.